Problemer med halsbrand? Bliv rask igen, så du kan komme ud i det fri

føler sig syg

info-billede

Naturen byder på rige mulighede for gode oplevelser året rundt, men hvis du har fået halsbrand, er det ikke særligt rart at forlade hjemmets trygge rammer. Halsbrand er utroligt forstyrrende i en hverdag, hvor du skal på arbejde og klare andre opgaver, og det er derfor naturligvis værd at kigge efter, hvordan du kan lindre halsbrand, så du kan komme videre med dit liv.

Halsbrand kan opstå, hvis du har fået for meget mad, hvis maden har været krydret eller for fed, eller hvis du har drukket for meget kaffe eller alkohol. Men hvordan kommer du egentlig halsbrand til livs?

Det kan du gøre med produkter mod halsbrand som eksempelvis et syrelindrende middel, men også en række andre hjælpemidler kan sørge for, at du hurtigt kommer den brændende fornemmelse i halsen til livs.

Sådan undgår du halsbrand

Hvis du har tilbagevendende problemer med halsbrand, er det en rigtig god idé at kigge på, hvordan du kan nedbringe risikoen for, at det sker igen. Det kan du bl.a. gøre ved at tænke lidt over, hvordan du lever og spiser. Halsbrand opstår nemlig som nævnt ofte i forbindelse med indtagelsen af store og fede måltider, og det er derfor en god idé at skære ned på fedtmængden i din mad, mens det også er en god idé at skære ned på størrelsen af dine portioner. Det er desuden virksomt at smide nogle kilo, hvis du er overvægtig.

Undgå generelt ting, der forstyrrer din mave. Det gælder både for alkohol og kaffe, og det gælder for lægemidler, der påvirker maven. Det kan eksempelvis være ibuprofen.

Endeligt kan du også nedsætte risikoen for at få halsbrand ved at gå i noget tøj, der ikke strammer om maven, mens det også kan hjælpe at sove med dit hovedgærde hævet 15-20 cm.

Scroll to Top