MTB hjelm

Så er de bedste MTB hjelme kåret – læs mere om det store udvalg her.

Er du også en af de utroligt mange danskere, der er totalt vilde med friheden i MTB?

Er det tid til at købe en ny hjelm, så du kan fræse ud over mudrede skrænter, hoppe over væltede træer og frygtløs forcere alle trapper og stigninger overalt udendørs?

Så er det her, du skal læse med, hvis du vil have en hjelm, der skal kunne beskytte din overkrydder mod at blive til rasp.

I denne anmeldelsesguide bliver det afsløret, hvilke hjelme, der er bedst til prisen. Alle hjelme sammenlignes ud fra samme kriterier, så du nemt kan finde den helt rigtige, der passer præcist til dit behov. Sæt i gang!

MTB hjelm

Velvet Black MountX MTB hjelm fra Abus

MountX er et oplagt valg, hvis du er på udkig efter en MTB hjelm i børne- eller junior størrelse.

Den er nem at tage på, hageremmen er helt klassisk, den vejer ikke meget, og den ligner noget, Batman gad at vise sig i offentligt.

Faktisk er den ret sej, og den er en af Abus’ mest sælgende modeller.

Enhver skolegarderobe med respekt for sig selv bugner af denne MTB hjelm.

Enhver skolegarderobe med respekt for sig selv bugner af denne MTB hjelm.

 • Målgruppe: Børn og junior med hovedstørrelse mellem enten 48-54 cm eller 54-58 cm. Denne model er en cykelhjelm, ikke en særlig MTB-hjelm.
 • Features: LED lys bagpå, som dog ikke er godkendt som cykellygte. Hjelmen er nem at spænde ordentligt fast på dit barns hoved, for der sidder et skruespænde i nakken. Stropperne er bløde, og der er ventilationshuller nok til at give god luftcirkulation selv på en varm dag eller med hue indenunder (15 stk).
 • Vægt: Hjelmen hører til i den lette vægtklasse med sine kun 250 gram. Dette skyldes til dels, at den er helstøbt ud i et, hvilket altid medfører lavere vægt. Det kalder In-mould og er et kvalitetsstempel, som også giver øget sikkerhed.

Vær særligt opmærksom på: At MountX er sort og derfor ikke ses så tydeligt i trafikken som nogle af de mere højtråbende og flashy hjelme. Selv med LED lyset tændt bagpå, er dit barn svær at få øje på i skumringen. Derfor skal du sørge for, at dit barn bruger refleksvest og gode cykellygter som minimum og gerne ekstra reflekser på benene.

Fixture Mips fra Giro

Et virkelig godt valg til dig, der elsker at køre Offroad og gerne tilbringer hele weekenden og dine ferier med at sprøjte mudder på træerne, få pulsen helt op og banke igennem og race løs på trails overalt i terrænet.

Når du er på de vildere tracks, er det smart, at dit hoved er beskyttet, hvis du styrter på skrå eller sidelæns – og det er netop tilfældet med den smarte teknologi bag MIPS MTB hjelmen her.

MIPS systemet står for ”Multi-directional Impact Protection System”, som betyder, at dit kranie er rigtig godt beskyttet selv ved styrt i grimme vinkler. Og dem er der jo en del af, når du kører Offroad. Samtidig er der lagt ekstra vægt på komfort og design.

 • Målgruppe: Offroad entusiaster, både damer og herrer. Omkredsen indeni er 54-61 cm.
 • Features: Særligt beskyttelsessystem ved navn MIPS, som beskytter ved vinklede styrt. Enhånds-betjent Roc-Loc- system, så du nemt kan justere hjelmen indeni med én hånd. Skyggen kan nemt tages af, og der er hurtigtørrende polstring i MTB-hjelmen. Mat sort og cool hjelm.
 • Vægt: MIPS modellen vejer 267 g. En ret lav vægt.

Vær særligt opmærksom på: MIPS fra Giro er en behagelig og tempereret MTB-hjelm med smarte features til Offroaderen. Polycarbonat er et godt materialevalg til yderskallen, som er ret stærkt. Størrelsen er dog ikke stor nok til alle hoveder. Til gengæld lever den op til sikkerhedskrav, som størstedelen gør, og den er ligger i bunden af prisniveauet.

Scott ARX MTB hjelm, Black

Halleluja – her har vi vinderen af forbrugermagasinet ”Tænk” i 2018.

En suveræn MTB hjelm i robust kvalitet med masser af beskyttelse, fine ekstra detaljer, flot design og baseret på de bedste cykelrytteres erfaringer både i sadlen og nede i sølet efter et styrt.

Hvad er det, der gør, at netop denne model vandt testen? Jo, det er den absolut bedste justering, stabilitet og endelig komforten. Prisen er i den høje ende, men det er ikke her, du skal gå på kompromis.

 • Målgruppe: Alle cyklister. Fås i 3 størrelser. S (51-55 cm), M (55-59 cm) og L (59-61 cm). Den fås ikke større, og det er en skam, for der er mange mennesker her i Norden, der har større hoveder end 61 cm.
 • Features: Nemt drejespænde i nakken gør justering til en leg. Systemet har gjort Scott verdensskendt og hedder Micor Rotary Adjustment System II. Stropperne er meget bløde og virkelig behagelige, og der er hele 22 lufthuller, som gør, at komforten er helt i top.
 • Vægt: Denne model vejer fra 220 g (str s) til 280 g (str L).  Midt i feltet rent vægtmæssigt.

Vær særligt opmærksom på: Denne model er den kendte Scott Arx Black bare med skygge foran, som det gælder for de fleste hjelme til MTB. Men denne hjelm er lige så god til almindeligt cykelbrug som til trail, skov og andet terræn samt offroad. Hvis dit hoved er stort, er du muligvis nødt til at gå andre veje end en Scott model. Den er cool i sort.

MET Crossover MTB hjelm – matsort

De kloge nørder inden for MTB inde på Friluftmagasinet har denne ret billige model som en ud af 3 vindere i deres fine og grundige test fra 2019. De har 3 priskategorier, og denne vinder klart den billigste kategori.

Alle de mest populære modeller på markedet er testet, og de har været grundige.

Den er en vinder, fordi den lever op til alle krav fra EU, dens look er helt klassisk og tidsløst, den kan anvendes til alle former for cykelkørsel, og dens yderskal er smeltet sammen med inderskallen, så den er både vægtmæssigt og styrkemæssigt virkelig et godt valg.

 • Målgruppe: Den passer til alle former for kørsel undtagen Offroad. Både mænd og kvinder kan bruge den. Går op til 64 cm og passer dermed også til os med store hoveder (læs hjerner).
 • Features: Anti- allergisk polstring er en fordel for dig, der nemt reagererer på forskellige tekstiler og kunststoffer. LED-lys giver øget sikkerhed (det er dog ikke godkendt som cykellygter). Skyggen kan tages af og på, og der er fine refleksdetaljer på den. Justeringen sker ved det kendte Safe-T E-mid spænde, som gør det nemt at sirke komforten. Matsort og strømlinet.
 • Vægt: Den lander på ml 275-320 gr afhængig af størrelsen. I den tungere ende, men stadig let og god at have på. Det er trods alt ikke en blomsterkrukke eller en minørhjelm, vi taler om.

Vær særligt opmærksom på: At den ikke er god til Offroad, fordi den ikke har noget særligt system til at sikre stabilitet. Hvis du styrter og vrider samtidig. Du skal dog også tænke på, at denne hjelm er en af de mest solgte herhjemme, den er testvinder, og den koster meget lidt. Alt sammen gode grunde til at vælge den.

MountK fra Abus – Deep Black MTB hjelm

Her får du en virkelig fin MTB hjelm i en enkelt design og ok kvalitet. Der er ikke gjort så meget ud af fine bogstaver, der betegner teknik eller opfindelser eller patenterede løsninger på stramninger og finurligheder, men den fungerer godt og er rar at have på.

Samtidig yder den beskyttelse, som den skal, og den er godkendt hos TÜV og EU, så du kan roligt købe den, hvis du ikke er til en masse ekstra gear og særlige detaljer.

Den er fint stødabsorberende, og du undgår vindmodstand med den mange luftindtag. Og så er prisen absolut i den lavere ende.

 • Målgruppe: Denne model passer til både mænd og kvinder fra junior til voksen. Den går op til max 62 cm, så til cykelryttere med helt store hoveder, er det måske ikke den rigtige model.
 • Features: Fluenet sikrer mod uindbudne gæster. Skyggen kan indstilles på 3 måder. 15 lufthuller og almindeligt klikspænde under hagen. Reflekser på siderne. Drejespænde i nakken sørger for indstilling.
 • Vægt: max 300 g.

Vær særligt opmærksom på: Er ikke et godt valg, hvis du kører meget offroad og gerne vil have særlig beskyttelse ved vinklede styrt. Du får også brug for at kunne indstille din snublekyse mere fleksibelt og måske lettere, og denne model er for afficionados nok en kende for enkel. Men for alle andre er det et fint valg, der gør cykelløb til en sikker sport og en god transportform, som også holder dig i god form.

Montaro MIPS MTB hjelm fra Giro

Suveræn og meget lækker MTB hjelm med masser af detaljer for den kræsne MTB rytter med masser af lækre features og muligheder.

Alle MTB’ers våde drøm af en hjelm.

Bare check de fede detaljer på denne ultra lækre luksus MTB hjelm:

Du kan både montere et kamera ovenpå, du kan bære briller under kørslen, du kan være sikker under vinklede styrt med den kendte MIPS teknologi, og du kan især bruge den med ro i maven under Offroad kørsel af den helt hidsige slags.

Den er simpelthen bare en mega fed MTB hjelm og bestemt heller ikke billig.

 • Målgruppe: Voksne MTB ryttere, der gerne vil kunne det hele. Indvendige mål fra 55 cm til 65 cm (fra størrelse M til XL), så her er også plads til ryttere med store hoveder. Det er super fedt, at denne lækre model passer til alle voksne mænd også.
 • Features: Plus P.O.V skygge, hvor der også er plads til briller under kørslen. Det er alt for sjældent set. Hvis du monterer kamera på toppen af hjelmen, kan du nemt lave videoer til YouTube eller din egen træningsblog – det er også et kæmpe plus. Hvor sejt er det lige med et GoPro oppe på toppen? Ellers er der alle de ekstra teknologiske features, du kan drømme om i forhold til justering med én hånd, særlig Roll Cage Reinforcement, Easy Fit, Roc Loc og alle de andre.
 • Vægt: 360 g i størrelse XL. En fin vægt for så stor en MTB hjelm.

Vær særligt opmærksom på: Her er en Rolls Royce hovedbeskyttelse. Det er ikke den her MTB hjelm, du efterlader på cyklen, når du skal i Netto. Sørg for at passe på den.

S-cension cykelhjelm Neon Green fra Abus

Abus model S-cension er et solidt og fornuftigt valg af cykelhjelm. Den lever op til alle krav og sikkerhedsstandarder, den er rar at have på, og den passer til begge køn og har med sin friske, grønne farve yderligere den fordel, at den er nem at få øje på i trafikken. Det er ikke en super lækker luksus hjelm, men den fungerer godt og holder hovedet i sikkerhed. Den minder om MountK modellen fra Abus, men det er en cykelhjelm og ikke en MTB hjelm. Der er dermed ikke skygge på, og der er heller ikke andre fancy detaljer. Men som cykelhjelm er der ikke noget at udsætte på den. Den koster heller ikke alverden.

 • Målgruppe: Passer til junior og voksen fra 52-62 cm. Ikke helt den største model, men gennemsnitlig. Kan bruges både til hverdagsbrug og til sport – men ikke så god til MTB.
 • Features: Reflekser, klikspænde under hagen og drejespænde i nakken.
 • Vægt: 280 g. Midt i feltet, intet at bemærke.

Vær særligt opmærksom på: Denne model er ikke særligt til MTB, men er en all-round.

Bronte MIPS MTB hjelm fra Giro

Endelig kom den – en skøn kvalitetscykelhjelm til både landevej og MTB. Modellen Bronte har naturligvis det kendte MIPS beskyttelsessystem mod vrid under styrt. Men så er der lige det ekstra fede, at denne model er skabt særligt til mennesker med store hoveder, som OGSÅ gerne vil have en fed måde at beskytte deres øverste etage under ekstremsport udendørs som fx MTB cykelløb. Det er bare så i orden, Giro! Gør lige noget, så dem med store hoveder ikke føler sig udenfor nummer, hver gang de skal købe en ny hjelm!

Denne MTB hjelm har alt det nødvendige udstyr med lufthuller, MIPS og Roc Loc samt alle godkendelser – og så koster den ikke alverden. Faktisk ligger den ret lavt i pris, selvom den fås i store størrelser. Pasformen er super god takket være Universalt Fit systemet.

 • Målgruppe: Voksne ryttere, som kører både i by, skov og terræn – også Offroad. Størrelser fra 58-64 cm.
 • Features: Integreret skygge, Roc Loc justering, Universal Fit sikrer god pasform, hele 22 ventilationshuller giver fin luftcirkulation. Ekstra stor i størrelserne. Mat sort.
 • Vægt: 314 gram. Men så er den også stor, op til 65 cm.

Vær særligt opmærksom på: Denne hjelm kan alt det, den skal kunne mht pasform, komfort, justering og sikkerhed. Den har ikke se ekstra features, som du fx får hos Montaro fra Giro, men den koster også næsten kun det halve.

Gray Racer Aduro 2.0 MTB hjelm fra Abus

Skal du kunne bruge din cykelhjelm til mere end bare en tur ud i skoven på trails, så er denne hjelm et godt valg. Den ligger midt i feltet prismæssigt, den har alt det, den skal have, og så er den ret smart i designet med grå og mintfarvet stribe. Den har en skygge, men er ikke klassisk MTB i designet. Særligt hageremmen er mere racer-agtig i sit design. Men den er fin og god og robust og kan klare opgaven.

 • Målgruppe: Junior og voksen. Denne hjelm går op til 62 cm i indre omkreds.
 • Features: 13 lufthuller sikrer fin luftgennemstrømning. Klikspænde under hagen og drejespænde i nakken. Skyggen kan tages af.
 • Vægt: 290 g.

Vær særligt opmærksom på: MTB hjelm skal du nok ikke kalde den, men modellen er robust nok til at tage styrt. Den har dog ikke MIPS teknologi, så hvis du kører Offroad, skal du nok vælge en anden.

Hvilken MTB hjelm er så den bedste?

Den suveræne Montaro MIPS med alle de lækre features og ekstraudstyret må vinde kåringen som den bedste MTB hjelm til voksne. Den koster knaster, men du bliver glad for den og kan køre sikkert overalt. De lækre features som mulighed for at sætte kamera på toppen, så du kan filme træningsvideoer, og at der er plads til at bære briller under kørsel, er bare det, der sætter denne model i superligaen.

Vil du gerne nøjes med lidt mindre udstyr, kan du købe en MET Crossover, som vandt Forbrugermagasinet ”Tænk” testen af hjelme i den lavere prisklasse. Den kan alt det, den skal kunne, den kan bruges til flere forskellige slags cykelløb, og den er billig. Stadig god, stadig funktionel og med fin komfort og til en fornuftig pris. What’s not to like?

Er det en børnecykelhjelm, du skal have fat i, så køb en MountK fra Abus, som kan alt det, den skal kunne og sidder godt. Her er der ikke ret meget fortryde, og det ses tydeligt i gadebilledet, at virkelig mange forældre vælger netop denne cykelhjelm til at beskytte deres børns hoveder. Så mon ikke den også er et godt valg til dit barn?

Derudover bør du læse om MTB rygskjolde og MTB shorts inden du drager afsted på din mountainbike.

Scroll to Top