Vandrensning til drikkevand

Et vandrensningsprodukt er dit uundværlige redskab, når du opholder dig i naturen, rejser udenlands eller er på ferie. Der kan være mange forskellige aktiviteter udenfor, som gør det besværligt at skulle medtage flasker med vand. I disse forbindelser har du brug for en moderne og smart løsning, der kan hjælpe dig med at rense vand, så du undgår at blive dehydreret.

Hos Outdoorsupply.dk går vi op i at hjælpe vores kunder med at finde frem til det udstyr og tilbehør, som matcher deres aktiviteter i naturen.

Markedet for produkter til vandrensning er bredt, og funktionsmæssigt vil der være forskel på, hvilken model der vil være den rette for dig.

Der er forskel på, om du har brug for at rense vand på campingturen, derhjemme, på vandreturen eller et fjerde formål.

Vandrensning til drikkevand

Katadyn – Micropur Classic MC 1T

Vandrensning på vandreturen eller ferien skal kunne foregå med mindst muligt udstyr, så du er fri for at opbevare store enheder i din rygsæk eller bagage.

Micropur Classic MC 1T er markedets mindste produkt til vandrensning og fungerer som små tabletter, der skal opløses i vand.

Produktet er egnet til at bibeholde renheden i drikkevand, som du kan opbevare på flasker eller i dunke. Tabletterne indeholder små sølvioner, som kan sikre, at dit drikkevand forbliver rent i op til 6 måneder.

Før du drikker vandet, skal tabletterne have lov at opløses over 2 timer. Der skal bruges 1 tablet pr. 1 liter vand.

Produktet har en holdbarhed på op til 10 år. Dermed kan du have tabletterne opbevaret, når du ikke er på ferie eller rejser i naturen.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Fungerer som små, opløselige tabletter
 • Kan holde vand rent i op til 6 måneder
 • Enkel at have med på ferie eller rejse
 • Har en holdbarhed på op til 10 år.

Katadyn – Pocket (vandrensning til vandretur)

Katadyn er mærket på det vandrensningsfilter, som regnes for at være iblandt de bedste og mest funktionelle på markedet.

Det er et produkt, som primært bruges af ambitiøse friluftsmennesker, der står overfor krævende og længerevarende ophold i naturen. Det kan være vandretur, trekking tur eller bjergbestigning.

Produktet er fremstillet i kvalitetsmaterialer og er designet til at kunne holde til krævende ophold i naturen.

Vandret renses ved hjælp af et sølvimprægneret, keramisk filter, som gør det muligt at bibeholde en høj renhed af vandet igennem længere tid.

Produktet har en kapacitet til at kunne rense cirka 50.000l vand i sin levetid og er med sit enkle design nem at opbevare i en rygsæk.

Den store fordel ved Katadyn – Pocket er, at det går effektivt med at rense vand. På den måde kan du få adgang til rent drikkevand, når du har behov for det.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Smart og intelligent vandrensningsprodukt til professionelle og ambitiøse formål
 • Er i stand til effektivt at rense vand
 • Kan rense op til 50.000l vand i sin levetid
 • Kan nemt opbevares i en rygsæk
 • Egnet til krævende ophold i naturen.

Katadyn – Vario Vandrensepumpe (vandrensning til overlevelse)

Katadyn er førende producent på markedet for intelligent vandrensningssystemer og tilbyder et stort udvalg af forskellige, moderne produktløsninger.

Deres vandrensepumpe er designet til at kunne rense vand fri for bakterier med op til 99,9%. Pumpen fungerer i form af et dobbeltvirkende system, hvor vandet filtreres med et 3-delt filter. Dette filter består af hhv. et keramisk prefilter, et aktivt filter og en 0,3 micron glasfiber membran.

Denne proces sikre dig rent drikkevand, når du er på længerevarende ophold i naturen.

Den store fordel ved produktet er dets lethed. Det vejer under 0,5kg og egner sig perfekt til vandreture eller bjergbestigninger.

Vandrensningspumpen fungerer med en slange, som det er muligt at afmontere, så du kan rengøre produktet.

Det har en forventet kapacitet på op til 2.000l.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Effektiv og smart vandrensepumpe til professionelle forhold
 • Egnet til at rense vand i forbindelse med vandreture eller bjergbestigninger
 • Vejer 425 gram
 • Kan rense cirka 2l vand i minuttet
 • Kan skilles ad for rengøring.

Katadyn – Micropur Antichlorine MA 100F

Når du befinder dig på ferie i udlandet, kan der være behov for at neutralisere klorsmag i drikkevandet. Der er stor forskel på, hvordan vand smager fra land og land. Og det kan være forbundet med ubehag at drikke vand, som giver en afsmag af klor.

Til dette formål har du brug for et enkelt produkt, som kan neutralisere eftersmagen.

Katadyn har produceret et supplerende produkt til vandrensning, som har til formål at give drikkevand en neutral smag.

Micropur Antichlorine MA 100F er en lille flaske med flydende væske, som skal opløsning i drikkevand, før du indtager det.

Fordelene ved produktet er dets drøjhed. Der skal kun bruges 1ml pr.10 liter vand. Produktet har en effektiv virkning på 3 minutter og kommer i et praktisk design, som er nem at opbevare i en rygsæk eller i en kuffert.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Egnet til ferier og ophold i andre lande
 • Kan neutralisere klorsmag i drikkevand
 • Har en holdbarhed på op til 5 år

Lifesystems – Klorin Tabletter til vandrensning

Det er ikke kun de basale vandrensningssystemer, du skal have styr på, når du ønsker rent drikkevand. Du skal også sørge for at have udstyr og tilbehør, som gør muligt at bibeholde dit vand rent og bakteriefrit.

Til brug for rensning af drikkedunke og andre vandbeholdere findes klorin tabletter, der fungerer som desinfektionsmiddel. Den positive sideeffekt ved vandrensningsproduktet er, at det også hjælper dig med at fjerne en eventuel grim lugt fra dine vandbeholdere.

Det praktiske design gør det nemt at have produktet med dig, når du opholder dig i naturen.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Tabletter til desinficering af vand og vandbeholdere
 • Fjerne eventuel lugt
 • Nem og enkelt at opbevare

Lifesystems – Klorindioxid vandrensningsdråber (vandrensning privat)

Som privatperson kan det få stor betydning i flere sammenhænge at kunne efterrense dit drikkevand, så det frigøres fra bakterier og grim smag. Med vandrensningsdråber får du et effektivt og enkelt produkt til desinfektion af vand.

Produktet består af 2 små flasker, som skal bruges til dit drikkevand.

Den store fordel ved dette produkt er, at det ikke efterlader en afsmag af klor. Klorindioxid er det mest effektive middel til efterrensning af vand.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Effektivt middel til desinfektion af drikkevand
 • Efterlader ingen bismag af klor
 • Oplagt produkt til privat brug på ferier eller ophold i naturen.

MSR  – Trail Base vandfiltreringssystem (vandrensning til camping)

På campingture, teltture, cykelture eller andre typer af ophold i naturen har du brug for at kunne rense vand fra åer og søer. Trail Base vandfiltreringssystemet egner sig til udflugter i naturen og er nem at have med i rygsækken.

Produktet er i stand til fjerne op til 99,9% af alle bakterier, så du altid har adgang til rent drikkevand, når du opholder dig udenfor og er på naturudflugter. Derudover fjerner vandfiltreringssystemet op til 99,9% af alle protozoer og partikler.

Vandet rengøres ved hjælp af en patron, som befinder sig inde i beholderen. Når patronen har brug for at blive udskiftet, vil produktet give indikation herpå. Dermed er du sikker på altid at have rent vand på farten.

Vandfiltreringssystemet fås i 2 forskellige størrelser i forhold til mængde af vand i beholderen. Uanset hvilken størrelse du vælger, får du et effektivt vandrensningsprodukt, som vejer under 500g. Det fleksible designs med PU-materiale gør det nemt at have vandfiltreringssystemet med dig i en rygsæk. Systemet kan rengøres på farten.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Egner sig til udflugter i naturen
 • Kan rengøre vand for både bakterier, protozoer og skadelige partikler
 • Rengøringsindikator
 • Patronen har en forventet kapacitet på op til 1500l vand
 • Fås i både en 2-liters og en 4-liters udgave.

MSR  – AutoFlow XL (vandrensningsfilter 10L)

Til ophold i naturen med et stort behov for at rense vand er der brug for et filtreringssystem med en høj kapacitet. AutoFlow XL er et vandrensningsfilter, som er i stand til at levere op til 10l vand med et konstant flow. Dette kan have betydning for en større gruppe af mennesker, der har base i naturen. Her kan produktet tilkobles et vandløb eller å og give vand til både madlavning og til at kunne drikke.

Produktet er designet til både at kunne hænge fra et træ eller stå stabilt placeret på jorden. Dette gør den fleksibel at have med, uanset hvilket terræn naturen byder på.

Det indvendige filter er i stand til at rense vand rent for både bakterier, protozoer samt skadelige partikler.

Det er nemt at rengøre produktet i forbindelse med opholdet i naturen. Patronen kan udskiftes, når der er behov for det. En indikator vil fortælle, hvornår det er tid til udskiftning.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Egner sig til rensning af vand til større gruppe af mennesker
 • Arbejder selvstændigt efter tilslutning til vandløb
 • Kan indeholde op til 10 liter vand
 • Forventet levetid på 1500l vand
 • Kan forbindelse med en adapter til drikkedunke.

Katadyn – BeFree filter m. vandflaske (0,6 liter)

Katadyn har kombineret det bedste fra de moderne vandrensningssystemer og de mest funktionelle løsninger til opbevaring af vand med deres BeFree filter vandflaske.

Produktet er designet som en klassisk vandflaske, hvor der i toppen er monteret et filter til rensning af vand.

Det er et praktisk og funktionelt produkt, der egner sig til ophold og udflugter i naturen. På trods af det enkle design er det et af markedets mest smarte filtre, som er påsat produktet.

Drikkedunken har en EZ-Clean membran, som leder vandet igennem filteret, der består af 0,0001m smalle huller.

Denne filtreringsproces skaber rent drikkevand, der er fri for bakterier.

Der er flere store og praktiske fordele ved produktet, som både relaterer sig til effektivitet og vægt.

Det enkle design gør det nemt for dig at rense dit BeFree filter med vandflaske, mens du opholder dig i felten.

BeFree produktet er egnet til mange forskellige formål og typer af ophold i naturen. Det kan være i forbindelse med telttur, cykeltur, camping eller vandretur. Produktet gør det praktisk hele tiden at have adgang til rent drikkevand, uden du skal forholde dig til bære på supplerende beholdere til dit filtrerede, rene vand.

Produktet har følgende fordele og specifikationer:

 • Smart design som drikkedunk med indvendigt vandrensningsfilter
 • Kan rengøres mens du er i felten
 • Har en forventet levetid på op til 1.000l vand
 • Renser nemt og effektivt cirka 2 liter vand pr. minut.

Hvilket vandrensningssystem skal jeg vælge?

Dit formål med ophold i naturen er med til at afgøre, hvilket vandrensningsprodukt der vil være det bedste og mest funktionelle for dig.

Du skal først og fremmest forholde dig, om dit behov relaterer sig til camping, vandring eller overlevelse. Der er teknisk og funktionsmæssigt forskel på, om du har brug for en løsning til dig selv, eller om du er en del af en større gruppe. Forventet kapacitet for rensning af vand er forhold, som er med til at fortælle dig om levetiden af dit pågældende produkt.

Til de krævende og længerevarende ophold i naturen såsom trekking og bjergbestigning, har du brug for et system, som kan opbevares i en rygsæk, og som effektivt kan rense dit vand. Dette vil være i form af de smarte produkter fra Katadyn, som findes i forskellige udgaver med hensyn til design og kapacitet. Derudover vil du i denne forbindelse få brug for supplerende tilbehør til din vandfiltreringspumpe. Dette vil være produkter til desinficering af vand og vanddunke.

Opholder du dig i udlandet i forbindelse med en rejse eller en ferie, vil du i mange tilfælde få brug for produkter til neutralisering af vand. Her kan du vælge det vandrensningsprodukt, som matcher dine praktiske behov. Det kan være i form af tabletter eller dråber. Begge løsninger findes i pakkevenlige størrelser, så det er nemt for dig at transportere dine produkter med dig på dagsture og længerevarende ferier.

Hos Outdoorsupply.dk hjælper vi dig med at kunne finde frem til de mest moderne og smarte løsninger, uanset om du har brug for vandfiltreringspumper eller tilbehør til at neutralisere drikkevand.

Køb også billige feltrationer her, hvis du skal opholde dig ude i felten i længere tid er det en god idé at medbringe noget mad der kan holde længe og samtidig er nemt at lave.

Scroll to Top