Fiskejakke – de bedste fiskejakker

fiskejakkeDer er fiskejakker og så er der Simms, sådan har det alle dage være og sådan er det også i denne test. Men det betyder ikke, at der ikke er andre, der er rigtig gode og passer til dem, der gerne vil betale lidt mindre.

Der er ikke mange jakker, der kræver så mange lommer og skal være så robuste som dem, der skal bruges til fiskeri – hvad enten det er på hobbyplan eller professionel plan de skal bruges.

Personligt har en Simms fiskejakke altid været min favorit og derfor finder du også hele to jakker fra det amerikanske mærke i denne test, men fordi den gerne skal afspejle alle budgetter og der også er andre gode og funktionelle modeller derude findes de også som en del af denne test af fiskejakker.

Der er lagt vægt på, bevægelsesfrihed, vægt, funktionalitet og features og selvfølgelig også pris.

Først gennemgås de forskellige modeller og til sidst kommer en sammenligning, for at give et bedre overblik over, hvad de forskellige jakker kan i forhold til hinanden.

Simms G4 pro

Simms G4 proDen ultimative model, når det kommer til fluefiskeri både på kysten, i åen eller fra båden. Der er ikke sparet detaljerne eller materialekvaliteten. Du får en jakke, der:

Er designet til at give dig den maksimale bevægelsesfrihed, men stadig holder på varmen – derfor er den bred over brystet, men smaller til ned mod hoften.

Har hele 9 strategisk placerede lommer, så du altid har plads til en ekstra flueboks eller to

Er 15% lettere end sin forgænger, men stadig mere slidstræk og rivstærk

Har specialdesignet lukning ved håndleddet, så du ikke bliver kold og der ikke kommer vand ind

Der er ikke noget at sætte en finger på ved jakken, undtagen prisen, der ligger til den tunge side – men du får til gengæld en jakke, der holder og holder og holder og holder….

Prissammenligning i samarbejde med Pricerunner.

Simms G3 Tactical

Simms G3 TacticalHer er lillebroren til G4 jakken ovenfor. De to modeller deler en lang række af de gode kvaliteter, som SImms er kendt for og jakken her er også et rigtig godt bud for dig, der vil have noget, der bare virker og bliver ved med at virke.

Godt nok er Simms G3 guide jacket modellen 15% tungere end G4 jacket modellen, men den er 25% lettere end Simms’ tidligere modeller, hvilket er en kæmpe fordel for dig, når du skal kaste og bruge net, fordi det også giver en bedre bevægelsesfrihed og en følelse af at du har en ekstra bluse på frem for en jakke.

Ud over det har jakken vandtætte lommer med coatede lynlåse, der lukker helt tæt og muligheder for at have dine yndlingskroge siddende, så de altid er tilgængelige.


Prissammenligning i samarbejde med Pricerunner.

Westin W4

Westin W4Den billigste jakke I vores test er denne model fra Westin – men det er stadig en jakke, der lever op til behovet for dig, der fisker på hobbyniveau herhjemme og gerne vil have en jakke, der holder dig varm og tør alle det danske vejrs luner.

Jakken kommer med tapede sømme og en række gode og rummelige lommer, der kan holde alt dit grej tørt og ved hånden. Håndleddene kan lukkes til, så hverken vand eller vind slipper ind og du kan holde varmen selv om blæsten suser dig om ørerne.

Prissammenligning i samarbejde med Pricerunner.

Geoff Anderson Dozer 5

Også en kendt producent af klassiker, der virkelig kan noget og Dozer 5 skuffer ikke. Ud over at være en rigtig god og gedigenjakke, så er det formegentlig også den eneste af sin slags med en coating, der er 100% flourfri –  hvilket bestemt er værd at tage med i overvejelserne, når vi ved, hvor hårdt fiskene i vores åer lider under pesticider og anden forurening i vandet.

Ligesom de forrige modeller fra Geoff Andersen får du lækre, vandtætte lommer og en række andre lækre detaljer som er med til at løfte modellen rigtig højt op, når det kommer til vandtæthed og åndbarhed.

Alt i alt er det en rigtig god og lækker jakke, der gør det rigtig godt til prisen.

Sammenligning af gode fiskejakker

De fem jakker i testen lever alle fint op til det du har brug for som hobby fisker. Det, der skiller dem ad, efterhånden som priserne stiger er, at der kommer flere detaljer og at materialerne bliver bedre.

Når du er oppe i de helt dyre SImms modeller vil du opleve at de ikke bare er fremstillet for at holde dig varm og tør, men også er lavet i materialer, der skal være så lydløse og lette som muligt. De er virkelig gennemtænkte og fremstillet for at kunne fremme din oplevelse ved at være så umærkbare som muligt, når du fisker.

De lidt mindre dyre modeller er rigtig gode til det de er lavet til. Nemlig at holde dig varm og tør mens du gør det, du elsker. Du skal kunne fokusere på at fiske og nyde både når du fanger noget og, når du ikke gør. Derfor må du ikke fryse eller blive våd og det kan alle jakkerne i anmeldelsen her.

Kort oversigt:

Den professionelle fisker, der mangler en jakke, der kan bruges over hele verden. Her er Simms vejen frem. Det er gode og gedigne jakker med masser af lækre detaljer og materialer, der er helt i top!

Hobbyfiskeren, der fisker herhjemme, men også rejser ind imellem og mangler en allround jakke. Både Waterfowler og Geoff Anderson er gode jakker, der leverer på alle forventede punkter og derfor er det også et rigtig godt valg. Hvis du mangler en jakke, der er lavet til fiskere/jægere og har alle de detaljer og fordele, der skal bruges i denne sammenhæng, så er en af de to et super valg! Og så er den ene endda behandlet med en 100% flourfri coating!

Hobbyfiskeren, der elsker at fiske og gerne vil kunne holde varmen og have lommeplads til grej og hænder. For dig, der fisker på hobbyplan og mangler en jakke, der kan holde dig varm og dit grej tørt er denne jakke perfekt! Den er vind- og vandtæt og har gode, dybe lommer til dit grej og dine hænder, når de bliver for kolde.

Jakker til fiskeri

Når du skal bruge flere timer og i visse tilfælde også flere dage (hvis du er heldig) ude i naturen med din stang, så er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr, så du ikke bliver hverken kold eller våd. Derfor er den helt rigtige fiske jakke alfa og omega. Når du er varm og tør, bliver det bare lettere at nyde omgivelserne, fiskene og oplevelsen i det hele.

Lige meget om du fisker en gang i mellem i put’n’take eller om du er til de helt store rejser til Kola eller Canada, så kræver det en jakke, der kan holde dit grej tørt og sørge for at dine yndlingsfluer og dit vigtigste værktøj lige ved hånden.

Der findes et stort og spændende udvalg for alle pengepunge og alle grader af fisker. Det vigtigste er, at du kan holde varmen og ikke blive våd selv i de værste byger og det er det stort set alle jakker i denne kategori kan.

Vil du have lidt mere, kan du begynde at se på ting som bevægelsesfrihed, åndbarhed og små detaljer som flere lommer, placeringen af lommerne og den generelle komfort og funktionalitet. Har du fundet din drømme jakke, kan du endda være heldig at finde at fiskejakke udsalg, hvor den ligger til en favorabel pris.

Lige meget hvad, så finder du med sikkerhed en jakke, der kan leve op til dine forventninger, ønsker og behov, for verden er helt klar over, at fiskeri er en livsstil, der er kommet for at blive.

Kig dig om og lad din næste jakke være med til at gøre fisketurene endnu bedre i fremtiden ved at holde dig varm og tør i alt slags vejr.

Se også de populære vadejakker.

Scroll to Top