Foldesav

foldesavEn foldesav er i mange tilfælde langt mere handy, end en ganske almindelig sav. En foldesav kan du have med hvor som helst, da den let og hurtigt kan foldes sammen til en lille og fiks størrelse. Dog er en foldesav ikke bare en foldesav, og der er et hav af forskellige muligheder med hver deres fordele, afhængigt af, hvad den skal benyttes til.

Derfor har vi lavet en foldesavstest til dig, over forskellige type af foldesave, der alle kan være et oplagt køb for dig, afhængigt hvad du har af behov.

Gerber Freescape Camp Saw

Gerber Freescape Camp SawHelt overordnet er Gerber kendt for at lave produkter i topkvalitet. Der er derfor ingen grund til at betvivle holdbarheden, hvis du ønsker at købe deres foldesav.

Gerber Freescape Camp Saw er en simpel og let foldesav, der er nem at have med sig på lejrturen. Man fornemmer hurtigt savens robusthed, når man står med den mellem hænderne, til trods for den vejer langt mindre end mange lignende foldesave på markedet. Tilmed gør størrelsen på savklingens takker, at du hurtigt og effektivt kan få savet dit stykke træ over.

Fordele ved Gerber Freescape Camp Saw

Der er en del fordele for dig, hvis du vælger at investere i Gerbers foldesav.

Blandt andet følgende eksempler:

 • Saven er lavet i et simplet og innovativt design, der let kan foldes ud uden brug af nogen form for værktøj
 • Saven vejer blot 486 gram og er dermed langt lettere end mange andre foldesave, der kan fås
 • Savens klinge kan oversave træer med en diameter på op til 11 cm
 • Saven har en længde på blot 30,5 cm, og er derfor lige til at have med i taksen, når man skal på lejr
 • På saven er påsat et gummihåndtag, som gør, man har et godt greb, så den ikke pludselig slipper ud af hånden

Hvem er Gerber Freescape Camp Saw velegnet til?

Denne sav er især velegnet til dig, der skal ud i naturen eller på lejrtur, hvor du kan have behov for at save i både større og mindre stykker træ. Den lidt længere savklinge gør, at der er langt bedre mulighed for at save i større stykker træ, hvis man eksempelvis skal save tykke stykker brænde over.

Da saven er nem at håndtere, både når den skal foldes ud og ind, samt når den skal benyttes, er den både en oplagt mulighed for dig, der har erfaring med foldesave, samt dig der er nybegynder.

Härkila foldesav

Härkila foldesavHärkila er kendt for at lave tøj og tilbehør til jagt i topkvalitet, der stadig ligger i et overkommeligt prisleje. Dette er også tilfældet, med deres nye foldesav.

Saven er i høj kvalitet lavet i solidt og stærkt materiale, der kan tåle lidt af hvert. Dette er altså ikke en sav lavet med henblik på æstetik, men i den grad med henblik på brugervenlighed.

Saven er i et simpelt og enkelt design, og er derfor let at benytte for stort set hvem som helst – hvad end der skal saves træ over, eller du vil benytte den til jagt, som har været hensigten med saven fra Härkilas side.

Fordele ved Härkila foldesaven:

Denne sav rummer en hel del fordele for dig, der ønsker en sav, der er nem og hurtig at gå til.

Blandt andet følgende eksempler:

 • Saven er lavet i japansk FK5 stål, hvilket gør selve savklingen på denne sav særdeles skarp og robust
 • Selve savklingen kan låses i to forskellige positioner, så du selv kan vurdere, hvilket greb der er bedst for dig i forskellige situationer
 • Savens simple design gør, at den er let at rengøre efter brug
 • Selve grebet og håndtaget er både blødt og ergonomisk, så saven er rar at holde på, når du benytter den

Hvem er Härkila foldesaven velegnet til?

Härkila er et af de førende brands, når det kommer til jagt. Dermed er denne foldesav perfekt til dig, der skal på jagt. Det japanske FK5 stål gør, at den uden problemer kan save gennem både knogler og brusk på dit nedlagte bytte. Den lille størrelse når kniven foldes sammen gør, at den er lige til at have med i enten lommen eller tasken, når du skal ud på jagt.

Hvad end du er en ferm jæger, eller du er ny i faget, er denne folde sav let og overkommelig at have med at gøre.

No 12 Opinel foldesav

No 12 OpinelOpinel foldesaven er en lille og fiks model, der er velegnet til alverdens småting, når du skal arbejde i haven, ud at slå lejr eller noget helt tredje. Opinel laver udstyr til dig, der både ønsker brugbart værktøj og samtidig ikke er villig til at betale mange hundrede kroner for det.

Blot fordi Opinels foldesav er en af de billigere på markedet, er det ikke ensbetydende med, at kvaliteten er ringe. Saven er blot lavet i en simpel konstruktion, der dermed også gør den simpel og billigere at producere.

Modsat mange andre nyere foldesave, er Opinels No 12 foldesav lavet i et klassisk design med træhåndtag, der ligeledes giver den et æstetisk look. Skaftet er lavet i smukt og holdbart bøgetræ, der både er robust materiale og samtidig ser godt ud.

Fordele ved Opinel No 12 foldesave

Denne foldesav har en del fordele for dig, der blot har brug for en simple og lille model. Blandt andet følgende eksempler:

 • Saven måler blot 12 cm, når den er foldet sammen og er derfor lille og handy at have med sig over alt
 • Klingen på saven er fremstillet i rustfrit stål, så den tåler al slags vådt vejr til udendørs brug
 • Bøgetræsskaftet er fremstillet i en ergonomisk og behagelig form, der gør den behagelig at holde på og let at arbejde med
 • Når klingen foldes ud, fastlåset den med en låsering, så ikke klingen har mulighed for at folde sig ned over dine fingre

Hvem er Opinels No 12 foldesav velegnet til?

Foldesaven er især velgenet til dig, der har behov for en model, der kan benyttes til lidt af hvert. Den lille og fikse model er især en oplagt mulighed, hvis du skal klare simplet havearbejde som afskæring af buske eller større planter. Denne er nem at anvende for både dig der er vant til at stå med en sav i hånden og dig der er grøn på området.

Coghlans Sierra foldesav

Coghlans Sierra foldesavCoghlans Sierra foldesav er en af de billigere modeller på markedet, som kan benyttes til savning af småting som kviste eller mindre stykker træ, du hurtigt og nemt har behov for at kunne save over. Foldesaven er en af de større modeller, og har derfor også nemmere ved at save større stykker af træ over, sammenlignet med mange andre foldesave, der kan købes. Hvor mange andre modeller er lavet med henblik på, at de skal være små og praktiske, er Coghlans Sierra foldesav lavet med henblik på at kunne være brugbar i mange sammenhænge.

Denne er altså både oplagt at benytte, når man skal save i større og mindre stykker af træ.

Fordele ved Coghlans Sierra foldesav

Der er mange fordele ved Coghlans Sierra foldesav.

Blandt andet følgende eksempler:

 • Saven måler blot 18 cm i sammenfoldet tilstand, som er under den halve størrelse, end den udfoldede model
 • Savens størrelse kan klare selv tykkere stykker træ, og kan derfor i mange sammenhænge agere erstatning for en almindelig sav
 • Saven ligger i et lavt prisleje, der gør den overkommelig at betale for de fleste
 • Savens klinge er lavet i hærdet stål, som gør selve klingen ekstra holdbar
 • Klingen på saven er foldbar og kan låses for optimal sikkerhed, når du benytter saven

Hvem er Coghlans Sierra foldesav velegnet til?

Foldesaven er velegnet til dig, der har behov for en model, der skal kunne benyttes til lidt af hvert i haven. Dog er den ikke den mest oplagte mulighed, hvis du ønsker at have den med på lejr eller friluftstur. Dette er først og fremmest grundet den store og lidt uhandy størrelse, der derfor vil passe bedre ind hjemme på værkstedet. Ligeledes kan kvaliteten heller ikke hamle op med mange af de andre og dyrere modeller på markedet, der kan tåle de lidt hårdere vejrforhold.

Primos foldesav

Denne foldesav er desværre udgået. Se de øvrige anbefalinger ovenfor.

Hvis man er på jagt efter en handy og robust sav, der har en effektiv saveevne, er Primos foldesaven et oplagt valg. Saven kan sammenfoldes let og lydløst og er nem at folde både ud og ind ved hjælp af en trykknap.

Selve skaftet på saven er fremstillet i letvægtsnylon, der gør saven lettere end mange andre foldesave på markedet. Ydermere er håndtaget belagt med et gummilag, for et godt greb.

Saven er let at benytte, når der skal saves i træ, hvad end det er større eller mindre stykker, der skal saves i. Selve klingen har ligeledes et godt glid, der nemt kan føres gennem træet.

Stilen minder en smule om den populære Bacho foldesav, kaldet Bacho Laplander, og kan dermed også siges at være et fremragende alternativ til denne.

Fordele ved Primos Foldesaven

Hvis du er på jagt efter en robust foldesav til billige penge, er der mange gode fordele for dig med Promos’s foldesav. Blandt andet følgende:

 • Savens lette vægt gør, at man kan smide den i tasken eller lommen og have den med sig over alt uden den tynger
 • Det gummibelagte håndtag giver et godt greb på saven, så du får lettere ved at save både større og mindre ting over
 • Saven er let at folde både ud og ind med en simpel trykknap på siden
 • Tænderne på savklingen er forskudt skiftevis, således at savene er nemmere at håndtere og giver en bedre saveevne, så du hurtigt kan få færdiggjort dit arbejde

Hvem er Primos foldesaven velegnet til?

Denne kniv er velegnet til dig, der er friluftsmenneske, og ønsker at optimere din savning, uanset hvad der skal saves. Knivens mørkegrønne farve appellerer ligeledes til naturelskere og vildmarksentusiaster. Er du typen, der kan lide at værne om dine ting, medfølger der ligeledes en holder til saven, så den er beskyttet optimalt, når ikke du bruger den.

Den bedste foldesav til friluftsentusiasten

Der er stor forskel på de foldesave, der her er blevet anmeldt, og der er derfor også stor forskel på, i hvilke henseender du bør købe henholdsvist den ene eller den anden sav. Er du en udstyrsmand- eller dame, der går op i, at det du køber, skal være funktionelt, brugervenligt, og gerne holde i mange år? Så bør du uden tvivl gå efter de modeller, der kan holde til det meste, hvis du har saven med dig ud i vildmarken.

Her er modellerne som, Gerber Freescape Camp Saw og Primos foldesaven et par oplagte muligheder. Her er Gerbers model en smule dyrere, en Primos’s, men har til gengæld også et innovativt design der gør den ualmindelig nem at have med at gøre.

Härkilas foldesav kan også være oplagt for dig, men er som nævnt fremstillet med henblik på at blive benyttet til jagt, og ikke på at kunne save store stykker træ over.

Foldesaven til begynderen

Hvis ikke din nye foldsav skal benyttes ofte eller til et bestemt formål, kan du sagtens nøjes med en af de billigere modeller, der er lige så godt et køb, hvis der blot skal saves småting hjemme i haven.

Her er Coghlans Sierra foldesaven en billig løsning, der samtidig er det mest oplagte valg, hvis du skal save større ting over. En model som som Opinels No 12 foldesav er også et godt valg for dig, der har brug for en foldesav, der blot skal kunne det mest nødvendige. Denne er ikke lige så oplagt, hvis der skal saves store ting over, men er til gengæld let at folde sammen, så den bliver lille og handy, og nemt kan transporteres med rundt omkring.

Ligeledes er Opinels model også et godt valg, hvis et barn skal prøve kræfter med en sav for første gang. Dette skyldes ført og fremmest at den er lille og nem at håndtere, og ligeledes, at den har en sikker låsemekanisme der gør, at der ikke opstår ulykker med, at saven klapper sig sammen.

Fandt du ikke den kniv du søgte? Så kan du også se udvalget af snitteknive og bushcraft knive.

Klik herunder og se hele udvalget af foldesave hos forhandleren

Scroll to Top