Rav lygte - bedste UV-lys til rav

rav lygteEn tur på stranden kan hurtigt blive til en jagt. Stranden er fyldt med små skatte som for eksempel søpindsvin eller de sjældnere stykker rav. Det kan svært at finde de små skatte, da de som regel gemmer sig under flere andre sten.

Der findes flere UV-lygter, som kan hjælpe med at finde de gemte stykker rav. Det er en speciel lygte til at finde rav med UV-lys. Den kan være svært at finde den bedste ravlygte, og der er derfor her samlet en ravlygte test, samt anmeldelser af forskellige UV-rav lommelygter. Så kan du finde den, der passer til dig, og finde rav med UV-lys.

Gode ravlygter

Trustfire T1 TR-500 9W 395nm UV ravlygte – I høj kvalitet

Trustfire T1 TR-500 9W 395nm UV ravlygte – I høj kvalitetTrustfire T1 TR-500 er en ravlygte i høj kvalitet. Den er ikke med så mange Watt, som mange andre, men har stadig et højt UV-lys niveau. Den har en bølgelængde på 395nm, som gør, den kan bruges perfekt som UV-lys. Det er en lidt dyrere begynderlampe, men grundet dens kraftige og effektive lys, kan det være en god investering. Den afdækker et stort område, hvor man kan søge efter rav på samme tid.

Den er forholdsvis enkel at bruge, da der kun er to knapper, der skal betjenes. Den ene er en tænd og sluk knap, og den anden er en knap til lysstyrken. Til lygten får du desuden 2 genopladelige batterier, sådan at du hurtigt kan komme i gang og ikke er nødt til at holde pause, mens batteriet oplader.

Den er enkel at bruge, og kan kategoriseres som en god begynderlampe i høj kvalitet og har derfor også en pris efter dette. Den er god til at spotte rav i strandkanten med.

Fordele:

 • Høj kvalitet
 • Har et kraftigt og effektivt lys
 • Enkel at bruge
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Den er kun 9W.

UV Lommelygte professionel – Garantere en lang levetid

UV Lommelygte professionel – Garantere en lang levetidSom navnet antyder, så er der her tale om en professionel LED UV-lommelygte. Det er en ravlommelygte i høj kvalitet, som ikke svigter. Den er designet robust, sådan at den både er stødsikker og stænktæt. En absolut fordel når man færdes på stranden. Den er designet i aluminiumslegeret materiale.

Den er udstyret med en kraftig 10 watt ultraviolet LED diode og giver derfor et meget kraftigt lys.

Derudover er den bølgelængde på 395 nm og derfor perfekt til ravjagt. Den er udstyret med Luxeon LED diode, hvilket betyder, at den kan lyse op til 100.000 timer. Dette giver dig rig mulighed for en rigtig, rigtig lang rav jagt. Når batteriet er løbet tør, så medfølger der en oplader, sådan du kan oplade de genopladelige batterier. Dette kan gøres så mange gange, man vil. Lyset har en effekt helt op til 30 meter, men samtidig udstyret med manuel zoom. Den manuelle zoom gør, at man lettere selv kan styre spredningen af lyset. Lommelygten er udstyret med 3 lysstyrker, strobe og SOS morsesignal. Den er derfor ikke kun egnet til rav, men også egnet til politifolk, dørmænd og vagter.

Det er en lygte i høj kvalitet og er egnet til de fleste, som gerne vil bruge rigtig mange timer på at lede efter rav.

Fordele:

 • Holder op til 100.000 timer
 • Manuel zoom, sådan du selv kan justere spredning af lyset
 • Den er stødsikker og stænktæt
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Den har kun 10W
 • Batterier medfølger ikke.

COAST PX150 UV-lygte – et godt alternativ

COAST PX150 UV-lygteDen mindre model COAST PX150 UV-lygte er et godt alternativ til en UV-lampe til rav. Den er i en mindre form, og har også en pris derefter. Selvom størrelse og prisen er lavere, så betyder det ikke kvaliteten er meget lavere end ovennævnte.

Den er produceret af det amerikanske COAST-firma, som er meget kendt for at levere slagfaste og vejrbestandige lommelygter. Og det opleves også på ovenstående model. Den lever op til deres vanlige standard, og det er derfor svært at ødelægge både huset og LED på lygten.

Derudover er den certificeret med IPX4, hvilket betyder, at den kan modstå vandsprøjt, regn, støv og tab fra 1 meters højde. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at gå på rav jagt med denne ravlygte.
Lygten kan lyse op til 9 meter, og batteriet har en levetid på 6 timer.

Den er udstyret med UV-lygter, som er ultraviolette, og gør det derfor lettere at se rav på stranden. Til lygten medfølger der 2 AA batterier.
Den er perfekt egnet til familier som går på rav jagt for sjov.

Fordele:

 • Den er ikke så dyr
 • Kan modstå skidt, vand og tab fra 1 meters højde
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Har en bølgelængde på 400nm, hvilket er lidt højere end de andre
 • Ikke genopladelige batterier.

UV Lommelygte med 51 LED dioder – Giver et kraftigt og effektivt lys

UV Lommelygte med 51 LED dioderDet specielle ved denne næste model er, at den har i alt 51 LED dioder. Den har derfor mulighed for at oplyse en større overflade end de fleste andre UV-lommelygter. Den måler i alt 56 mm i diameter oppe ved hovedet, mens den i bunden har en diameter på 35 mm. Den har en bølgelængde på omkring 395-400nm, hvilket giver den en god nok UV-belysning. Det er en ravlygte med 3,5W, som ikke er så høj, men prisen er også derefter.

Det er en UV-lommelygte, som er god til aktivitet, heriblandt både til geocaching, men også som en ravlygte. Den er robust og solidt designet med sort aluminium og kan derfor holde til lidt af hvert, den kan blive udsat for ude på stranden. Batteritiden på lommelygten er 6-8 timer, hvilket kan give anledning til en masse sjov. Men hvis man har energi til endnu flere timer, så kan det anbefales at købe nogle lidt bedre batterier, så den kan holde i endnu længere tid.

Fordele:

 • Er udstyret med 51 LED dioder, som giver et kraftigt lys
 • Er robust og solid bygget, sådan den kan bruges til aktiviteter
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Den er kun 3,5W
 • Har en stor diameter, så den er ikke ligeså nem at medtage i lommen
 • Er ikke udstyret med genopladelige batterier.

UV AMBER ZEE-2 Ravlygte – En ravlygte i mellemklasse

UV AMBER ZEE-2 PRO KITUV Amber Zee-2 er en UV-lygte, som er speciel designet til rav søgning. Den kan også bruges til andre formål, da den ved hjælp af UV-belysning fremhæver ting, man ikke normalt kan se. Den har en bølgelængde på 395nm, hvilket gør den optimal som UV-belysning. Det er en ravlygte, der med sikkerhed hjælper med at finde de helt rigtige stykker skjulte rav, da den er blevet gennemtestet til dette formål. Den har et lystkast på 10 meter, hvilket er en fin længde. Dens LED pære måler 3x3W, hvilket giver en sammenlagt 9W.
Den bruger 1 stk. 18650 Littium i batteri, men kan også bruge genopladelige batterier. Den her i alt en levetid på 2-3 timer. UV-lygten er designet i et robust design, som samtidig også er i høj kvalitet. Den er i klasse IPX5, hvilket betyder, at den også er vandtæt. Den kan kategoriseres som en ravlygte i mellemklasse, og er derfor mest egnet til personer, som har prøvet ravsøgning før, men som søger en lygte, hvor lommelygtens muligheder hæves en takt højere.

Fordele:

 • Specielt designet til ravsøgning
 • Er i klasse IPX5 og derfor vandtæt
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Den har kun en levetid på 2-3 timer
 • Er kun udstyret med 9W.

UV Ravlygte 365 nm LED – Lille, handy og billig

UV Ravlygte 365 nm LEDDen næste lygte er en lille, handy og billig lygte, men som stadig er fuld af gode egenskaber. Det er en ravlygte med en bølgelængde på 365nm LED, som sikrer, at du får et godt lys at finde rav i. Den er udstyret med en kraftig 3W LED, hvilket er fint for en nybegynder UV-lampe.
Ramlampen er designet, sådan at den både er støvafvisende og vandafvisende. Den er lavet i robust aluminium, og kan derfor holde til lidt af det hele. Den kan indstilles i tre forskellige funktioner, samt den har en tænd og sluk knap. Du kan indstille den i høj, lav og strobe/SOS-lys. Den bruger 3 stk. AAA batterier, som ikke medfølger.

Det er en lommelygte, som kan bruges til meget, og er også umiddelbart egnet for dem, som er nybegyndere indenfor rav søgning. Du kan derfor købe den og afprøve om, det er en fritidsaktivitet, du bliver bidt af, uden det koster for meget.  Det er dog samtidig en lommelygte med nogle gode funktioner, og som gør det lettere at finde rav.

Fordele:

 • En billig lygte, som stadig er funktionær
 • Har en god bølgelængde på 365nm, hvorfor den giver et godt lys
 • Den er udstyret med en fokus funktion
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Er kun udstyret med 3W
 • Er ikke udstyret med genopladelige batterier.

Amber Hunter 30W ravlygte – Designet med et fast håndtag

Amber Hunter 30W ravlygteAmber Hunter er en kraftfuld lygte til at finde rav. Den giver hele 30W og sikrer derfor en god oplevelse som ravjægere. Den her derudover en lysdistance på 30 meter og giver derfor muligheden for at oplyse små stykker rav på stranden på lang afstand. Den er anderledes designet end de fleste andre UV-lygter, da den kommer med et fast håndtag. Det er derfor nemmere at gå med den på stranden og lede efter rav. Den er derudover også IP68 klassificeret, hvilket betyder den tåler regn. Den kan derfor bruges i alt slags vejr.
Den har en levetid på 2 timer, men er udstyret med 2 genopladelige batterier, som også følger med i pakken.
Det er en ravlygte, som er egnet for de fleste og i alle aldre. Den kan benyttes af familier, men også af professionelle ravjæger.

Fordele:

 • Er udstyret med et fast håndtag
 • Har 30W og lysdistance på 30 meter, hvilket giver en god lys oplevelse
 • Er IP68 klassificeret og tåler derfor regn
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Har kun en levetid på 2 timer
 • Høj pris.

Trustfire T1 TR-500 15W 395nm UV Ravlygte – Meget nem at benytte

Trustfire T1 TR-500 15W 395nm UV RavlygteTrustfire T1 TR-500 er en UV ravlygte, som er i en god kvalitet. UV-lygten er med 15W og har en god bølgelængde på 395nm, sådan du får det rigtige UV-belysning. Den har en kraftfuld og effektiv belysning, sådan det bliver lettere at finde det flotte rav.
Den er forholdsvis simpel, da den kun har en tænd og sluk knap, samt kun en lysstyrke. Den er derfor nem at anvende, og kræver ikke det store. Med i pakken får du også batterier, samt en oplader. Der er derfor tale om genopladelige batterier.

Der er her ikke tale om en nybegynderlygte, men en lygte, som kan benyttes af mange, da den er forholdsvis nem at benytte. Den ligger dog i den højere prisklasse, end så mange andre UV-lygter.

Fordele:

Har en kraftig eg effektiv belysning

Nem at anvende

Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Høj pris.

UV AMBER ZEE-3 PRO KIT – Specielt designet til at finde rav med

UV AMBER ZEE-3 PRO KITUV Amber Zee-3 – Pro Kit er nok noget af det bedste, som man kan finde på markedet indenfor UV-lommelygter. Den er specielt designet til ravsøgning. Det er en ravlommelygte, som udsender UV lys med en bølgelængde på 395nm, hvilket betyder, du får det mest optimale udbytte ud af din ravsøgning. Den er udstyret med en UV ravlygte med sammenlagt 30W, og som kan lyse optil 20 meter. Det er en lygte, hvor den på de 20 meter opnår en god spredning, hvorfor du kan spotte rav på længere afstand. Den har 3 forskellige lysstyrke niveauer samt 2 blink modes. Den er derfor nem at indstille efter dine behov.
UV-lygten har et batteri, som holder i 12 timer, og med pro kittet får du 4 genopladelige batterier med til den. Det er en ravlygte i topklasse, hvilket naturligvis også kan ses på prisen. Det er godt nok en lygte, som ligger i den højere prisklasse, men den er også virkelig pro. Den er nok også derfor mest egnet til personer med stor interesse for rav søgning.

Fordele:

 • Et specielt designet produkt til at finde rav
 • Har en rigtig god belysning
 • Har en levetid på 12 timer
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Den ligger i den høje prisklasse
 • Den vejer 430 gram uden batteri.

UV Lommelygte – Den billigste og mindste

billig uv lommelygteDenne UV-lygte er den helt billige af slagsen. Den er ovenikøbet også i en mindre størrelse. Den måler i alt 98 x 31 x 29 mm og har en vægt på 67 gram. Det er derfor en ægte lommelygte, som let kan medtages i selv den mindste lomme. Den har en bølgelængde på 395-400nm, hvilket gør den er beregnet til for eksempel at finde rav. Den er derudover udstyret med 12 LED UV-dioder med 1,5W, og giver derfor en tilstrækkelig belysning. Den bruger 3 x AAA batterier og har en levetid på i alt 6-8 timer, alt efter kvaliteten på batterierne.
Den kommer med en bærestrop og kan derfor nemt medtages, uden at den bliver væk. UV-lygten er lavet i et aluminium og er derfor også holdbar overfor lettere stød.
Det er en lygte, som er mest egnet til nybegynder, og til dem som bare ønsker en lille UV-lygte. Den kræver ikke mange penge og er derfor en god investering for folk, der ønsker en ekstra lille gadget og måske afprøve om ravjagt er noget for dem.

Fordele:

 • Lille og nem UV-lygte til at medbringe
 • Levetid på 6-8 timer
 • Er velegnet til flere formål.

Ulemper:

 • Er kun på 1,5W
 • Er ikke udstyret med genopladelige batterier.

Få hjælp til hvilken en ravlygte du skal vælge?

Du er nu blevet præsenteret for nogle af de bedste ravlygter. De er alle sammen ravlygter, som opfylder alle de krav og test, som man har brug for, når man snakker om anskaffelse af en ravlampe. Men du kan alligevel måske sidde med en fornemmelse af, at du stadig ikke helt ved, hvilken en du skal vælge. Hvis du vil vælge den helt billige, og ikke behøver meget andet er UV lommelygten, ja så er det jo den, som du skal vælge. Er du derimod på udgik efter den med den længste levetid, så er UV Lommelygte Professionel svaret. Der findes, som sagt, UV-lamper til at finde rav med, der skulle kunnet tilfredsstille alles behov. Du kan gå fra de helt kraftige UV-lygter til de små UV ravlygter. Det er derfor vigtigt at spørge sig selv, hvad man ønsker, at ens UV-lampe til rav skal kunne. De er alle udstyret med den ultraviolet lampe, og derfor alle egnet til at finde rav. I nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvad UV – eller ultraviolet lys, som det også hedder – er for en størrelse.

Hvad gør UV belysning og hvor bruges det ellers?

UV-lys kan benyttes i mange forskellige situationer og altså slet ikke kun ved eftersøgning af rav. Det benyttes blandt andet af dørmænd ved klubber til stempler. Det benyttes også til at se, om noget er beskidt. Det er derfor et lys, som kan afsløre mange hemmeligheder og bruges derfor også hos politiet. UV står for ultraviolet lys, og rent praktisk betyder det, at det har en kortere bølgelængde end violet lys, og man kan derfor, som menneske ikke se disse ultraviolette stråler. Ultraviolet lys har også den helt store fordel, at når man bruger det ultraviolet lys i mørke, så kan man afslører flere ting – og få rav til at lyse op. Det er derfor rav-lygterne hjælper dig med at finde et stykke rav og ikke alt muligt andet ”rav-else”. Når ravlygterne udsender ultraviolet lys, og dette får ravstykkerne til at blusse op i strandkanten. Dette er grundet de biologiske mikroorganismer som er i ravet, som lysner op. Når du gør brug af det, for ravet en helt bestemt farve. Ravet lyser enten op med et guld eller gul/grønt/lilla skær. Det har aldrig været lettere at finde rav end nu. Og følg så desuden rådene nedenfor

Følg disse gode råd til at finde rav, og sikrer dig en succesfuld tur

Det kan være rart at vide, hvad man skal være opmærksom på, før man begiver sig ud på aktiviteten med at finde rav med UV-lys. Når du har fundet din bedste lygte til rav, så er det bare med at begive sig ud med sin UV ravlygte. Der er dog nogle få ting, som man lige skal være opmærksom på, så du samt nogle gode råd. Dette er for at du finder, hvad du leder efter, nemlig rav:

 • Man skal påbegynde sin ravjagt ved mørkets frembrud, ellers virker UV lyset ikke.
 • Det er en fordel at medbringe et stykke rav hjemmefra. Så har man en ide om, hvordan det ser ud når det rammes af UV lyset.
 • Medbring også en almindelig lampe med hvidt lys, så du lettere kan orientere dig.
 • Det ultraviolette lys fra lommelygten kan godt være meget skadeligt for øjnene. Det anbefales derfor at bruge UV beskyttelsesbriller. Ved brug af UV brillerne undgår du at skade dine øjne eller andres øjne.
 • Det bedste tidspunkt at finde rav er efter en storm. Der har havet rusket op i havbunden og frigjort alt det løse rav. Det vil derefter komme op på stranden.
 • Rav sæsonen løber henover efteråret og vinterhalvåret. Koldt vejr giver de bedste betingelser for, at ravet kommer ind på stranden.
 • Rav ligger typisk steder, hvor der er tang, træ og andet let materiale. Det er derfor svært at finde rav blandt sten og sand.
 • Et andet god tip er at holde øje med mågerne. Hvor de dykker ned, er som regel et godt sted at lede.
 • Det kan være svært at orientere sig midt om natten i mørke. Det er derfor vigtigt at på forhånd sikrer dig, at du ved, hvornår der er tidevand, hvis du befinder dig et sted med flod og ebbe.

Hvis du følger disse enkelte forholdsregler, så vil du potentielt få en oplevelsesværdig tur efter mørkets frembrud. Og benytter du dig desuden af en af ovennævnte rav lommelygter, så er du næsten også garanteret succes med at finde en af de eftertragtede klumper af nordens guld.

Scroll to Top