Trampolin til haven

havetrampolinEn havetrampolin hører efterhånden enhver have til – i hvert fald hvis husstanden består af et eller flere børn. Har dine børn længe ønsket sig en trampolin til haven, og vil du gerne indfri det ønske, så bør du læse videre. Med lidt fagkyndig hjælp vil du nemlig kunne finde dine børns drømmetrampolin i dag.

Dét at købe en trampolin bør aldrig være en impulsiv handling. Ved denne type køb skal der først og fremmest gøres nogle økonomiske overvejelser, ligesom der skal tages højde for havens størrelse, sikkerhed m.v. Endvidere skal der tages nogle nabohensyn, hvis det eneste der skiller jer og naboen er en spinkel hæk.

Vi har læst, sammenlignet og vurderet forskellige havetrampoliner med henblik på at præsentere dig for de allerbedste. Find de fremhævede modeller nedenfor.

De bedste trampolin brands

Som forælder – og førstegangskøber af en trampolin til haven – har du ikke nødvendigvis kendskab til ret mange brands. Dette er ingen skam, selvom det klart er en fordel at vide, hvilke brands der tilbyder de bedste produkter. At vælge det rigtige mærke handler i bund og grund ikke så meget om prestige og status, men nærmere om, at nogen producenter leverer højere kvalitet og sikkerhed end andre. Kan man derfor være helt sikker på, at trampolinen er i højeste kvalitet, hvis den stammer fra et bestemt mærke, så vil det naturligvis gøre det hele meget nemmere.

Ligesom det gør sig gældende for alle andre produktkategorier, så vil der altid være brands, som er mere populære end andre. Disse populære brands er ikke nødvendigvis de bedste, men de har om ikke andet formået at skille sig ud fra mængden på den ene eller anden måde. Nogle producenter slår sig på høj kvalitet, mens andre har valgt at konkurrere på prisen, som bestemt også er en vigtig faktor.

Står man og leder efter en god havetrampolin, så kan det være ganske fornuftigt at rette sit blik mod produkterne fra følgende brands:

 • JumpMaster
 • BERG
 • Salta

I de kommende tre underafsnit vil vi gennemgå, hvad du kan forvente af disse tre brands. Måske vil det give dig svar på, hvilket brand der kan indfri dine behov.

JumpMaster trampoliner

JumpMaster trampolinerJumpMaster trampoliner sælges i stor stil – og har gjort det længe.

JumpMaster er måske hverken den ældste eller billigste producent af trampoliner – til gengæld hører deres trampoliner til blandt de bedst bedømte i nyere tid. Her har vi at gøre med en producent, som gør sig i to forskellige trampolintyper – henholdsvis havetrampoliner til nedgravning og havetrampoliner på ben. Om man er til det ene eller andet, så kan man altså få det gennem denne aktør.

En havetrampolin fra JumpMaster er en god investering af flere forskellige grunde. Først og fremmest er sikkerheden i top. Med robuste og slidstærke dele har det været muligt at skabe en trampolin, der ikke sådan lige kan sættes ud af kurs. Derudover er man sikret en god hoppeoplevelse, hvad enten man hopper i midten eller ved yderpunkterne.

BERG trampoliner

BERG trampolinerManden bag hedder Henk van den Berg – deraf kommer navnet BERG. Han og teamet bag BERG leverer gerne den ønskede trampolin til haven.

Den hollandske producent – BERG – har i mere end 30 år udviklet og produceret legeredskaber af høj kvalitet. I sortimentet finder man bl.a. en lang række trampoliner, som er blevet solgt i tusindvis og den dag i dag fortsat er et hit.

BERG er ofte dét mærke, man først kommer til at tænke på, når det gælder om at finde den rette havetrampolin. Det kunne meget vel hænge sammen med, at dette mærke og deres produkter er blevet hædret i rigtig mange sammenhænge. Den hollandske virksomhed har bl.a. vundet en række svenske og danske test-priser. Bäst-i-test-se og mange flere har skamrost trampolinerne fra BERG. Dette plejer i sig selv at være en ret god indikator for, at man har at gøre med kvalitetsprodukter.

BERG trampoliner spiller både stil- og kvalitetsmæssigt. Derudover er sikkerheden og hoppeglæden på sit højeste. Hvad angår priserne, så er trampolinerne ikke de billigste, men sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse, så er der gode udsigter til at gøre en god handel. Ønsker du dig en BERG trampolin (evt. på vegne af dine børn), så besøg den anbefalede forhandler.

Salta trampoliner

Salta har langt fra opnået den samme store succes som BERG og JumpMaster på det danske marked. Det er ikke desto mindre et brand, der fortjener at blive nævnt, da de trods alt har beriget markedet med en række interessante havetrampoliner.

Salta trampoliner findes i rigtig mange størrelser – både med og uden sikkerhedsnet. De står sågar bag en trampolin med indbygget støttestang, som kan bruges af både nybegyndere og øvede. Føler man sig ikke så sikker på benene, så kan man bruge den integrerede støttestang til at holde balancen. Støttestangen kan også bruges til at udføre avancerede træningsøvelser.

En Salta trampolin kan med god grund tages til overvejelse, hvis hverken trampolinerne fra BERG eller JumpMaster kan bruges.

De mange forskellige typer / former

Det er på mange måder svært at finde den bedste trampolin. Der skal nemlig fokuseres på rigtig mange aspekter – bl.a. valg af type / form. Allerede her kan du blive forvirret, hvis du længe har tænkt, at en havetrampolin bare er en havetrampolin. Dette er nemlig ikke helt tilfældet. Derfor har vi sat os for at gennemgå de mest udbredte typer. Det omfatter bl.a. den runde, aflange, nedgravede og ovale model. Disse har hver især nogle fordele, som vi gerne vil give dig en kort introduktion til.

En god trampolin til haven skal ikke nødvendigvis byde på den klassiske runde form. Den kan lige så vel være firkantet eller oval. Som i rigtig mange andre tilfælde er det de individuelle behov og ønsker, der er af størst betydning.

Trampolin til nedgravning

Trampolin til nedgravningAt købe en nedgravet trampolin er i sig selv ikke en udfordring. Det efterfølgende arbejde kan til gengæld være yderst tidskrævende. Derfor er der mange, der dropper tanken om at købe denne trampolintype. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der er op til flere unikke fordele ved denne type trampolin. I dette afsnit vil vi gerne fremhæve tre gode grunde til at købe en trampolin til nedgravning:

 1. Faldhøjden bliver minimeret (betydeligt lavere risiko for alvorlige uheld)
 2. Formindsket risiko for at genere naboerne (afhængig af hækkens højde)
 3. Nem påstigning for børn og voksne (kræver ingen stige eller hjælp fra voksne)

En trampolin til nedgravning kaldes i fagsprog også for inground trampolin.

Ønsker du ikke selv at varetage det gravearbejde, der følger med, når man køber en nedgravet havetrampolin? Så skal du hyre en gartner eller anden fagmand, der vil kunne løse denne opgave til en overkommelig pris. Med hjælp udefra skal du ikke gøre andet end at bestille selve trampolinen.

Leder du efter anmeldelser og anbefalinger af de bedste nedgravningstrampoliner, så klik her og udforsk mulighederne.

Firkantet trampolin

En firkantet trampolin er muligvis et sjældent syn. Der er ikke desto mindre rig mulighed for at købe en sådan havetrampolin. Den firkantede model ser ikke bare anderledes ud. Den kommer også med nogle fordele, der ikke fås med andre trampolintyper.

Den altoverskyggende fordel ved en firkantet trampolin er, at den er mindre pladskrævende end både ovale og runde trampoliner. En sådan fordel er guld værd, hvis man har en mindre have, der ikke kan rumme en stor trampolin.

Fordelene ved de firkantede modeller er som følger:

 1. De fylder generelt mindre end andre trampoliner
 2. Der er rig mulighed for at udfolde sig og lave tricks

BERG er en af de producenter, der gør sig i firkantede trampoliner. De har måske din ideelle trampolin til haven, men kan også hjælpe, når det kommer til professionelle trampoliner til sportsklubber m.v. Vil du gerne vide, hvilke andre trampolintyper der findes, så bliv på siden.

Oval trampolin

Oval trampolinEn oval trampolin er heller ikke noget, man støder på hver dag. Det er dog ikke utænkeligt, at netop ovale havetrampoliner vil komme til at stige i popularitet i nær fremtid. Allerede nu ser vi en stor efterspørgsel på disse trampoliner.

Der er op til flere fordele ved at eje en oval trampolin til fordel for en traditionel, rund en. Er man typen, der godt kan lide at lave tricks og akrobatiske øvelser, så bør man enten vælge en firkantet eller oval havetrampolin. Rigtig mange producenter har meldt sig på banen, når det kommer til ovale trampoliner. Det gælder bl.a. BERG og Jumpking – kig med god grund på deres modeller.

Lad os lige opsummere – og supplere – fordelene ved denne type trampolin til haven:

 1. Der er god plads til øvelser og tricks
 2. Den tager sig godt ud i de fleste haver (selvom den er lidt pladskrævende)

Hvad tænker du; kunne den ovale udgave være noget for dig og din familie?

Aflang

Der er selvfølgelig også mulighed for at købe en aflang trampolin. Denne kommer også med nogle fordele, der er værd at nævne. En aflang havetrampolin er i bund og grund det samme som en firkantet trampolin – med samme fordele. Glippede du fordelene ved de firkantede modeller, så kan vi lige opsummere dem nedenfor:

 1. De kræver betydeligt mindre plads end andre modeller
 2. Der er plads til at slå sig løs

Skal du have en trampolin, der ikke fylder mere end højst nødvendigt, men som alligevel byder på maksimal hoppeglæde og sikkerhed, så kunne den aflange udgave være et godt bud. Husk at købe et sikkerhedsnet, så de værste uheld kan forebygges. Vi kommer mere ind på vigtigheden ved at købe et sikkerhedsnet i næste afsnit.

Køb sikkerhedsnet til havetrampolinen

Står der havetrampolin på ønskelisten, så bør der stå sikkerhedsnet til trampolin umiddelbart under. Der er i hvert fald al mulig god grund til at købe et net, hvis man vil maksimere sikkerheden for sine børn, børnenes venner osv. Uheld kan (og vil ske) for mange mennesker, men man kan lige så godt tage sig nogle basale forholdsregler. En vigtig forholdsregel er at købe et net, der effektivt og skånsomt sørger for, at dit barn ikke falder fra flere meters højde. Lander man uheldigt fra flere meters højde, så kan det ikke bare koste et par blå mærker, men også brud og forstuvninger.

I samme ombæring giver det god mening at svare på et ofte stillet spørgsmål; er det lovpligtigt at bruge et sikkerhedsnet? Ja, ifølge Sikkerhedsstyrelsen skal trampolinen være udstyret med et net, ifald trampolinen måler over 150 cm. i diameter. Der bliver sjældent ført opsyn med dette, men al sund fornuft bør fortælle dig, at det er en god idé at efterleve denne anvisning.

Udgiften til et sikkerhedsnet til en havetrampolin er meget beskeden i forhold til, hvor mange uheld man vil kunne forebygge. Alt efter den valgte model skal du forvente at give mellem 500 og 3.500 kr. for sikkerhedsnettet. En god idé kan være at købe en pakkeløsning, hvor man får både trampolin og net til en attraktiv pris.

Selvom man i princippet godt kan bruge trampolinen, selvom den ikke er udstyret med net, så bør man vente med at tage den i brug, indtil man har fået monteret nettet. Det tager ikke ret lang tid, hvis blot man følger vejledningen slavisk. Fra tid til anden bør man efterse nettet for at sikre sig, at det sidder korrekt.

Trampolin tilbud

Køb trampolin på tilbud hos nogle af de mange digitale forhandlere.

Efterhånden som interessen for trampoliner er steget, så er der også kommet nye forhandlere til, hvilket har skabt massiv konkurrence – ikke mindst priskonkurrence. Med tanke på hvor mange trampolinforhandlere der findes, er der god idé i at sammenligne priser. En billig trampolin hos den ene forhandler kan sagtens være billigere hos den anden. Det finder du kun ud af ved at støvsuge markedet for priser.

Der findes ikke en officiel trampolin pris – heller ej et nøjagtigt prisgennemsnit. De helt små trampoliner koster fra 299 kr. I den anden ende finder vi topprofessionelle trampoliner til over 20.000 kr. Her kan vi f.eks. nævne BERG Ultim Elite FlatGround 500 med en vejledende pris på intet mindre end 21.599 kr. Skal man have den ultimative trampolin til haven, hvor der er mulighed for at udføre en verden af tricks, så er denne eksklusive model værd at overveje. Den kan evt. købes på afbetaling, hvis det kniber med økonomien.

Om det er en lille eller stor trampolin, man er interesseret i at købe, så bør man ikke gå glip af muligheden for at gøre en god handel. Derfor opfordrer vi dig til at holde øje med skarpe trampolin tilbud. Gode tilbud på trampoliner findes via tilbudskongen.dk, hvor en stor oversigt over tilbud venter dig. Der er også gode tilbud på sikkerhedsnet og diverse tilbehør til havetrampolinen.

Man kan med lethed spare 10-30 % på den ønskede trampolin. 10-30 % lyder måske ikke af meget, men står trampolinen til f.eks. 5.000 kroner, så bliver det alligevel til en betydelig besparelse.

Airtrack

Airtracks minder på mange områder om traditionelle havetrampoliner. Der er dog også en række forskelle på de to produkttyper. Netop dét at vælge mellem en havetrampolin og en Airtrack kan være et svært valg, da man kan få dækket sine behov for at have det sjovt, udføre tricks og være aktiv med begge typer.

Da du allerede kender fordelene ved en traditionel trampolin til haven, så vil vi ikke bruge yderligere krudt på dette. I stedet vil vi kigge lidt nærmere på, hvilke gode grunde der kan være til at købe en Airtrack. Læser du afsnittet til ende, så vil du ikke længere være i tvivl om, hvorfor dette produkt er så stort et hit.

 1. Alsidigt – Første vigtige fordel handler om produktets høje grad af alsidighed. Produktet egner sig ikke kun glimrende til gymnastik og akrobatik, men også til kampsport, cheerleading, parkour og meget andet. Skulle du dermed køre træt i den ene motionsform, så kan du bare skifte til en anden.
 2. Begrænset faldhøjde – Airtracks måler typisk kun 15-20 cm. i højden. Dermed er faldhøjden ret begrænset. Dette betyder ikke, at man ikke kan komme galt afsted, men der er ikke den samme faldhøjde som ved trampoliner, hvor højden snildt kan være 1-2 meter. Til gengæld kommer Airtracks sjældent med sikkerhedsnet, hvilket gør, at der alligevel er en vis sikkerhedsrisiko.
 3. Bedre plads til tricks og akrobatik – Som dygtig gymnast eller akrobat er det helt naturligt vigtigt for dig at have masser af arbejdsplads, så du kan udføre de vildeste tricks. Netop her kommer en Airtrack ind i billedet. Med en længde på 4-8 meter vil du nemlig ikke blive begrænset på pladsen. Brug Airtrack’en til kraftspring, vejrmøller, saltoer eller noget helt fjerde.

Airtracks er også kendte for at være lette at sætte op og montere. Du kan desuden glæde dig over, at vægten er så beskeden, at du ene mand kan flytte madrassen ved behov. Tag den f.eks. udenfor om sommeren eller ryk den til baghaven, hvis naboen klager over støj fra forhaven.

TIP: Hvis du er voksen og gerne vil i form med en trampolin, så kan du også overveje en fitness trampolin. på Fitness-trampolin.dk får du et overblik over de bedste fitness trampoliner på markedet.

Køb din trampolin online

Oversigten med forhandlere af trampoliner er efterhånden ret stor og vil formentlig kun vokse sig større i de kommende år. Det ville dog ikke være helt retfærdigt at påstå, at alle forhandlere er lige konkurrencedygtige, når det kommer til udvalg, priser og service. Her kan man nemlig opleve lidt forskellige ting, alt efter hvor man handler. Det er ikke desto mindre fordelagtigt at købe trampoliner på nettet. Du kan, uanset om du kigger efter en lille eller stor trampolin til haven, spare en del penge og tid ved at shoppe via nettet. Find f.eks. den bedste pris på den seneste bedst i test fra et af de mange skandinaviske forbrugerråd. Forbrugerrådet Tænk har foreløbigt ikke lavet en trampolin test, men måske kommer den på et tidspunkt.

Coop kan som en af mange forhandlere tilbyde et fint udvalg af billige trampoliner. Det helt store udvalg finder man dog hos Abilica, der ikke bare tilbyder gratis fragt, men også prisgaranti på JumpMaster og BERG trampoliner. Med prisgaranti er du garanteret den skarpeste pris på den ønskede havetrampolin.

Scroll to Top