MTB shorts

Det er lørdag formiddag og du er ude at køre mountainbike med vennerne. Solen skinner, luften er dejlig frisk og du kan mærke adrenalinen pumpe. Men lige pludselig ændrer vejret sig radikalt. Det begynder at regne kraftigt og vand fra mudder sprøjter op på dine ben.

I løbet af kort tid er du fuldstændig gennemblødt, og der går en evighed før dine MTB shorts tører. Samtidig er åndbarheden elendig, så du føler dig fugtig, våd og klam resten af turen. Du indser hurtigt at du hellere bør købe dig et par ordentlige MTB shorts til en anden gang, så du kan undgå en lignende oplevelse.

Men hvordan vælger du overhovedet de rigtige MTB shorts? Der er jo flere hundrede modeller at vælge imellem. Det kan du finde svaret på i denne artikel, som anmelder de bedste MTB shorts på markedet.

mtb shorts

Mavic Crossmax Ultimate H2O

Disse MTB shorts egner sig til mountainbikeren der vil have det bedste af det bedste. Her får du nemlig et par vandtætte baggy shorts i en super god kvalitet. Shortsene egner sig perfekt til at have uden på et par inderbukser (tights) og beskytter rigtig godt mod grene og styrt.

Shortsene er tiltænkt MTB kørsel, men kan også sagtens bruges til almindelig landevejscykling. De er gode til cyklisten, som føler sig utilpas i et par stramme cykelshorts og som hellere vil cykle i en mere løs model. De kan desuden bruges til arbejde og i dagligdagen og er således ikke begrænset til cykling.

Mavic Crossmax Ultimate H20 er desuden åndbare, så du hurtigt tørrer igen og får den mest behagelige cykeltur i regnvejret. Med et vandsøjletryk på 10000 mm kan de modstå stærk regn i lang tid. De har desuden masser af lommer til opbevaring og kan justeres i taljen, så de passer perfekt til din krop.

For at opnå den længste levetid, bør shortsene vaskes ved en lav temperatur (ikke mere end 30 grader). De kan sagtens vaskes i maskine, men sørg for at sortere tøjet i farver, så du undgår misfarvning.

Fordele:

 • Behagelige at have på
 • Vandtætte
 • Åndbare
 • Slidstærke

Ulemper:

 • Inderbukser medfølger ikke

Diadora Basic

I modsætning til baggy shortsene overfor, er der her tale om et par inderbukser med seler. De udmærker sig ved at være super komfortable at have på – selv over længere strækninger. Det skyldes bl.a. de medfølgende puder som forhindrer siddesår, hudirritationer og en øm bagdel.

Desuden har de en høj åndbarhed, så du kan undgår at blive klam og fugtig. Shortsene transporterer hurtigt sved væk fra kroppen, så du får den bedste og mest behagelige cykeltur muligt.

Diadora Basic kan med fordel kombineres med Mavic Crossmax modellen ovenfor på – specielt på kolde vinterdage. På den måde får du en den perfekte kombination af komfort, slidstyrke og åndbarhed.

Da disse MTB shorts har seler, sidder de bedre end almindelige shorts. Desuden er de korte i længden, hvorfor de egner sig bedst til sommerbrug. Nogle vil dog også foretrække at bruge dem om foråret eller efteråret – især hvis det er varmt i vejret.

Ligesom Mavic Crossmax skal disse MTB shorts vaskes ved lave temperaturer for at undgå at ødelægge dem.

Der er ikke nogen umiddelbare ulemper ved denne model – men nogle vil måske påpege at de kun kan bruges til cykling fordi de er meget tætsiddende, hvorimod et par løse shorts også kan anvendes i andre sammenhænge.

Fordele:

 • Behagelige at have på
 • God komfort
 • Høj åndbarhed

Ulemper:

 • Ikke velegnet til brug om vinteren

Assos MTB cykelbukser XC bibshorts

Hvis du vil have de ultimative cykelbukser, behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig et af markedets mest slidstærke og komfortable MTB shorts.

Når det kommer til komfort, er der ikke sparet på noget. Disse shorts har nemlig en ekstra stærk pude, som naturligt følger kroppens bevægelser imens du cykler. På den måde får du den mest behagelige cykeltur du kan forestille dig – ingen øm bagdel eller mærker på huden dagen efter.

Samtidig er de super lette og ekstremt slidstærke, så du ikke behøver bekymre dig om sår, hudafskrabninger, m.m. Blot giv slip på alle hæmninger og yd dit bedste. Shortsene er fremstillet i et materiale der er 15 gange stærkere end stål, hvilket placerer dem i en klasse for sig selv.

Disse MTB shorts egner sig perfekt til den kvalitetsbevidste mountainbiker, som gerne vil optimere sine præstationer på alle kanter. De er især velegnede til cykling på stejle stigninger, da puden er placeret lidt længere fremme end på typiske MTB shorts.

Ligesom andre bibshorts har Assos cykelbukserne seler, men her er de ekstra brede og bløde, så du får den maksimale komfort.

Der er intet dårligt at sige om disse shorts, men prismæssigt ligger de i den dyre ende, hvilket kan holde nogle forbrugere tilbage fra at købe dem.

Fordele:

 • Ultimativ komfort
 • Ekstremt slidstærke
 • Velegnede til stejle stigninger
 • Ekstra brede og bløde seler

Ulemper:

 • Prismæssigt i den dyre ende

Assos T. Milleshorts S7

Mange betegner disse MTB shorts som de bedste de nogensinde har haft. Og det er der en god grund til. De er nemlig super behagelige at have på og tilpasser sig naturligt kroppen.

Da de er korte i længden, er de især gode til cykling om sommeren og kan bruges til både mountainbike, landevejscykling og spinning. De kan dog også bruges om vinteren, hvis du fx kombinerer dem med et par løse cykelbukser.

De bløde seler sørger for at shortsene sidder perfekt, og de kraftige puder forhindrer hudirritationer og en øm bagdel.

Ligesom Assos modellen ovenfor er disse bib shorts svedabsorberende, så du ikke behøver at bekymre dig om at blive fugtig og klam, når du cykler. Sætter du pris på komfort og god pasform, er disse shorts et oplagt valg.

Prismæssigt er de på et niveau hvor de fleste kan være med, og da de scorer højt på alle væsentlige parametre – herunder slidstyrke, komfort og åndbarhed – får du et par gode, all-around cykelshorts til en fornuftig pris. Føler du dig overvældet af de mange muligheder, er disse shorts perfekte, da de passer til de flestes behov.

Fordele:

 • God komfort
 • Sidder godt
 • Svedabsorberende
 • Fornuftig pris

UIemper:

 • Ikke velegnet til vinterbrug

2117 of Sweden Järvö baggy shorts

Disse MTB shorts er super behagelige at have på og passer perfekt sammen med et par bibshorts. Da de ikke har puder og seler, skal du dog være opmærksom på at de ikke yder den samme beskyttelse som traditionelle cykelshorts.

Til gengæld kan de bruges i mange forskellige sammenhænge. Udover cykling kan du fx også anvende dem til arbejde, gåture, fitness, m.m. De egner sig godt til personer som ikke gider de stramme cykelshorts og som foretrækker en mere løs model. Shortsene har et fedt og afslappet design, som appellerer til de fleste mountainbikere.

Desuden kan de justeres i livvidden, så de passer præcis til din krop. De har også bæltestropper, så du kan bruge dem sammen med et bælte. På den måde kan de tilpasses, så de sidder helt perfekt.

Disse MTB shorts har også lommer på begge sider, så du kan have nøgler, pung og andre genstande med. Samtidig er de super komfortable, og da de er fremstillet i et strækbart materiale, giver de en god bevægelighed, når du cykler.

Prisen er fornuftig – især når den høje kvalitet og gode komfort tages i betragtning. Ønsker du et par fede cykelshorts som samtidig er behagelige at have på, får du her hele pakken.

Fordele:

 • Løse, luftige og behagelige at have på
 • Mange anvendelsesmuligheder
 • Fedt design
 • Kan justeres i størrelsen
 • Lommer til opbevaring
 • God bevægelighed
 • Fornuftig pris

Ulemper:

 • Ingen puder eller seler
 • Bør kombineres med et par bibshorts

Endura MT500 bibshorts

Her får du et par lette MTB shorts, som sidder super behageligt. De designet til at kunne tåle lidt af hvert – herunder styrt – og derfor egner de sig perfekt til mountainbiking. Desuden er de fremstillet i et hurtigttørrende materiale, så du kan bruge dem i kraftigt regnvejr.

Disse shorts har også reflekser på siden. Derfor kan du sagtens bruge dem i mørke uden at skulle bekymre dig om hvorvidt andre kan se dig.

Shortsene har seler for god komfort og kan med fordel kombineres med et par løse bukser i koldt vejr for ekstra varme og beskyttelse.

Prismæssigt befinder Endura MT500 sig på et fornuftigt niveau og koster hvad man kan forvente af et par shorts i denne klasse.

Fordele:

 • Behagelige at have på
 • Tørrer hurtigt
 • Reflekser på siden
 • Fornuftig pris
 • Slidstærke
 • Lækkert design

Ulemper:

 • Ingen

Assos Equipe RS bib shorts

Her får du et par super behagelige, lette og stødabsorberende cykelshorts i den absolut højeste kvalitet. De er udviklet gennem flere år i tæt samarbejde med nogle af verdens bedste cykelryttere og benytter sig af den nyeste teknologi indenfor sportstøj. Der er tænkt på hver eneste detalje, så du kan opnå de bedste præstationer på cyklen.

Stoffet tilpasser sig naturligt din krop og er så let og blødt at du næsten ikke kan mærke at du har det på. Bukserne er yderst stabile og sidder godt fast – selv ved voldsomme og uventede manøvre.

Prismæssigt ligger de i den høje ende af skalaen. Til gengæld får du fuld valuta på pengene – både når det gælder komfort, holdbarhed og ventilation. Det er svært at finde et par MTB shorts der kan hamle op med denne model. Så vil du have de bedste og mest avancerede cykelshorts du kan få, er disse det eneste par du behøver at overveje.

Bemærk at de Assos Equipe RB modellen oprindeligt er tiltænkt race. De kan dog sagtens anvendes til mountainbike (eller andre former for cykelsport for den sags skyld).

Fordele:

 • Super behagelige
 • Tilpasser sig naturligt kroppen
 • Designet i samarbejde med professionelle cykelryttere

Ulemper:

 • Dyre sammenlignet med andre MTB shorts

AlpineStars Rover 2 MTB shorts

Dette er de billigste shorts i denne test. Det betyder dog ikke at der er sparet på noget. Her får du nemlig et par rigtige gode MTB shorts, som tørrer hurtigt, er super behagelige at have på og som giver en stor bevægelsesfrihed når du cykler.

De har desuden lommer på hver side, så du kan medbringe de vigtigste ting på turen, og ligesom de øvrige baggy shorts kan de med fordel anvendes til andre formål – fx cafebesøg, arbejde og vandreture.

Desuden har de en velcrorem, så du nemt kan tilpasse dem i størrelsen, og designet er super lækkert og moderne.

Ligesom andre baggy shorts er de gode om sommeren, men i koldt vejr bør du kombinere dem med et par bibshorts for optimal sikkerhed og komfort.

AlpineStars Rover 2 er gode til nybegyndere som gerne vil udforske mountainbike verdenen lidt nærmere, inden de går ud og køber en af de dyrere og mere avancerede modeller.

Fordele:

 • Tørrer hurtigt
 • Behagelige at have på
 • God strækbar kvalitet
 • Fedt design
 • Lommer til opbevaring
 • Billige og dermed tilgængelige for de fleste

Ulemper:

 • Yder ikke den samme beskyttelse som nogle af de dyrere modeller

Look Cuissaro Team Replica Bibshorts

Hvis du ikke er parat til at smide 1000 kr eller mere efter et pare MTB shorts, får du her et par shorts til en særdeles fordelagtig pris.

Denne model er især velegnet til nybegynderen, som har prøvet mountainbike nogle gange og gerne vil til at tage det mere seriøst. De er perfekte til cykling på varme sommerdage, men bør kombineres med et løse bukser om vinteren.

Disse shorts har en blød sele, som sikrer at de sidder behageligt. Desuden er de fremstillet i et super lækkert og moderne design.

Fordele:

 • Fornuftig pris
 • Gode til nybegyndere
 • Behagelige at have på
 • Velegnet til varme sommerdage

Ulemper:

 • Ikke ligeså kraftige og holdbare som nogle af de andre modeller

Gør oplevelsen mere sikker på mountainbiken og køb et MTB rygskjold og selvfølgelig skal du ikke glemme en mountainbike hjelm.

Scroll to Top