Våbenskabe

Hvis du er jæger har du et ansvar om at beskytte dit våben, derfor anbefales det at du køber et våbenskab, hvis du skulle være så uheldig at have indbrud i hjemmet. Husk at du også skal finde et våbenskab med godkendte certificeringer som overholder reglerne. Herunder finder du et stort udvalg af gode våbenskabe i forskellige prisniveauer, så vi er sikker på du nok skal finde et skab der passer til dit budget.

våbenskab

Sikkerhedskrav til våbenskabe

I forbindelse hermed er der nogle specifikke krav udstedt af politiet, som skal opfyldes. Afhængigt af hvor mange våben, man skal have opbevaret i våbenskabet samt graden af, hvor farlige de individuelle våben er, gælder forskellige sikkerhedsniveauer. Det er således vigtigt, at sikre sig, at man vælger et skab, som lever op  til kravene, men også at det har den rigtige størrelse. Selvom man til en start ikke ejer mere end en enkelt riffel, kan man hurtigt blive bidt af sporten og blive fristet af alle de forskellige gevær, rifler og bøsser, som findes derude. Trods navnet er der desuden mange, der bruger våbenskabe til andet end opbevaring af våben.

Gem vigtige papir

Vigtige papirer, værdifulde smykker eller arvesølvtøjet finder ofte vej ind i våbenskabet, da det kan give ro i sindet at vide, at uvelkomne besøgende i det mindste ikke vil kunne bryde ind til ens allervigtigste genstande. Derfor kan det være en god idé at købe et større skab, end man egentlig først havde tænkt sig.

Pladsen

Pladsen skal man nok få brug for på et tidspunkt og hellere have lidt ekstra plads til et potentielt nyt våben eller mormor Margits sovsekande, end at mangle pladsen og blive nødt til at anskaffe sig et helt nyt og større skab hen ad vejen.

Netop fordi det er meget individuelt, hvad man har lyst til at opbevare i sit våbenskab, kan det også være en fordel at tænke på, hvordan skabet skal indrettes indvendigt. Har du for eksempel brug for hylder eller remedier til ophæng? Eller vil et separat rum i skabet med plads til opbevaring af krudt være praktisk at have? Man kan prøve at danne sig et overblik over, hvordan man tænker at genstandene i våbenskabet skal stå, forud for købet af sit nye våbenskab, det kan gøre beslutningen i forretningen meget nemmere.

Hvis man bor flere mennesker under samme tag, kan en samtale om indholdet af skabet også give god mening at have i forbindelse med købet. Hvis din partner forventer at kunne råde over noget af pladsen i skabet, er det rart at have det på plads, før køb af skabet end efter det er betalt og installeret.

Låsen på våbenskabet

Udover inddeling og størrelsen på skabet, skal man også overveje, om man vil have en kodelås eller en almindelig lås med en nøgle. Det er meget forskelligt, hvad den individuelle jæger foretrækker og det kan være oplagt at beslutte sig for den gode gamle nøglelås. Dog skal man vælge låsen med omtanke.

Hvis man har en nøgle til sit våbenskab, er det muligt for en tyv at finde nøglen, hvis den opbevares i hjemmet. En anden irriterende hændelse der kan opstå med en fysisk nøgle er, at man kan tabe den eller forlægge den.

Sidst men ikke mindst, er der mange der glemmer nøglen i nøglehullet og så er ingenting i våbenskabet sikret for hverken børn eller andre nysgerrige sjæle. Når dette er sagt, kan en nøglelås være en udmærket løsning, hvis man opretholder sikkerhed omkring brug af nøglen til skabet.

Placering af dit våbenskab

Når du så har anskaffet dig et passende våbenskab, er der igen et par vigtige ting at huske. For det første skal du om muligt placere dit våbenskab, så det ikke kan ses udefra. Et våbenskab kan ofte vække nysgerrigheden hos forbipasserende, så man kan ligeså godt tage sine forholdsregler og anbringe skabet i et rum, hvor det ikke springer i øjnene.

Når du har udvalgt stedet, hvor skabet skal stå, er det ydermere et lovpligtigt krav, at skabet skal være forsvarligt boltet fast til gulv, væg eller lignende. Dette er for at sikre sig, at en udefrakommende ikke blot tager hele skabet med sig, hvis de ikke kan åbne det på stedet. Der er dog en undtagelse til dette krav, hvis skabet vejer 1000 kg eller mere.

Til allersidst skal man vælge et våbenskab i farve og design, som man synes er pæn. Det skal helst være en engangsinvestering, så man kan ligeså godt købe noget, som man bliver glad af at kigge på.

Scroll to Top