Begiv dig sikkert ud på langrendsløjpen med dette udstyr

langrendsløjpen

Annonce

Er du vild med at stå på ski? Så har du sikkert allerede suset ned ad løjperne med vinden i ryggen og solen i øjnene. Det er sjovt og udfordrende med sorte løjper, men man skal ikke kimse af, at langrendsløb kan være ekstremt hårdt – på nogle helt andre parametre end du er vant til. Læs med her og få en håndfuld gode tips til, hvordan du kan stå sikkert på langrendsski. Det er nemlig både hårdt, udfordrende og sjovt.

Langrend er det ikke bare noget for gamle mennesker eller dem uden mod på sorte løjper? Overhovedet ikke! Det er nemlig både hårdt, udfordrende, smukt og sjovt. Langrend er en vintersport, hvor du tilbagelægger en længere distance på ski, og betragtes som en af de mest komplette idrætsgrene, fordi alle kroppens store muskelgrupper trænes.

Langrend er en af de mest populære sportsgrene og dyrkes af tusindvis af vintersportsentusiaster. Langrend stiller store krav til balance og koordination. Det kræver også et meget højt konditionsniveau. Det betyder, at professionelle langrendsløbere konstant træner hårdt for at øge deres konkurrenceevne og dermed deres odds for at vinde de store løb, som du jo kan spille på hos bookmakere som expekt sports. Hvis du er blevet inspireret til at tage på din egen rejse, er det virkelig vigtigt, at du er godt forberedt til turen. Her er fem gode tips til, hvad du skal medbringe, når du skal stå på langrendsski for første gang.

Daypack

En lille rygsæk til dagsture er virkelig vigtig. Det er her du skal opbevare alt dit ekstraudstyr, som du kan få brug for på turen. Det er vigtigt at den er åndbar mod din ryg, har masser af små rum, så du hurtigt kan komme til dine ting og eventuelt har stropper, så du kan hæfte flere ting på din rygsæk.

Overlevelsessæt

Du skal også medbringe et overlevelsessæt. Det er et sæt som indeholder en lommelygte eller lampe, et folietæppe, en fløjte, kompas osv. På den måde er du sikret, hvis uheldet er ude. Du skal også sørge for at medbringe et førstehjælpssæt, så du har de mest fornødne ting, hvis du kommer til skade – og så er det vigtigt, at du tjekker vejret og lavinerisiko, inden du tager ud, så du ikke bliver overrasket over et pludseligt vejrskift. Ofte vil vejret ikke være som herhjemme, hvor det er småt med sne, snarere tværtimod.

Mad, drikke og snacks

Sørg for at have rigeligt med vand med eventuelt i en drikkeblære. Du bliver tørstig. Det er hårdt at bruge alle store muskelgrupper og det kræver både mad, snacks og vand, for du forbrænder mange kalorier på en langrendstur. Så sørg for at have chokolade, energibar, sandwich, saft og vand med.

Mobil eller radio

Det er vigtigt at du kan komme i kontakt med nogen, hvis uheldet er ude. Så sørg for at tjekke om der er mobildækning i området, som du begiver dig ud i ellers sørg for at have en to-vejs radio med. På den måde er du sikret at kunne komme i kontakt med andre.

Ekstra tøj, handsker og sokker

Du kan både blive våd ved fald eller komme til at svede. Og hvis vejret er koldt er sved ikke din ven for du vil hurtigt komme til at fryse. Så sørg for at have ekstra tøj i din rygsæk, gerne ekstra vanter og sokker.

Scroll to Top