Derfor hitter bålmad i haven blandt danskerne

bålmad

info-billede

Det er ikke til at komme udenom, at der er flere og flere danskere, der er begyndt at lave mad over bål i haven. Det kan hænge sammen med, at der er flere, der har fået øjnene op for, at det faktisk ikke kræver specielt meget plads i haven.

Derudover er der naturligvis andre aspekter, der medvirker til, at folk kaster sig ud i dette. Hvis du selv har gjort dig tanker om, hvorfor det er begyndt at hitte blandt danskerne på det seneste, kan du finde en række årsager herunder.

Det er hyggeligt

Rigtig mange laver mad over bål for hyggens skyld. Når man laver mad over bål, er man sammen som familie på en helt anden måde. Netop derfor vælger mange at etablere et bålsted, så de har muligheden for at lave bålmad sammen med familien.

I denne forbindelse er det naturligvis vigtigt at slå fast, at det også kan bruges i andre sammenhænge. Hvis barnet får besøg af sine venner, vil de med garanti også elske at lave pølser eller snobrød over bålet. Derfor er det ikke kun med familien, at man kan hygge sig med det.

Kan give maden en særlig smag

Laver du mad over bål, vil det i nogle tilfælde også give maden en helt særlig smag. Det er naturligvis kun gældende, hvis du laver mad på en rist eller lignende. Vælger du f.eks. at lave pølser eller kød over bålet, vil det resultere i en mere røget smag.

Hvorvidt man bryder sig om dette, er en smagssag. Er man ikke specielt stor fan af den røgede smag, betyder det dog ikke, at det er udelukket at lave mad over bål. Der findes nemlig bålfade, pander mv., som sikrer, at maden ikke bliver helt så røget

Man kan udnytte det gode vejr

Når vejret tillader det, er det selvfølgelig med at udnytte, at man kan være udenfor. Derfor bør man heller ikke trække indenfor, når det er tid til at lave mad. Vil man gerne have mulighed for at undgå dette, er det oplagt, at man får etableret et bålsted i haven.

Såfremt du har gjort dig tanker om dette, kan du tage et kig på udvalget hos Gastro & Garden. Her kan du finde alt, hvad du skal bruge, for at komme i gang med at lave mad over bål. Derfor vil du også kunne danne dig en idé om, hvad det koster at komme i gang med.

Scroll to Top