Det rette udstyr til efterårets jagt

Almas jagt

Efteråret er så småt skudt i gang, og det betyder nye skift i jagtkalenderen. Blandt andet slutter bukkejagten ganske kort tid, og den afløses 1. oktober af sæsonen for rålam, fasaner m.v.

Det er imidlertid ikke kun våben og tilbehør, jagtsæsonerne stiller forskellige krav til. I takt med at vejret og temperaturene skifter med efterårets kommen, bør alt dit jagtudstyr have de optimale kvaliteter og egenskaber, så både det og du holdes tør under hele jagten.

For det kan være en våd fornøjelse at være på råvildtjagt i Danmark, og som det ser ud lige nu, må vi kigge længe efter sol og blå himmel. Sommervejret er for alvor ved at blive skiftet ud med grå skyer og regnvejr, og derfor er det væsentligt, at dit jagtudstyr lever op til de forhold, vejret sætter for dagen.

Som rutineret jæger har du måske allerede alt det udstyr, du har brug for. Men måske jagtgarderoben alligevel trænger til en overhaling og det øvrige udstyr til en opgradering. Uanset hvad du mangler eller behøver, så kan du gøre det nemt for dig selv og købe alt i jagtudstyr hos Almas Park & Fritid.

Det jagtudstyr skal du bruge

Først og fremmest er dit valg af våben en naturlig forudsætning for selve jagten. Men til spørgsmålet om, hvilket våben, du skal vælge til råvildtjagt, er der delte meninger. 

I mange år har debatten lydt på, om det er forsvarligt at anvende haglbøsser til denne type jagt, eller om riflen er den mest jagtetiske metode.

Der findes imidlertid hverken et facit eller en lov om våbentype i denne sammenhæng, og selvom argumenterne lyder på, at risikoen for anskydning øges ved brug af hagl, er begge metoder tilladte, så længe skydningen finder sted jf. gældende love og bestemmelser om skudhold, sideskud m.m.

Foruden dit foretrukne våben, er en ordentlig kikkert nærmest uundværlig, når jagten sættes ind. Her lyder anbefalingen, at man vælger en model, der ikke er for tung, således du ikke tynges af for mange kilo i det våde terræn.

Tøjet skal naturligvis passe til omgivelserne, og valget af fodtøj bør stemme overens med underlaget i skoven.

Skånsom og effektiv åbning af bugen

Foruden våben og påklædning, er en skarp kniv obligatorisk. Jagtknive med bugåbner er nemlig et nødvendigt redskab, når rålammet er nedlagt og skal brækkes op. I modsætning til almindelige jagtknive, der er spidse i enden, er knive med bugåbnere designet anderledes, således man undgår at stikke hul på mavesækken.

Ofte fungerer jagtknive med bugåbner også som almindelig kniv, mens selve bugåbneren sidder som en separat feature på toppen af det store blad. Dette gør jagtknive med bugåbnere til et fremragende multitool, som enhver seriøs jæger bør have i sit arsenal.

Scroll to Top