Dyrk din passion for cykling i disse lande

cykel jorden rundt

For os der virkelig elsker at cykle, hvad end det er på landevejene eller i bjergene, er der én type af ferie, der for alvor falder i god jord; cykelferien… En uge eller to i helt anderledes omgivelser, end dem som vi ser til hverdag. Ofte er omgivelserne ikke blot anderledes, men både smukkere og mere udfordrende for fysikken og teknikken.

Men hvor skal man tage hen, når man gerne vil dyrke sin passion for cykling i udlandet?

Få råd til den perfekte cykel

En fantastisk cykelferie kræver en god cykel – hvad end det så er en racercykel eller en mountainbike. Køb evt. din cykel på afbetaling og få råd til lige præcis den cykel, som du går og drømmer om – og få ekstra plads i budgettet til en cykelferie, du sent vil glemme. Se her for finansiering af cykler – det er slet ikke så dyrt endda.

Gode lande at cykle på landeveje

Sværger du til din racercykel, og elsker du at komme ud og cykle på små landeveje med flot natur omkring dig og asfalt under dækkene? Så bør du overveje, om din næste cykelferie skal gå til et af nedenstående steder:

Sydeuropa

En åbenlys anbefaling går naturligvis til Frankrig, som muligvis er en af de absolut største rejsedestinationer for cykelentusiaster. Det skyldes den flotte natur, det varierede terræn og naturligvis cykelløbet Tour de France.

Nabolandene Spanien, Italien, Schweiz og Belgien byder i øvrigt på mange af de samme kvaliteter, som du kan opleve i Frankrig.

Skotland

Et noget mere utraditionelt rejsemål for cyklister er Skotland. Men det er super ærgerligt. I Skotland er der nemlig utallige veje, der er oplagte til dig, som elsker at komme ud i et flot landskab med varierende hældning.

Det eneste problem ved Skotland er de mange regndage, men når først du har cyklet i komplet stilhed i den utrolige og uforstyrrede natur, ja så gør lidt regn lige pludselig ikke så meget.

Vietnam

Endnu en utraditionel, men nævneværdig destination. Mange roser Vietnam for dets åbenhed og alsidighed – både når det kommer til menneskerne, naturen og maden.

Vi anbefaler, at du hopper på cyklen gennem det usandsynligt flotte landskab, de historiske regeringskomplekser og storbyerne.

Gode lande at cykle på mountainbike

Holder du dig helst fra asfalten? Nyder du i stedet at race ind og ud mellem træerne ned ad en bjergskråning? Så kan det være, at du skal overveje følgende steder:

Skandinavien

Vores skandinaviske naboer (Sverige, Norge, Finland og til dels Island) har alle meget mere vild natur, end vi har herhjemme. Og så har de bjerge.

Det betyder, at det er alle oplagte destinationer, hvis du vil udenlands og køre på mountainbike.

Sydeuropa

Ligesom Frankrig byder på gode forhold til racercykler, er der også masser at komme efter, når du cykler på mountainbike.

En flot natur, masser af bjerge og et generelt udfordrende landskab, gør det nemt at cykle både her, i Spanien, i Italien og i Schweiz.

Østeuropa

Også østeuropæiske lande som Slovakiet, Ukraine og Slovenien byder alle på fantastiske muligheder for mountainbiking blandt gamle middelalderborge samt smuk og bjergrig natur.

Derudover, så er det væsentligt billigere at rejse østpå, end det er at rejse sydpå til førnævnte lande. Du kan også spare penge på køb af bl.a. mountainbikes og hjelme i Østeuropa.

Scroll to Top