Paddleboarding med børn

Der er intet bedre end at være på vandet hen over sommeren og nyde solen og den frie luft. Et paddleboard er en oplagt mulighed for aktiviteter ved stranden og på vandet med familien. Selvfølgelig skal børnene med! Her får du gode tips til paddleboard med børn, for at hele familien kan få en positiv og afslappende oplevelse på vandet. 

Fordele ved at paddleboarde med dine børn

De klare fordele ved at tage børnene med på dit paddleboard er det sammenhold der hurtigt og nødvendigt opstår. Telefonerne og anden elektronik er lagt på hylden og der er lagt op til aktiviteter sammen. Det at være i den frie luft, giver energi til hjernen og paddleboarding er en aktivitet der styrker balance og motorik såvel som at sætte sig i en udfordrende situation og klare sig trygt og sikkert igennem den. Læs mere om fordelene ved paddleboarding inde på Friluftsmagasinet, som har skrevet en omfattende paddleboard guide.

Sådan lærer du dine børn at paddleboarde

Vær komfortabel på vandet

Først og fremmest bør du lære dine børn at være komfortable på vandet. Det er en god ide at have været i vandet og at børnene oplever at de kan flyde eller svømme ved hjælp af deres flyde eller svømmeveste. Det vil også være en sikkerhed for dig, at dine børn er trygge ved at være i vandet. Med et paddleboard er der mulighed for at den vipper eller at dig og dine børn mister balancen og ender i vandet. 

Prøv paddleboarded på stranden 

Inden du tager dine børn med på et paddleboard i vandet, kan det være en god ide at have fornemmelsen af brættet på land, hvor der er større stabilitet. I strandkanten er der mulighed for at vise dit barn hvor det er hensigtsmæssigt for dem at befinde sig og hvilken position du ønsker de skal stå eller sidde i, inden i bevæger jer ud på vandet. Ved at have klare forventninger, børn og voksne imellem, i forhold til at befinde sig på et paddleboard i vandet, er der større sandsynlighed for en positiv og afslappende aktivitet. 

Befind dig altid på roligt vand 

Uanset om du har dine børn med på dit eget paddleboard eller børnene skal opleve det at padle selv for første gang, er det en god ide at vælge en lokation der er helt i læ og på lavt vand. Der er ingen grund til at gøre udfordringerne større end højest nødvendigt og vigtigst af alt er at dine børn hele vejen igennem er trygge ved at sidde eller stå på paddleboarded.

Hop i vandet 

Når du er kommet på vandet med dine børn og befinder dig på paddleboarded er der mulighed for at miste balancen og dermed ende i vandet. En god ide er at lære dine børn, at det er okay at falde i vandet og gøre en sjov oplevelse ud af det. Lær dem at de kan være trygge ved at flyde eller svømme, såfremt de skulle falde i og giv dem derudover en sikkerhed i at lære hvordan de kommer tilbage på paddleboarded igen.  

Sikkerhed i forbindelse med paddleboarding

Det er alfa omega for en tryg oplevelse på vandet, at sikkerheden er i orden. Det gælder ikke kun for paddleboarding, men for alle aktiviteter der foregår på vandet. En tilstrækkelig sikkerhed giver både dig og dit barn ro til at slappe af i oplevelsen af at paddleboarde. 

Brug en redningsvest 

En redningsvest er først og fremmest et lovgivningsmæssigt krav for at bevæge sig på vandet på ethvert fartøj, også et paddleboard. Selvom du måske tænker at vandet er roligt, i bevæger jer på lavt vand og dit barn kan svømme, er det nødvendigt med en redningsvest der er passende til barnets vægt. 

En flydevest er en redningsvest der holder dit barn delvist flydende og er en hjælp hvis dit barn skulle falde i vandet. Det letter ligeledes svømningen. Hvis dit barn endnu ikke befinder sig sikkert i vandet, kan det være en fordel med en redningsvest der har krave, således at luftvejene eventuelt holdes fri og en skridtgjord der spændes mellem benene for at redningsvesten ikke ender over hovedet. Med en redningsvest er der også mulighed for at have en line i barnet, hvis du tænker der skulle være behov for dette, når i bevæger jer på paddleboarded. 

Sørg for at dit barn er trygt 

Det er vigtigt at dit barn er trygt og er komfortabel med sin flyde eller redningsvest. Det er en god ide at lære barnet at svømme eller hvordan det er hensigtsmæssigt at befærde sig i vandet, indtil du når hen og hjælper barnet på paddleboarded igen. Sørg for kun at starte ud med paddleboard i lavt og roligt vand. 

Hvilke paddleboard mærker er velegnet til børn?

Der findes flere forskellige mærker af paddleboards der er velegnet til at have børnene med. Det er den samlede vægt der er afgørende for hvor stort paddleboarded skal være. Eksempelvis kunne Surfmore være et godt bud på større paddleboards der kan besidde en voksen og et barn. Det er også muligt at finde paddleboards der er beregnet til at børn kan padle sig igennem vandet alene. En mulighed kunne være børne paddleboards fra Aqua Marina, BestWay eller CoolSurf. 

Ekstra tips til forældre

Hav de rette og realistiske forventninger til det at tage dit barn med på paddleboard. Der er ingen grund til at skulle padle lange afstande, i lange perioder eller i udfordrende vand. Tag det som en oplevelse du kan nyde sammen med dit barn og lyt til hvordan dit barn ønsker at aktiviteten udvikler sig. Nyd det! 

Scroll to Top