Sådan bliver du klar og din båd klar til sommer

Har du en båd, kender du til det med du skal have gjort båden klar til sommer. Men det kan være svært helt at finde ud af, hvordan man skal gøre den sommerklar, samtidig med hvor man skal starte, da der er mange ting der skal gøres. Sommerklargøring af din båd er et projekt der tager lidt tid. Og ikke nok med det, er der også mange ting der skal købes ind til båden, derfor kan det være du skal finde redningsveste hos Marineudstyr.dk. Vil du gerne lære mere om, hvordan du og din båd bliver klar til sommer, læs med her. 

Gennemgå båden grundigt 

Det første du skal gøre, når du skal gøre din båd klar til sommer, er at gennemgå den grundigt. Det kan godt være du allerede har gennemgået den da du tog den op af vandet i vinters, men nu er det altså tid til at tjekke den endnu en gang. Du skal huske at kigge efter revner, ting der er gået i stykker og lignende, så du er sikker på din båd er hundrede procent i orden. 

Rengøring af båden 

En anden ting du skal gøre, når din båd skal gøres sommerklar, er at den skal rengøres en ekstra gang inden du sætter den i vandet igen. Denne rengøring skal være en ordentlig en, så man kan passende kalde det for forårsrengøring. Det er vigtigt du husker at komme godt rundt i krogene, så der ikke ligger skidt sommeren over. 

Tjek udstyr 

En tredje ting du skal huske, når din båd skal være klar til sommer, er at tjekke alt udstyr. Det er vigtigt at man har udstyr der bare spiller. Det kan eksempelvis være en en god ide at tjekke om man har anker, førstehjælpskasse og udstyr til nødsituationer klar. Har du en motorbåd, er det vigtigt du tjekker om motoren virker også. 

Sørg for at der er redningsveste til alle ombord 

Når du tjekker dit udstyr, er der særligt en ting der er vigtig at huske. Den ene ting er selvfølgelig redningsveste. Det er først og fremmest vigtigt at tjekke om alle redningsveste virker som de skal, er uden huller og lignende. Det næste du skal tjekke, er om der er en redningsvest til alle der skal ombord på båden. Her skal du også indregne nogle ekstra, hvis du samler nogen op på vejen.

Scroll to Top