Sådan underholder du dig selv på en lang køretur

blå bil køretur

info-billede

Før vi overhovedet dykker ned i de mange forskellige underholdnings-momenter på en lang køretur, er det vigtigt at få slået en ting fast fra start: der er naturligvis tale om underholdning til alle andre end føreren i bilen. For de nævnte underholdnings-aspekter vil kræve den pågældende persons fokus og koncentration i større eller mindre grad. Er du passageren i en bil, der skal på langfart, eller sidder du allerede godt plantet på bagsædet, så læs med her. Vi giver i denne artikel et bud på en håndfuld elementer, der kan skabe adspredelse og underholdning, mens bilen sluger kilometer på rejsen.

Spil på fodbold eller andre sportsgrene online

Der spilles i dag så ekstremt mange fodboldkampe verden over, at bolden nærmest ruller når som helst på ethvert givent tidspunkt på dagen. Det betyder dermed også, at der altid er noget at spille på. Er du til online betting, eller kunne du godt tænke dig at prøve det, foreligger muligheden på din lange køretur. Du kan spille på kommende sportsbegivenheder fra hele verden, men du kan også tappe direkte ind i en live begivenhed. Her vil du så kunne følge live oddsene og spille undervejs, mens rejsen i bilen tager form foran dig.

Quiz med vennerne derhjemme

Det er også en mulighed at skabe lidt sjov med diverse quizzer fra bagsædet af bilen. Invitér dine venner på en dyst omkring geografi, historie, kultur eller sport via en af de mange gratis online quiz-sider på nettet. Har du netdækning, så er det ingen problem at få gang i quizzerne med hvem som helst, der skulle have lyst hjemme i Danmark.

Download rejse-apps og læs om din kommende feriedestination

I dag kan alt findes på nettet, og der findes et væld af apps, som både er gratis og informerende, når det kommer til rejser i udlandet. Vil du gerne læse lidt op på jeres kommende rejsedestination, så kan du nemt hygge dig med det i bilen på vej til destinationen. Jo længere rejsen er, desto mere kan du nå at få sat dig ind i diverse seværdigheder, de bedste restauranter og de bedste strande i området.

Find en sprog-app og lær et par nyttige vendinger til rejsen

Hvis turen går til udlandet og I skal køre tilpas længe, så kan du også hygge dig med lidt sprogkundskaber via forskellige online apps. I dag findes der en bred vifte af sproglærings-apps, som gratis kan give dig løbende lektioner i et sprog efter eget valg. Er I på vej til Italien, så pejl dig ind på en italiensk sprog-app. Og hvem ved, måske kan du bestille både forret og hovedret til samtlige venner eller hele familien på flydende italiensk ved ankomst.

Udforsk det store podcast og radio-univers

For ikke så mange år siden spåede de fleste mennesker, at radiomediet ville dø inden længe. Med opblomstringen af nye digitale medier spåede ingen, at radioprogrammer ville have en jordisk chance for at overleve. Men ikke desto mindre lever radiounderholdningen i bedste velgående, især takket været det nye podcast medie. Fik du ikke hørt dit seneste yndlingsprogram, så ligger det helt sikkert klar til at blive streamet i den pågældende radios arkiv.

Planlæg vandreruterne på forhånd

Er du på vej på aktiv ferie med vennerne, og har I allerede skaffet jer et fantastisk telt, vandrestøvler og alt hvad der nu skal til for at kunne nyde naturen maksimalt, så kan du gå skridtet videre og planlægge jeres vandreture. Der findes en hel del forskellige outdoor-apps og trekking-apps online, hvor andre naturelskere, vandrere og outdoor personer deler og uploader vandreruter. Ofte vil man opleve, at netop ens egen destination allerede er blevet godt udforsket. Og så kan man jo lige så godt lukrere på de gode råde og det store forarbejde, som andre har lavet for en.

Stream gratis film på din mobile enhed

Gratis streaming lyder næsten for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre en kendsgerning. Du behøver ikke et abonnement til en af de store streaming-tjenester for at kunne nyde film i absolut verdensklasse. Den danske streaming-tjeneste, Filmstriben, administreres af de danske biblioteker, og du kan her streame to film hver måned helt gratis. Du skal blot oprette en bruger med dit CPR-nummer og logge ind via dit lokale bibliotek. Så åbenbarer der sig et væld af fantastiske dokumentarfilm og prisbelønnede spillefilm fra hele verden.

Scroll to Top