Segboard vs. Elektrisk løbehjul – hvad er bedst?

Segboard vs. Elektrisk løbehjul

Overvejer du enten et segboard eller et elektrisk løbehjul, har du sikkert overvejet, hvilken af de to der vil være bedst. Her kommer vi ind på fordelene og ulemperne ved begge transportmidler.

Når du skal transportere dig selv frem i dag, har du langt flere muligheder, end du før har haft. For eksempel er det i dag også muligt at bruge enten et segboard eller et elektrisk løbehjul, når du ikke skal rejse over så lange afstande.

Men hvilket er egentlig bedst? Og er det overhovedet muligt at tale om, at der er et, der er bedre end et andet? Vi kommer ind på nogle af fordelene og ulemperne ved elektriske løbehjul og segboards. Vi har blandt andet fået inspiration fra Børnenettets guide til segboard

Segboardet er nemmere at have med offentlig transport

Skal du bruge dit segboard eller elektriske løbehjul til at pendle til offentlig transport, vil det klart være smartest for dig at vælge et segboard. Du kan nemlig nemt tage boardet under armen og have det med i tog eller bus. Du kan sidde med det på skødet eller have det stående under sædet, og det er derfor ikke i vejen for de andre passagerer.

Der er det elektriske løbehjul væsentligt mere uhandigt med styret til at holde fast i. Nogle løbehjul kan klappes sammen, mens du med andre ikke har mulighed for det. Særligt de sidste kan det være svært for dig at få med i offentlig transport.

Løbehjul – mulighed for at holde fast

Styret på løbehjulet gør det dog også muligt for dig at holde fast på det. Det kan være rigtig rart, da det gør, at du føler, at du har bedre styr på løbehjulet. Med segboardet træder du bare op på det og har kun fødderne på det. Det kan godt gøre, at det føles mere usikkert.

Det er dog klart en smags sag, og det er derfor en god ide, at du får prøvet begge dele af, inden du bestemmer dig. Hvilket transportmiddel du skal vælge, kommer selvfølgelig også an på, hvor du skal køre med det henne, og hvor sikker du føler dig på at køre der.

Begge må køre på cykelstien

I starten af 2019 blev der vedtaget regler om, at du både må køre på segboard og på elektrisk løbehjul på cykelstien. Der er derfor ikke længere forskel i forhold til det, og du har mulighed for at køre mellem cyklerne, hvor det er langt mere sikkert at køre end mellem bilerne.

Det er altså meget forskelligt, om det vil være et segboard eller et elektrisk løbehjul, der er det rette for dig. Det kommer helt an på, hvordan du vil bruge det, og hvor du skal have det med hen.

Scroll to Top