Tre danske øer man skal besøge hvis man elsker friluftslivet

Tre danske øer man skal besøge hvis man elsker friluftslivet

Selvom Danmark er et lille land, så byder landet på en smuk natur, og med landets over 400 unikke øer, så er der nok steder, som man kan gå på opdagelse i. For mange danskere så blev nedlukningen af landet tilbage i 2020 starten på, at rigtig mange af os genfandt vores kærlighed til Danmarks natur. Men er man en person, der altid har elsket at opholde sig i naturen, så er kærligheden til naturen en ting, som man altid har haft. Mange steder i verden er stadig delvist lukket ned, så hvorfor ikke tilbringe endnu en sommer i smukke Danmark, hvor man tage på opdagelse på de mange unikke øer, som vi har? Lyder det som noget for dig, så er der her tre øer, som du bør overveje at besøge til sommer. 

Den aflange ø – Læsø

En ø, der helt sikkert er værd at besøge til sommer, er Læsø. Læse er den største ø i Kattegat, og den er placeret mellem Göteborg og Frederikshavn. Læsø er en aflang ø, der har en bredde på 12 kilometer og en længde på 21 kilometer. 

Den aflange ø har smukke strandbredder, der lægger op til mange hyggelige stunder ved vandet. Er man en person, der udover naturen, også elsker dyr, og mere specifikt heste, så er Læsø også en smuk ø, hvor der er mulighed for at lave en perfekt afslutning på sin dag med en ridetur på stranden langs vandet, eventuelt med en smuk solnedgang ude i horisonten. Elsker man heste, så kan det også være, at man henover sommeren vil nyde at følge med i hesteverdenen hos ZibraSport. Besøg siden her, hvis det lyder som noget for dig. 

Den smukke ø med varieret natur – Anholt

Anholt er endnu en ø, der er placeret i Kattegat. Øens areal er kun på de knap 22,5 kvadratkilometer, men til trods for øens størrelse, så er det en ø, som byder på en utrolig smuk og meget varieret natur. Øen er altså den perfekte ø at besøge til sommer, hvis man elsker at opleve en natur, der kan lidt af hvert. 

Anholts natur byder som sagt på en blandet natur med både fladt landskab, klitter, tæt skov og åben hede. Desuden er Anholts natur særlig kendt for “Ørkenen”, der er et område som dækker størstedelen af øen, og blev fredet i 1938. Området bliver kaldt ørkenen, fordi landskabet har en ørkenagtig karakter med klitter og strandvolde, og det er ikke mange planter, som vokser der. 

Øen der har noget for alle – Samsø

Samsø er en populær ø, der igen er placeret i Kattegat. Mange danskere kender til øen på grund af deres dyrkning af kartofler og jordbær. Men øen har mange andre ting at byde på, og til trods for at mange danskere kender til øen, så er det kun få af dem, der har besøgt Samsø. 

Samsø har strande til enhver smag. Der er både brede sandstrande med lavt vand, som er perfekt til børnefamilier og badning. Er man en person, der nyder en god fisketur, så har Samsø også stenede strande med dybere vand, som er perfekte til at fiske ved. Vandet er krystalklart øen rundt, og den lange kyststrækning betyder, at strandene aldrig bliver overfyldt. 

Scroll to Top