90×200 elevationsseng med mere til det lille hjem

hygge telt

info-billede

De perioder i livet, hvor mange af os lever alene, ligger hovedsageligt i begyndelsen og slutningen af voksen-tilværelsen. Det vil typisk være, når vi først flytter hjemmefra og skal til at etablere os, samt når vi som ældre mister vores livsledsager og skal skabe et nyt liv som enlig.

Selvom de to situationer på mange måder er vidt forskellige, har de det tilfælles, at vi i disse situationer oftest vælger en mindre bolig; både af økonomiske hensyn men også fordi vi måske bare ikke har behov for en 5-værelses villa med to badeværelser. Men uanset boligens størrelse skal du sørge for at indrette dit soveværelse ordentligt.

Det gode sengeleje

Har du hidtil været vant til at dele seng med anden person, skal du nu til at vænne dig til at sove alene. Men på den anden side kan du nu indrette dig lige præcis, som det passer dig. Måske har du førhen skullet dele en dobbeltmadras, der i bund og grund ikke passede til dig og som førte til problemer med ryggen? Du har nu chancen for at skifte den gamle seng ud, for eksempel med en af de billige og gode 90×200 elevationssenge, der findes på markedet.

Der er flere praktiske grunde til at anskaffe sig en elevationsseng, især som ældre. Den kan gøre det nemmere at sidde op i sengen og læse eller se TV. Og alt efter din helbredstilstand kan det også være praktisk at kunne få effektiv rygstøtte, der gør det muligt at indtage måltider, mens du er sengeliggende.

Sengebordet med plads til det nødvendige

Ved siden af din seng er det praktisk at have et sengebord, der sikrer, at du har diverse ting inden for rækkevidde. Det kan dreje sig om læsestof, et glas vand og et ur – Eventuelt med oplyste tal. Hvis du har anskaffet dig en ny elevationsmadras, kan du få brug for at udskifte dit hidtidige sengebord, da dets dimensioner måske ikke harmonerer med højden på din nye soveplads. Et sådant bord, eventuelt med en lille skuffe eller hylde, vælter sjældent budgettet. Køb gerne et der ikke har en sart overflade. Derved holder det sig pænt i længere tid og får ikke skjolder, hvis du skulle spilde væske på det.

TV i soveværelset?

Det kan være en smagssag, hvorvidt du ønsker at have et lille fjernsyn, som du kan kigge på, mens du sidder op i din seng. Nogle finder det afslappende og en hjælp til at falde i søvn. For andre er det et forstyrrende element, der kun bør findes i stuen. Hvis du på grund af dit helbred tilbringer tid i sengen om dagen, kan det være rart at have et TV til at holde dig ved selskab. Men hvis du generelt foretrækker at læse, før du lægger dig til at sove, kan soveværelsesfjernsynet spares væk.

Noget pænt på væggene

Et soveværelse skal generelt indrettes for at skabe en rolig og afslappende stemning. Derfor er det mest hensigtsmæssigt at have væggene malet i en neutral farve, der ikke generer øjnene. Synes du, det alligevel er for kedeligt med bare vægge, kan du vælge et ophænge et par fotos, plakater eller lignende, hvis motiver gør dig glad. Her kan du for eksempel placere yndlingsbilledet, så det er noget af det første, du ser, når du slår øjnene op om morgenen.

Luk lyset ude

Vi nordboere elsker at have lyse hjem med store vinduer. Men når det kommer til at fremelske en god nattesøvn, er mørke nødvendig. Overvej derfor at anskaffe mørklægningsgardiner til dit soveværelse. Hvis der stadig lukkes for meget lys ind, kan du overveje at bruge en sovemaske.

Scroll to Top