Brug mere tid i naturen

Brug mere tid i naturen

Har du fået en dårlig vane med at sidde lidt for meget indenfor og slappe af til tv-serier og gode film? Det skal der selvfølgelig også være plads til en gang imellem, men det er stadig vigtigt, at man ikke glemmer vigtigheden i at komme udenfor og bruge tid i den friske luft.

Tid i naturen er så godt for dig – ved at bevæge dig rundt i naturen får du ofte lidt mere motion, end når du bare sidder indenfor og slapper af, og derudover er den friske luft rigtig god for hovedet – især hvis man føler sig lidt stresset for tiden. Så se her, hvordan du kan bruge mere tid i naturen.

Gå eller cykel i stedet for offentlig transport og bil

Hvis du gerne vil blive bedre til at udnytte naturen og sørge for, at du bruger så meget tid udenfor som muligt, kan du eksempelvis vælge at cykle eller gå til de fleste af dine aftaler. Hvis din skole, dit arbejde eller byen ligger indenfor en afstand, hvor det faktisk er muligt enten at cykle eller gå, så er det helt sikkert noget, du bør gå efter. For det første er det jo så skønt med alt det dejlige luft, du får ned i lungerne, men derudover kan det også være en rigtig nem måde at få dyrket det motion, du skal.

Ture i skoven

En anden måde at komme i et med naturen på er at tage på hyggelige udflugter i skoven, hvis du altså har sådan en i nærheden. Det er helt fantastisk at bruge tid på den slags udendørs områder, og uanset om man sidder et hyggeligt sted og nyder en rigtig dejlig picnic i flotte omgivelser, eller om man tager en lang vandretur i skoven, så vil man helt sikkert få øjnene op for det dejlige ved skoven, og hvor næsten hypnotiserende det kan være med den ro, som typisk er at finde i de store skove, som ligger langt væk fra byens larm.

Havearbejde

En sidste måde, hvorpå du kan bruge tid i naturen, er den helt simple løsning – du kan bruge tid i din egen have, hvis du altså er så heldig at have sådan en. Det her er en rigtig god måde at komme udenfor på, fordi din egen have er så tilgængelig, at det næsten virker dumt, hvis du ikke bruger den. Du kan eksempelvis lave en havedag, hvor du planter høstfloks staude og alt det andet, du altid har drømt om at fylde din have med. Og ellers kan du også bare spille lidt fodbold, ligge og lytte til en podcast eller noget helt tredje. Der er mange muligheder for at nyde naturen i haven.

Scroll to Top