En generator er en komponent til det selvkørende opladesystem

biltur

Sammen med batteriet, sikre det strømforsyningen til de elektriske komponenter på et køretøj. Navnet på mekanismen kommer fra vendingen vekselstrøm (AC).

Hvordan virker generatorer?

Hovedparterne i en generator er:

  • Rotor og startmotor
  • Diodeensretter (eller ensretter)
  • Spændingsregulator

Rotor og startmotor er to store magneter. De er drevet af en rem i et kopper ledningsnet for at producere et magnetisk felt. Vridningen er overført til komponenterne fra motoren gennem remskiven og remmen, hvilket tillader rotoren at dreje med en høj hastighed. Startmotoren producerer spænding og elektricitet som bliver overført til diodesamlingen. Denne samling omdanner AC til DC, som er nødvendigt for at forsyne batteriet med drivkraft. Spændingsregulatorens hovedmål er at beskytte generatoren, hvilket er derfor den kontrollerer spændingen i generatoren og batteriet og justerer det hvis nødvendigt.

Generatorer har som regel et aluminium kabinet og flere køleblæsere for at sprede varmeenergien som er produceret sammen med elektriciteten.

Hvad er symptomerne og årsagerne til generatorfejl?

Advarselslys på instrumentbrættet. Hvis generatorens udgående spænding enten er for høj eller for lav, går lyset i gang. På et tidligt stadie, lyser det måske kun i et sekund, når du tænder radioen eller vinduesviskerne, for eksempel.

Lygterne bliver svage eller for skarpe eller begynder at flimre. Hvis en generator ikke længere er i stand til at producere nok elektricitet, vil lyses ikke få nok strøm til at afgive stærkt lys og det bliver svagt. Dog er generatorer i nogle moderne biler

programmeret til at forsyne elektricitet til komponenterne i en bestemt rækkefølge. For eksempel, vil forlygter være en prioritet mens et varmeapparat eller en radio – er af mindre betydning. Alt det producerede energi vil blive flyttet til dem.

Dødt batteri. Elektroniske apparater i en bil er drevet af en generator eller et batteri. Hvis generatoren fejler, bliver batteriet hovedkilden til energi. Det kan ikke vare evigt og til sidst, vil det dø.

Beskadigede kabler eller/og koblingsbeslag. Generatoren er måske ikke synderen selv men kabler og koblingsbeslag er. Strømmen er produceret, men ikke flyttet.

Løse eller dårlige remme. Eftersom remme får rotorer til at dreje, påvirker ethvert problem i dem

vekseldriften. Løse eller dårlige komponenter får samlingen til at køre forkert.

Snerrende eller hvinende lyde. Disse problemer skyldes som regel et lavt batteri. Enten er batteriet dårligt eller generatoren vil fejle.

Hvis du oplever nogle af problemer listet ovenover, bør du få din bil tjekket hurtigst muligt. Du ved aldrig hvornår systemet fejler fuldstændig. Hvis ikke du vil gå i stå midt i ingenting, må du hellere tage dine forholdsregler.

Bildelebutik.dk en førende bildels forretning Føler du dig lidt trist fordi dit køretøj ikke kører ordenligt? Vi vil hjælpe dig med at forbedre situationen!

Vores produktsortiment er kæmpestort og du er sikker på at finde alt du har brug for: batterier, generatorer, olier, bremser, osv. Med vores lave priser, udsalg og rabatter, vil du have råd til højkvalitets produkter og få fikset dit køretøj i løbet af ingen tid.

Scroll to Top