Fem vilde fakta om Amazon regnskoven

Fem vilde fakta om Amazon regnskoven

info-billede

Vi elsker naturen, og der er nærmest intet mere fascinerende end Moder Jords underværker. Her tænker vi blandt andet på Amazon regnskoven i Sydamerika. Vi drømmer om at vandre på tværs af regnskoven en dag, men det kræver lang tid, mange penge, og at være ægte vovehalse. Indtil videre har vi nøjes at læse om regnskoven og dele fem vilde fakta med dig nedenfor.

Det tager 860 dage at vandre langs floden i regnskoven

Du kan sagtens vandre langs Amazon-floden i regnskoven. Dog kræver det i høj grad forberedelse og gåpåmod. Så sent som i 2010 blev den tidligere militærmand Ed Stafford den første til at gå hele vejen langs den Amazon-floden, som er 6400 kilometer lang. Det tog ham 859 dage, og han skrev ”Walking the Amazon” om oplevelsen.

I sidste ende er det nok de færreste, som vælger at tage udfordringen op. Alligevel kan du sagtens overveje at vandre i dele af regnskoven, eller måske nøjes med at opleve eventyret på din skærm med spil som Jungle Spirit: Call of the Wild.

5,5 millioner kvadratkilometer

Amazon er verdens største tropiske regnskov. Den er i Sydamerika, hvor den dækker dele af Brasilien, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Guyana, Surinam, Fransk Guinea og Venezuela. Regnskoven dækker mere end 5,5 millioner kvadratkilometer, og derfor er det nærmest ikke til at forstå hvor enormt stor den egentligt er.

Derfor er det ikke overraskende at der tale om et enormt økosystem. Det siges at der er mere end 40.000 forskellige plantearter, over 1300 forskellige fugle, 3000 slags fisk og intet mindre end 2,5 millioner forskellige insekter. Hvis du overvejer at begive dig ud i junglen i Sydamerika, skal du altså have et stærkt immunsystem, når du støder på planter og dyr, som du aldrig har mødt i dit liv før.

De farlige fisk og frøer

Det lyder som en Pokemon, men så fredelige er de overhovedet ikke. I Amazon-floden i regnskoven lever de store fisk, som kaldes for Arapaimaer. Det er en kødædende fisk, som kan blive op til 3 meter lang. Den har både tænder i munden og på tungen, som er med til at gøre dem ekstremt farlige. Amazon-floden er også hjemmet til elektriske åle, kødædende piratfisk, og giftpilefrøer.

Martin Strel svømmede på tværs af Amazon-floden på 66 dage

Alligevel svømmede den slovenske svømmer Martin Strel gennem Amazon-floden tilbage i 2007. Han startede den 1. februar og nåede til vejs ende 66 dage senere. Det svarer til at svømme længere end på tværs af Atlanterhavet. Dog skal det siges at Strel netop havde ekskort både hvor følgeskabet var parate til at kaste blod i vandet, hvis han kom i nærheden af de livsfarlige fisk.

Amazon er opkaldt efter verdens største flod

Det siges at Jeff Bezos oprindeligt ønskede at kalde sin nu verdensomspændende virksomhed noget magisk. Han overvejede navnet ”Cadabra”, men Bezos’ advokat advarede ham imod at bruge det navn, som hurtigt kunne misforstås. Til sidst faldt valget på ”Amazon”, da virksomheden er opkaldt efter verdens største flod. Ikke alene har det inspireret navnet men også logoet.

Scroll to Top