Gør din cykel klar til vintersæsonen med disse 4 tips

Gør din cykel klar til vintersæsonen

info-billede

Vinteren er ved at være over os og det betyder for rigtig mange, at man skal til at trække i varmt og tørt overtøj. Dog er det ikke kun tøjet, som man skal tænke over, når man når vintersæsonen. Rigtig mange er også nødt til at tænke over deres transportmiddel. Hvis man kører i bil, så er det nødvendigt at få bl.a. vinterdæk monteret på bilen, men dem som kører på cykel, plejer ikke at tænke over vigtigheden af at huske at gøre cyklen i stand.

Hvis man ikke husker at gøre cyklen i stand, kan det nemlig være farligt at køre i vinterhalvåret, hvor der både er vådt og glat. Derfor kan du i denne artikel læse mere om, hvordan du får din cykel gjort klar til vintersæsonen, så du hverken er til fare for trafikken eller dig selv.

Fy styr på bremser og gear

Det absolut vigtigste, som du skal have styr på, når du skal gøre din cykel vinterklar, er dine bremser og dine gear. Dine bremser skal bremse korrekt, så du kan standse din cykel, når du har behov for en akut opbremsning. Hvis du fortsætter, når du vil bremse, kan du være til fare for både andre og dig selv. På de fleste cykler kan du justere bremserne oppe ved cykelstyret ved at skrue skruerne.

Derudover skal du huske dine gear. Hvis dine gear ikke skifter korrekt, bliver det hurtigt en meget ubehagelig cykeltur. De kan også ofte justeres oppe ved selve styret, men nogle gange kan gearet være så slidt, du det kræver et nyt gearkabel. Vi anbefaler altid Shimano Gear, som er et gear af høj kvalitet og lang levetid.

Smør kæde med korrekt olie

Du skal altid smøre din kæde med den rette olie alt efter hvilken sæson du befinder dig i. Derfor skal du om vinteren smøre din kæde med en olie, som er specifikt designet til at modstå regn og frostvejr. Den rette olie kan ofte gøre forskellen, så din kæde ikke fryser til så cykelturen bliver lige så behagelig som, når du kører om sommeren.

Husk lygter og ringeklokke

Man skal som cyklist altid gære opmærksom på sig selv. Hvis man ikke husker det, kan man hurtigt blive overset i trafikken, og derfor skal du huske at få monteret nogle gode cykellygter og en ringeklokke, som man kan høre. Dine cykellygter skal altid være nogle, so lyser kraftigt, så de kan blive set. Gør derfor dig selv den tjeneste at bruge nogle penge på nogle ordentlige lygter.

Forebyg en frossen lås

Der findes ikke noget mere irriterende, end når man ikke kan låse sin cykel op på grund af, at den er frosset til. Det kan man heldigvis forebygge, så det ikke bliver noget problem. Du skal først sikre dig, at din cykellås er tør inden du begynder at arbejde på den. Find derefter din cykeloliefrem og smør den ind i låsen, så du får smurt nøglehullet godt og grundigt. Du kan også sagtens anvende et universalt smøremiddel såsom WD-40, som man kan sprøjte ind i nøglehullet. Så sikrer du dig, at du får smurt det hele.

Scroll to Top