Trædrejning er terapi for sjælen

info-billede

Hvad er bedre, end at gå ud for sig selv i værksted, gå og arbejde på et projekt, udvikle det og få noget til at lykkedes. Det er her trædrejebænken kan noget helt specielt. Man står og laver noget med hænderne, træ fra naturens side, der er et fantastisk materiale at arbejde med. Det er nemt at bearbejde og omvendt så giver det plads til fantasien og krav til resultatet. Det kan derfor lige så vel ende med bearbejdet brænde, som det kan ende med finde brugsgenstande.

Trædrejebænkene findes i store og små. Det kan være lette mobile bordmodeller der kan flyttes rundt på, hvis pladsen og måske pengene er små. Det kan også være større stationære modeller som er stabile, kraftige og noget ordentligt maskineri.

De små findes i mange udgaver – ja det gør de store egentlig også, men de små findes som små simple modeller, så man hurtigt kan komme i gang. Hvis man kigger modellerne efter, og ikke lige går efter den billigste model, så er der mange bordmodeller, som egentlig har bred anvendelsesmuligheder både hvad angår muligheder for at dreje forskellige ting, men også med anvendelse af meget forskelligt standardudstyr. Man kan derfor komme langt med de små bordmodeller.

Går man til mellem-modellerne, så begynder der at komme ben på, så de skal stå på gulvet. Både motor og dimensioner går et nummer op. Det gør prisen også men selv her kommer man langt for relativt små midler.

De helt store modeller er tunge og stabile. De er kraftige i motoren og kan virkelig arbejde. Det er specielt for de særligt entusiastiske trædrejere det giver mening at gå op til de store modeller.

Selv når man har anskaffet sig trædrejebænk og passende tilbehør, har et godt indrettet værksted og har fået evnerne med sig, ja selv her kan trædrejning altså noget. Ikke blot det at lave noget i træ, men også den sociale del er værd at nævne.

Mange dygtige trædrejere er gode til at lære fra sig. Stort set alle trædrejere glædes over den fælles interesse for at arbejde i træ, men også processen, dét at udfordre og udvikle evnerne og så det at snakke med andre ligesindede. Trædrejning kan noget helt specielt hvad angår fællesskab og evner i at arbejde med håndværket.

Scroll to Top