Guide: Hold den gode hygiejne inde og ude

vaske hænder

ANNONCE

At holde en god hygiejne har altid været et vigtigt punkt på dagsordenen for rigtig mange menneskeres vedkommende. I denne tid, hvor COVID-19 spreder sig med hastig fart, er det ikke blevet mindre vigtigt at være opmærksom på hygiejnen. Man skal ikke blot sætte ekstra fokus på hånd- og mundhygiejne for at skåne sig selv, men også for at skåne andre mod evt. sygdom. Lider du af en smitsom sygdom, så skal du ikke blot huske at holde afstand, men også være ekstra omhyggelig med at vaske hænder og bruge håndsprit. Det er nemlig et faktum, at virussen smitter via hænder.

Naturliv og hygiejne

Opholder man sig rigtig meget i naturen grundet ens interesse for den populære outdoor livsstil, så kan man nok nikke genkendende til, at det kan være svært at holde en god hygiejne. Det er dog langt fra umuligt. Måske har du ikke lige en håndvask i nærheden, hvor du kan vaske hænder, men så findes der heldigvis andre – og næsten lige så gode – løsninger. Med vores dybdegående viden inden for naturliv har vi naturligvis nogle gode tips og tricks til, hvordan man kan bruge dage og atter dage i naturen uden at skulle være mere bekymret end normalt for at blive syg.

Herunder bringer vi nogle tips til at højne hygiejnen på f.eks. camping- eller overlevelsesturen:

  • Medbring og anvend håndsprit
  • Gør brug af et vandrensningsprodukt (til drikkevand og vand til håndvask)
  • Undgå at spise ukendte svampe, planter m.v.
  • Vask bestik og gryder ordentligt af efter brug (brug evt. bionedbrydeligt sæbe)
  • Medbring og brug handsker ved behov

Hjemmeliv og hygiejne

Selvom personer, der tilbringer meget tid udenfor er udsat for andre og ofte også flere bakterier, så er du ikke fredet, blot fordi du holder dig indenfor. Det gennemsnitlige hjem er spækket med bakterier, hvorfor du bør tage dine forholdsregler for at undgå at blive syg. Det er dog ikke raketvidenskab at bevare en god hygiejne. Vi kommer med nogle tips herunder:

  • Vask hænder med sæbe efter toiletbesøg, før madlavning, før spisning m.v.
  • Brug håndsprit (hvis du ikke har mulighed for at vaske hænder med sæbe)
  • Skift karklude og børster ud jævnligt (gerne hver dag)
  • Undlad at tage din smartphone med på toilet
  • Gør rent og luft ud jævnligt

Hvad gør man for at højne hygiejnen i industrien?

Det er ikke kun i det private hjem og i naturen, at man kan gøre noget for at holde en god hygiejne. Det kan man bestemt også i industrien, hvor man ofte arbejder med mange forskellige emner. Med en ultralydsrenser er det f.eks. muligt at fjerne både bakterier, olie og snavs fra en lang række emner. Anmasi står bag mange af disse smarte ultralydsrensere, der efterhånden bruges af mange industrivirksomheder. Med ultralydsrens er det muligt at rense emner både indvendigt og udvendigt – gennem lydbølger. Anmasi står foruden ultralydsrensere bag både spulevaskere, gennemløbsvaskere, specialanlæg m.v. De leverer bl.a. produkter til industrier som medicin.

Scroll to Top