Indbyd til leg i haven med det rette legetøj

Børn blæser sæbebobler

Artiklen er sponsoreret

Børn elsker at lege udenfor under åben himmel, og det er vigtigt at omfavne det. Det kan eksempelvis gøres med det rigtige legetøj, som indbyder til leg i haven. Frisk luft er sundt, og det er et godt afbræk fra skærmen, som fylder mere og mere i børns liv.

Mange af os har minder om at lege udenfor, da vi var børn.

Typisk er det dé minder, der hænger bedst ved, da den friske luft påvirker os på positiv vis. Hvis du ønsker, at dit barn befinder sig mere udenfor under den åbne himmel, kan det være en god idé at investere i legetøj til haven. Dette kan bl.a. erhverves hos Elverbørn.

Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan lokke børnene ud i haven. Først og fremmest handler det om at gøre det attraktivt at lege udenfor. Indret derfor haven, så den lægger op til udeleg, og så der rent faktisk er nogle sjove og spændende aktiviteter at give sig til.

#1: Legehuset rykker legen udenfor

Et legehus er ikke bare sjovt at lege i. Det lærer også børnene om glæden ved at dække bord, at gøre rent, at mødes med vennerne og en masse andre ting. Legehuset er forbeholdt børn, så det er deres frirum, hvor der ikke er plads til voksne.

Legehuset findes i adskillige afskygninger, og du kan enten vælge at købe et, som leveres til døren og blot skal sættes op, eller du kan vælge at bygge det selv fra bunden. Hvilken løsning du skal vælge afhænger af, hvor handy du er, og hvor meget fritid du har.

#2: En trampolin betyder flere timers leg

En trampolin er efterhånden et obligatorisk element hos de fleste danske børnefamilier, hvilket er med god grund. Trampolinen er både sjov og udfordrende at lege på, og så bliver den aldrig kedelig.

Man kan lære at lave avancerede tricks på den, eller man kan få brændt sin energi af ved at hoppe rundt i flere timer ad gangen. Der findes trampoliner til alle aldersgrupper, men det kan betale sig at investere i en større trampolin af god kvalitet, som ikke lige går i stykker.

#3: Konkurrér med fodboldmål

Det er ikke alle børn, der er lige vilde med fodbold, men dem der er vil i mange tilfælde næsten være afhængige af at spille med vennerne eller bare skyde bolden i mål på egen hånd. Med et fodboldmål i haven er der ingen grænser for, hvornår I kan begive jer ud i en match omkring husstandens ære.

Vælg mål, som let kan flyttes, hvis ikke du ønsker, at de skal stå i haven permanent. Det er også muligt at lave et mål ud af fire havestole eller lignende. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når I skal have afgjort, hvem der er den bedste fodboldspiller i familien.

Scroll to Top