Kom i bedre form – Brug naturen

mountainbike - cykling i naturen

Kunne du tænke dig at komme i bedre form? Men er du ikke den store fan af fitnesscentret? og har du ikke plads eller økonomi til at bygge dit eget træningsrum derhjemme? Bare rolig, der er masser af andre muligheder.

Naturen er din bedste ven, hvis du gerne vil i bedre form. Der er nemlig masser af muligheder, derudover er det gratis og du får masser af frisk luft.

Gåture/løbeture

Den mest anvendte træningsform i naturen er enten gåturen eller løbeturen. Det er nemlig nemt, hurtigt, gratis og forfriskende med frisk luft.

Gåturen er altid et godt sted at starte, hvis formen ikke er så god. Det er både sundt, da du får motion og frisk luft, men det er også virkelig nemt. Du bestemmer selv hvor ofte du vil gå, hvor langt du vil gå og hvornår på dagen det passer dig bedst.

Det kan anbefales at du går minimum 3 gange om ugen, hvis du gerne vil godt fra start. Dog vil vi heller ikke anbefale dig at du overbelaster dig mere end nødvendigt.

Kunne du tænke dig at løbe, men er formen ikke til det, så kan du starte ud med noget intervaltræning. Det gør du ved skiftevis at gå og løbe. Du kan sagtens gå 75% af turen og nøjes med at løbe 25% af turen. Når du stille og roligt kommer i bedre form kan du skrue op for løbedistancen eller hastigheden.

Det gode ved at gå eller løbe, er at du sparer fitnessabonnementet væk. Derudover skal du ikke bruge tid på at komme hen til fitnesscenteret, hvis det ikke ligger lige ved siden af hvor du bor. Din gå- eller løbetur starter nemlig allerede når du træder ud af din hoveddør.

Cykling i naturen

Løb kan være hårdt at starte ud med, hvis formen ikke er så god. Du kan derfor overveje at investere i en mountainbike, hvis du vil i bedre form.

Det er meget forskelligt om man er til løb eller cykling, så det er lidt noget du skal gøre op med dig selv, hvad du føler der er den bedste løsning for dig.

Svært ved at komme ud?

Har du svært at tage dig sammen til at komme ud og enten løbe eller cykle, så er der selvfølgelig også andre muligheder end fitnesscenteret.

Du kan eventuelt overveje at investere i en prisvenlig motionscykel. Fordelen ved en motionscykel er at du kan stoppe når du ikke orker mere, uden at du skal tænke på at der er 5 km. Hjem igen.

Motionscyklen er et rigtig godt valg, hvis du vil lidt i gang derhjemme inden du bevæger dig udendørs.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Fitfact, der anmelder og tester de bedste fitnessmaskiner på markedet. På Fitfact kan du få masser af vejledning, hvis du overvejer at købe en motionscykel, en spinningcykel eller et løbebånd.

Scroll to Top