Madlavning i haven

Madlavning i haven

Kender vi ikke alle sammen den dejlige, varme sommeraften, hvor vennerne er på besøg og grillen er tændt. En noget så hyggelig aften, hvor man sammen spiser et godt måltid i haven. Det er som om, at når det er sommer, og man kan lave maden og spise udenfor, så smager det bare bedre. Her vil vi hjælpe med, at skabe de perfekte rammer, til madlavning i haven.

Dyrk dit eget grønt

En god ide, når det starter med madlavning i egen have, er at dyrke sine egne råvarer. Det er ikke så svært at dyrke grønt i egen have, man skal dog bare have lidt styr på, hvad man dyrker, og hvornår det er bedst at dyrke. En masse krydderurter, såsom rosmarin og timian, kræver ikke den store opmærksomhed, og når sæsonen er ved at gå på hæld, kan man tørre dem, og bruge dem yderligere i sin madlavning. Èn ide er at have en plantekasse, som sin egen lille krydderurtehave. På den måde, kan man huske og holde styr på, hvilke krydderurter, man har dyrket. Man kan blandt andet finde fine plantekasser og meget andet godt til haven på Kabeltromlen.

Udekøkken

Et udekøkken er ren luksus, når det kommer til madlavning i haven. Det er nemt og hurtigt at klargøre og tilberede sit eget dyrkede grønt. Det har derudover også den fordel, at man, samtidig med at lave mad, kan tilbringe tid sammen med gæsterne ude på terrassen. Hvis man ikke i forvejen ejer et udekøkken, er det ikke et svært projekt at give sig i kast med. Et udekøkken kræver ikke mere end et arbejdsbord og et lille gasblus, og så er det jo bare et plus, hvis man har mulighed for at integrere en køkkenvask.

Skab et hyggeligt spiseområde

Sidst, men ikke mindst, er det dejligt at have et hyggeligt spiseområde ude i haven, så når man er færdig med sin madlavning, kan nyde det dejlige måltid udenfor. En god ide er, hvis man har plads til det, et stort dejligt havebord med en masse mennesker, så man kan have familien og venner på besøg uden pladsmangel. Derudover, når man vælger havemøbler, er det en god ide at tænke på komfort og materiale: Det skal være behageligt at opholde sig i haven, men møblerne skal også kunne stå imod vind og vejr.

Madlavning i haven og mad fra egen have er lækkert og i den grad hyggeligt, og ved hjælp af ovenstående tips vil du formå at skabe de helt rette rammer til det.

Scroll to Top