Når hunden skal med på ferie

hund med på ferien

Det er ikke altid rart at skulle efterlade familiens bedste ven derhjemme, når man skal af sted på ferie. Heldigvis er der flere ferieformer, der gør det muligt for dig at have dit kæledyr med på langfart. Læs med her.

Udstyret skal være i orden

Når du skal rejse med hund, er det altid godt at have det rigtige udstyr med. Har du en lille hund, måske en hvalp, kan du med fordel have en lille transportabel kravlegård med, så du kan lade den lege selv, mens du kan være sikker på, at den ikke løber væk. En rulle let, transportabelt hegn fra dit lokale byggemarked kan for eksempel bruges til at lave en lille smart hundegård med. En anden, men supergod ting at have med er en hundelygte. De fleste hundeejere er vant til at bruge hundelygter om vinteren, når der er mørkt om aftenen. Tager du for eksempel til udlandet om sommeren, bør du dog også have hundelygten med. Du kan nemlig ikke altid regne med, at der er lys på de forskellige campingpladser, og syd på bliver det ofte mørkere om aftenen. Hundelygten skal du både bruge for at finde vej, men også for at blive set af bilister, mountainbikere med mere. Husk også altid din hunds vandskål og en ekstra hundesnor. Det er ikke altid nemt at få fat i det rette udstyr til dit kæledyr på feriedestinationen.

Camping

Har man kæledyr, så er den klassiske ferie over dem alle camping. Camping er lig med frisk luft og friluftsliv for både de tobenede og de firbenede. Det er en ferieform, som mange holder af, fordi den tillader mennesker og dyr at bo tæt sammen. Du kan snildt have din hund med dig i campingvognen eller i et større telt. Mange mennesker holder af at køre afsted og så blot overnatte på campingpladser, de tilfældigvis kører forbi. Det er ikke altid lige nemt med hund. Før du tager hunden med på camping, bør du derfor planlægge en smule. Det er nemlig ikke alle campingpladser, der er lige egnede til hundefamilier. For eksempel er det ikke optimalt at have en stor hund med, hvis man ligger meget tæt på pladsen. Der er naturligvis også forskel på reglerne for at have hund med fra campingplads til campingplads. Undersøg det før du tager af sted på ferie og spar både dig og hunden for en masse spildtid.

Scroll to Top