Sådan får du en have, der indbyder til leg

Synes du at din have mangler lege-muligheder til dine børn? Der er heldigvis mange måder hvorpå du kan gøre din have attraktiv for børn i alle aldre, så der kan dannes rammer for mange timers underholdning og leg udendørs. Trampoliner, legehuse, gynger, badebassiner og sandkasser kan findes i de fleste byggemarkeder, og er populære genstande i mange danske haver. Her får du nogle forslag til, hvad du kan gøre, for at skabe en mere børnevenlig have.

Trampoliner er et hit

Trampoliner er næsten en sikker vej til at skaffe smil på læben, og kan garantere mange timers udendørs aktivitet. Derudover er trampoliner en god måde at få motion, og derfor kan en trampolin også sagtens give en god træning til de voksne. Hvis du har mindre børn, kan du købe diverse tilbehør der sikrer at trampoliner er sikker og sjov underholdning for både børn og voksne. Der findes blandt andet sikkerhedsnet, stiger og kantpuder, så du ikke behøver at gå på kompromis med sikkerheden. Hvis du oplever at din trampolin med tiden bliver rusten eller hvis fjedrene bliver slidte, kan du oftest også udskifte mange af delene, så du og familien kan få glæde af trampolinen i mange år.

Hvis du mangler en trampolin, eller tilbehør til den, finder du et stort udvalg her.

Skab udfordring med et klatretårn elle legestativ

De fleste legepladser tilbyder leg i højden, idet der oftest er et klatretårn eller legestativ. Hvis du er glad for udendørs projekter, og er god til at bygge, kan du overveje selv at lave et klatretårn. På den måde har du og dine børn selv indflydelse på hvad klatretårnet skal kunne, samt hvor højt og hvor stort det skal være. Hvis du derimod hellere vil købe et færdigt legestativ eller klatretårn kan det også sagtens lade sig gøre, da mange byggemarkeder sælger forskellige typer, størrelser og versioner af klatretårne.

Væk fantasien med en sandkasse

Hvis du og dine børn er glade for at bygge sandslotte på stranden, er det en oplagt mulighed at placere en sandkasse i haven. En sandkasse giver børnene mange muligheder for leg, da kun fantasien sætter grænser. Også her kan du vælge selv at bygge, eller købe en færdig sandkasse hvor der blot skal fyldes sand i, når den er placeret i haven. Det er en god idé at overveje at overdække sandkassen når den ikke benyttes, for at sikre at dyr og deres efterladenskaber ikke ender med at ligge lige der, hvor dine børn skal lege.

Scroll to Top