Sådan optimerer du sikkerheden på din cykeltur

mor og søn på cykeltur

Står du og skal på en længere cykeltur? Så er det vigtigt, at du sørger for at optimere sikkerheden, når du kører udendørs. Som bekendt er sikkerhed generelt vigtigt. Danmark er et af de lande, hvor vi cykler mest. Det betyder også, at der indimellem sker alvorlige cykelulykker. Det kan heldigvis undgås, så længe du har sikkerheden i orden. Læs mere nedenfor eller kig på denne hjemmeside.

Start med cykelhjelmen

Alfa og omega for en optimeret sikkerhed, når du cykler, er altså cykelhjelmen. Så hvis du ikke allerede har erhvervet dig en, så bør du gøre det. Du har sikkert hørt det et utal af gange før, men det er så vigtigt, at du passer på dit hoved – og særligt når du cykler. Der er desværre mange cykelulykker, der ender i alvorlige hovedskader. Ifølge en undersøgelse fra Sikker Trafik reducerer cykelhjelmen risikoen for hovedskader med cirka 50 procent.

Hvis du allerede har en cykelhjelm, er det vigtigt, du sikrer, at den sidder ordenligt. Det er nemlig vigtigt for, at den får den rette effekt. Her er det desuden vigtigt, at den sidder godt til. Det betyder, at remmene ikke må sidde løst. Derudover skal hjelmen sidde vandret på dit hoved. Her kan det være en god idé at tjekke i spejlet, hver gang du bevæger dig ud på en cykeltur.

Vælg en god cykelhjelm

Har du ikke en cykelhjelm, bør du straks tage ud til en cykelhandler og få købt en hjelm til dine fremtidige cykelture. Har du svært ved at vælge, kan du for eksempel gå efter dem, der sidder mest behageligt. Det er de færreste cykelhjelme, der er pæne. Men du kan heldigvis sagtens finde minimalistiske cykelhjelme. Det er dog vigtigt, du vælger en, der er effektiv. Her bør du blandt undlade at vælge en BMX hjelm, selvom den tilsyneladende er smart. Hvis du vil være ekstra sikker, bør du derimod investere i en racercykelhjelm. Den har nemlig god ventilation, samtidig med at du er sikker på, at den passer godt på dit hoved.

Cykler du med børn, er det desuden vigtigt, at du køber en god cykelstol. For at finde den helt rigtige cykelstol, bør du gå efter dem, der har en høj ryg. Det gør blandt andet, at dit barn sidder mere behageligt under cykelturen. Ligesom det er vigtigt, du selv bærer cykelhjelm, lige så vigtigt er det, at dit barn også gør det. Cykler du ofte om aftenen, kan du ligeledes optimere sikkerheden på cykelturen med lys og reflekser. Det er nemlig ikke altid, at cykellygterne er effektive nok. I de tilfælde bør du komplimentere med reflekser. Du kan blandt andet købe en refleksvest for at opnå fuld sikkerhed. Du kan også vælge en cykelhjelm i pangfarver. På den måde er du nemlig sikker på at blive set.

Et sidste råd til at optimere sikkerheden på din cykeltur er at køre sikkert i trafikken. Sørg altid for at orientere dig grundigt, når du kører. Det kan gøre en verden til forskel, at du kører pænt og sikkert i trafikken og overholder færdselsreglerne.

Scroll to Top