Guide: Sådan vælger du den rigtige gasgrill

grill

Gasgrillen er efterhånden blevet den foretrukne grilltype, når vi danskere skal lave mad udendørs. Her får du en guide til, hvordan du vælger den rigtige gasgrill.

Når det er sommer, vejret godt og temperaturen er høj, valfarter vi danskere ud under den åbne himmel. Her slapper vi af, dyrker motion og tilbereder mad over grill. Gasgrillen er den type, vi typisk vælger, når vi skal grille om sommeren.

Det er der god grund til. Med en gasgrill får du alle de samme features som ved den almindelige grill, blot uden alt det besværlige rengøring og vedligehold, der ellers følger med. Er du i tvivl om, hvilken gasgrill du skal vælge? Her får du 3 tips til at vælge rigtigt.

#1: Vælg en, der er stor nok

Det første, du skal sikre dig, når du skal vælge gasgrill, er, at den er stor nok. Hvis ikke den er stor nok, vil du hurtigt løbe tør for plads, og så duer den ikke til ret meget. Er O eksempelvis en familie på 4, vil I ikke kunne nøjes med den mindste version.

Er du samtidig den sociale type, der ofte inviterer familie og venner på grillaften, når temperaturen tillader det, bør du ligeledes sikre dig, at den er stor nok, så maden kan komme på nogenlunde samme tid.

#2: Se grillen i virkeligheden

Selvom det kan være fristende blot at købe sin gasgrill online, kan det være en god idé at tage ud at se den i virkeligheden, før du bestiller over nettet. Tag hen til en forhandler, der har grillen på lager, så du kan danne dig et indtryk af materialerne.

Prøv at mærk på grillen og træk lidt i den. Det er vigtigt, at den er velbygget og stabil, så den ikke går i stykker med det samme. Tag samtidig et kig på risten, så du sikrer dig, at den er i orden.

Hvis den er tynd, vil den være bedst til skaldyr og fisk, imens den egner sig bedre til kød, hvis den er mere massiv. Det skyldes, at den vil være i stand til at holde en mere stabil varme, som egner sig til kød.

#3: Læs test af de forskellige gasgrill

Det kan være en god idé at læse test og anmeldelser af de forskellige gasgrill, der er på markedet. På den måde kan du nemmere danne dig et indtryk af, hvilke du bør overveje at købe. Du kan eventuelt tage ud og mærke på dem i virkeligheden i dit lokale byggemarked, eller hvor de nu sælger grille, efter du har læst om dem.

Du kan finde den bedste gasgrill på Grilltest.dk, hvis du mangler inspiration. Her er masser af forskellige typer, der er blevet sammenlignet med hinanden.

Scroll to Top