Tag på familieudflugt i det nordsjællandske på cykel

amilieudflugt i det nordsjællandske på cykel

Nordsjælland er et fantastisk område til familieture, hvor der er seværdigheder at opleve for hele familien. Det smukke kongernes nordsjælland består af gode cykelstier hele vejen rundt, hvor der både er adgange til skove og kystruter med udsigt over hele øresund, så langt øjet rækker. Nyd roen og de smukke omgivelser sammen med hele familien med gode muligheder for pause og hyggelige stops undervejs.

En god cykelhjelm er det vigtigste

Inden turen til nordsjælland starter er det vigtigt, at alle i familien får anskaffet en god cykelhjelm. Den bedste cykelhjelm til børn kan betyde forskellen på liv og død, hvis uheldet er ude. En god cykelhjelm kan med andre ord spare både spare dig og dine børn for en tur på skadestuen. Det er et de vigtigste ting, at have med under familieudflugten og ingen børn bør hverken cykle eller generelt køre uden en børne cykelhjelm. De voksne skal ligeledes også have en cykelhjelm, og der vigtigt for alle parter i familien, at hjelmen sidder korrekt på hovedet og har den korrekte størrelse.

Mange oplevelser og lange hyggelige cykelture    

Du kan opleve alt fra topmoderne cafér til gamle slotte fra fortiden. Her er kort fortalt lange cykelruter på helt op til 135 kilometer, unikke landskaber, smukke kyststrækninger og slotsruiner med mange spændende historier. Hvis man ikke er til lange cykelture, er der også den mulighed for, at tage på kortere picknick ture i skoven. Der er masser af borde og bænke sat op til rådighed, og rig mulighed for at nyde naturen i ro og mag. At tage på cykeludflugter sammen med hele familien, er med andre ord en af de bedste måder, at tilbringe ferien sammen på.

Planlæg hele turen hjemmefra

En del begår den fejl, at de ikke planlægger turen inden afrejse. Du kan undgå konflikter og sure børn delvist med få redskaber. Med små børn kan det give nogle udfordringer, som du skal tænke over. Man er nød gå på kompromis og finde en mellemvej, så alle i familien får en god oplevelse. Du kan med fordel tage noget legetøj eller spil hjemmefra, og besøge en god legeplads. Der rigtig mange spændende legepladser på nordsjælland, og der er altid 1 eller 2 gode i nærheden af de populære turistattraktioner.

Nordsjælland er smukkest i de varme måneder

Nordsjælland er mest besøgt fra april til september, og det er også her der sker mest. Der findes en del guides og oversigter med begivenheder og seværdigheder. Det meste kan besøges og opleves fra en cykel. Vi har lavet en liste med de bedste cykelruter i nordsjælland.

  • Dronningerunden ca 40 km
  • Halsnæs stien ca 13 km
  • Tisvildehegn stien ca 9 km
  • Hammermøllen ruten 12,5 km
  • Naturkultur stien Hammermølle ca 15 km
  • Gilbjergstien ca 2,5 km
  • Slots ruten nordsjælland ca 75 km
  • Krone ruten 135 km
  • Louisiana ruten ca 25 km

Denne liste er den officielle fra kongernes nordsjælland. Den behøver ikke nødvendigvis følges slavisk, og du kan eventuelt lave den helt egen rute. Det er ikke alle stier, der er børnevenlige. Når du har børn med, så er en kortere familieudflugt med en masse spændende stop undervejs værd at foretrække. Er du i tvivl, kan du finde flere informationer inde på visit nordsjællands hjemmeside.

Scroll to Top