Vigtigt udstyr til vandreturen

vandretur

Vandring er blevet vildt populært over de senere år. Herhjemme har vi et væld af lokale ruter lige fra ”Camønoen” til Hærvejen, som har vundet indpas i danskernes hjerter. Det er en tid, hvor vi vil mere ud i naturen og opleve vores nærområde på afslappet vis. Når du skal afsted på en længere ferie i Europa, der foregår til bens, så husk følgende basisudstyr. Det vil lette din tur betydeligt.

Vi har her samlet en liste over de vigtigste redskaber, du får brug for, når du vandrer i det fri.

Gode vandrestøvler og sokker

Det lyder som en selvfølge. Men flere vandrere kommer afsted uden at investere i støvler af høj kvalitet – og ikke mindst nå at afprøve og gå dem til! Rådfør dig med en ekspert fra en natursportsforretning, og vælg hellere en sko der føles rummelig end en, der strammer. Du bør afsætte et par uger til at gå støvlerne til, før du tager afsted. Ellers øges risikoen for vabler betydeligt. Køb sokker i bomuld, som har god ventilationsevne så sveden ikke opsamler sig. Køb gerne minimum to par varme sokker og to lette par, så du har til både kolde og varme dage.

Regnudstyr og beslag til rygsækken

Uanset om du vandrer i et sydeuropæisk land som Spanien og Portugal eller i Sverige og Norge, så vil der formentligt komme regnfyldte dage. Da skal du beskytte både din taskes indhold og dig selv imod at få en for lav kropstemperatur og risikere forkølelse og sygdom. Køb som minimum et regnslag eller en udendørs regnjakke. Kommer din vandrerygsæk ikke med indbygget regnslag, så investér i et ved siden af. Bliver dine ting først våde, så er de ekstremt svært at tørre på farten.

Trangia og tørmad

Indrømmet – det er muligt at bo på hotel og spise på restaurant, når man er på vandreferie. Særligt på de populære og meget befolkede strækninger. Skal du vandre i længere tid og være meget i naturen, så er det stadig en god ide at kunne lave basal mad som havregrød, kakao eller lette retter. Mange steder kan du købe såkaldt tørmad, som er pulveriserede retter. Det kunne være kartoffelmos eller lasagne. Selvom det lyder lidt tvivlsomt, så smager det skønt efter en lang dag med masser af brændte kalorier i det fri. Et varmt måltid slår ofte kolde myslibarer eller tørt og daggammelt brød.

Myggenet og lagenpose

Når du vander i Europa, så kan du (foruden hotel) enten sove i telt, shelter, eller på herberger. Alle tre er kendetegnet ved hygge og autenticitet men tvivlsomme sanitetsforhold. En lagenpose vejer utrolig lidt, og den beskytter dels mod kravl og kryb men også bare snavs og ”spor” fra tidligere gæster. Den gør soveoplevelsen mere sanitær, og det er en lille men kærkommen luksus. Myggenet er særligt en god ide i Sverige og andre lande/områder. Især hvis du er en af dem, der bliver stukket meget. Det kan ligge en solid dæmper på vandreturen, hvis du skal slås med 10-20 brændende stik i løbet af dagen.

Scroll to Top