3 tidsfordrivende aktiviteter i naturen

3 tidsfordrivende aktiviteter i naturen

Selvfølgelig er fuglekvidren dejlig og det er lækkert at gå ture, hugge brænde, sætte teltet op og lave skøn simremad i din Dutch Oven. Dog kan tiden gå lidt langsomt nogle gange, specielt når du er sulten og venter på den lækre kaningryde, som simrer løs over bålet.

Derfor har vi fundet 3 gode aktiviteter, som du kan udforske, når du sidder og venter – enten ved kaningryden eller ved fiskestangen.

Snitte i træ

Hvis du endnu ikke har kastet dig ud i at snitte figurer eller redskaber i træ, er det måske nu, du skal prøve det. Der er mange gode idéer til, hvad du kan snitte – også idéer, som måske vil gøre din omgang i naturen nemmere at håndtere eller sågar sjovere. Samtidig har vi samlet nogle gode råd til dig, så du ikke laver fejl og ender med at komme til skade.

Hvad skal du snitte?

Der er utallige “opskrifter” på små figurer, som du kan snitte, når du leder efter en tidsfordrivende aktivitet i naturen. Du kan også gå i gang med at snitte brætspil såsom eksempelvis kalaha. Det er selvfølgelig mest hyggeligt, hvis du har nogle at dele dit hjemmelavede kalaha spil med, når det er snittet færdigt.

Dog kan du også kaste dig ud i at snitte mere praktiske ting. Hvad med en grydeske, som du kan bruge, når du har gang i madprojekter over bålet? Der er noget særligt over at bruge de ting, som man selv har lavet. Det bliver et minde, som man kan tage med sig, næste gang man skal ud i naturen.

Gode råd

Hvis du har brug for et par gode råd til, hvordan du skal starte, læs da med herunder!

  • Vælg nyt træ. Nyt træ er blødere at arbejde med, modsat er ældre træ hårdt at snitte i. Det resulterer også hurtigt i en kniv, som smutter ud af hænderne, så man kommer til skade.
  • Bevæg snittekniven udad, når du snitter. Specielt er dette vigtigt, når du snitter i ældre træ, da træet er hårdere og giver anledning til at at kniven nemmere smutter.
  • Invester i en god snittekniv!

Gå på svampejagt

Skoven og naturen er et levende spisekammer, men det skal opdages og man skal kende til de forskellige planter, svampe og lignende, før at det bliver interessant. Dog kan det hurtigt blive en fornøjelse, når man får en par gode råd med på vejen. Læs herunder og bliv klogere på, hvilke svampe du let kan finde i de danske skove!

Svampene finder du oftest i efterårsmånederne, og de findes i utallige vis. Du bør klart læse om svampe og søge råd, før du begynder at spise dem. Dog kan du roligt gå på jagt efter Karl Johan svampen og kantareller. Der er sjældent andre svampe, som ligner tilstrækkeligt og samtidigt er giftige!

Vi håber, at disse idéer har givet dig inspiration til, hvordan du kan slå tiden ihjel ude i naturen, når du venter på maden eller på, at fisken bider på krogen.

Medbring det 21. århundrede

Hvis du er typen, som godt kan lide at bringe blot en smule af den moderne verden med dig på tur, kan du med fordel medbringe en iPad og en powerbank. Du kan endda i det 21. århundrede købe dig til en powerbank, som er drevet af solceller. På den måde løber du aldrig tør for strøm på din tur i det fri, og du kan holde liv i din iPad, selvom du er langt fra en stikkontakt.

Hvis du har en iPad med dig, kan du både streame serier og film, måske med popcorn ved din side, som du har lavet på din popkorngryde til bål. Med en iPad eller lignende kan du sågar gå i gang med at spille dansk casino, hvis du har lyst til at udforske disse platforme! Hvis ikke det er lige dig, men du derimod ønsker at lade de tekniske gadgets blive hjemme, når du tager på tur, er der sandelig også aktiviteter nok til dig.

Scroll to Top