Derfor skal du øve dig som fotograf udenfor

fotografering i bjergområde

Mange lever i dag af at tage billeder – som fotograf.

At være fotograf byder på rigtig mange spændende opgaver, og for mange kræver det af og til, at man skal tage billederne udenfor. Derfor skal man være forberedt på disse situationer. Det kræver lidt mere arbejde, men man bliver samtidig også bedre og mere fleksibel mht. at kunne arbejde som fotograf i alle scenarier.

Man skal dog huske, at det at fotografere udenfor samtidig også kræver en del mere forberedelse end under så mange andre forhold. Bl.a. skal man tænke på følgende:

  • At det kræver en hel del mere udstyr, som man skal have klargjort og i øvrigt købt
  • Det kræver mere tid at skulle finde de rigtige motiver
  • Det kræver de helt rette vejrforhold. Hvis solen ikke står helt rigtigt på himlen udenfor, så kan man lige så godt droppe det hele og vente til en anden dag, hvor der måske vil være lidt mere gunstige forhold til de fotos, man skal have taget.

Jo flere omgivelser du fotograferer i, jo bedre

Jo flere omgivelser du færdes i og fotograferer i, jo bedre er det.

Det udgangspunkt er rigtig smart at have i baghovedet, for når man er udenfor, vil der hurtigt komme flere forhindringer. Her har man ikke den tryghed, der er indenfor, hvor man måske har adgang til lyskilder og refleksioner, som man helt selv kan kontrollere.

Der er nogle fotoopgaver, hvor man ikke kommer udenom at skulle være udenfor. Det kan alle skrive under på som f.eks. har skulle bruge en bryllupsfotograf, hvor man ofte skal tage billederne af brudeparret udenfor i alt slags vejr.

Det kræver mere udstyr

Som skrevet ovenfor, så er der flere udfordringer i at tage billeder udenfor. Det kan man ikke komme udenom, men det er samtidig det, der gør, at det bliver lidt sjovere at skulle arbejde.

Det kan ikke være lige let det hele, og det at skulle fotografere udenfor kræver, at man har noget andet udstyr, og måske kræver det også, at man er flere personer.

Mere forberedelse

Mere forberedelse i al sin enkelthed kræver det også.

Enhver fotograf ved, at der skal forberedelse til, før man går i gang med at skyde sine billeder. Dette gør sig om noget sted gældende her. Derfor må man aldrig undervurdere den tid, det kræver at få det hele på plads.

Mange der har prøvet at fotografere udenfor kender sikkert også følelsen af at have glemt noget. Måske har man glemt reflektor, så lyset fra solen pludselig ikke kaster de helt rette skygger på de personer eller den natur, der skal til at blive taget billeder af. Lav derfor meget gerne en liste over alle de ting, som man skal have husket. På den måde kan man nemt og uden problemer hurtigt få sig et overblik over de ting, der mangler.

Vejrforholdene er det sidste, som her bør blive nævnt. Skønt at det er det sidste, der her nævnes, så er det faktisk ofte det, der er det allervigtigste. Det danske vejr kan som bekendt være svært at forudse, og hvis man har regnet med, at det skulle blive sol for derefter at blive regnvejr, så kan det ødelægge hele ens dag. Derfor skal man huske at kigge vejrudsigten godt igennem, og måske også være klar på, at hvis det ændrer sig, så skal man have en backup plan liggende og parat til at tage i brug.

Scroll to Top