Træn udenfor hele året rundt

Der er rigeligt med muligheder for at træne udenfor hele året, enten i Danmark eller i udlandet. Her kan du læse lidt mere om gode træningsformer, som du kan benytte dig af uden et fitnesscenter, og hvilket udstyr du måske kan få brug for til din træning.

Har du prøvet parkour?

Parkour er den ultimative outdoor-træning, og selv om det oprindeligt er en træningsform, der går ud på at bruge bybilledet på nye og innovative måder, så er dette begreb for alvor også ved at udvide sig til at gælde for skog og mark – og til og med villmark. Der er meget man kan bruge naturen til, og den kan agere som ens helt eget fitnesscenter. Der findes både naturlige klatrevægge, sten og træstammer, der egner sig perfekt til træning. Derfor behøver du virkelig ikke mere end dig selv og naturen, når du skal lave parkour i det fri.

Det er også rart at de her træningsbegreber, begynder at løsne lidt op. Sandheden er, at du kan gøre præcis som du vil, der findes ikke noget rigtigt eller forkert, og derfor er parkour en perfekt og intuitiv træningsform for dig, der gerne vil bruge naturen på en ny og spændende måde.

Kombinder vandretur og træning

Man kan sagtens træne udenfor hele året. En vandretur i det fri kan siges at være en træningsøgt i sig selv, men der er faktisk rigeligt med muligheder for at hæve niveauet lidt. Hvis du i forvejen planlægger at lægge ind øvelser, der du inkorporerer træningsudstyr til styrketræning, så får du ekstra meget ud af din vandretur. På den måde bliver du også stærkere, til at komme lidt længere de nøste gange. Det er aldrig for sent at komme i gang, og du kan i princippet sammensætte din træning undervejs, præcis som du har lyst,

En anden sjov form for udendørstræning i skoven, er orientering. Med orienteringsløb, får du nemlig trænet både krop og sind, og det er godt i dit hverdagsliv. Det er også en sjov aktivitet, som du nemt kan lave sammen med andre, for at få en lidt mere aktiv weekend, end bare at stene Netflix derhjemme.

Man behøver slet ikke at gå i fitnesscentret for at holde sig i form. I princippet har naturen meget at byde på, som du kan bruge intuitivt. Den tilrettelægger for, at du kan bruge din krop på en naturlig måde, og træne i takt med naturen. Det er noget, der falder i god jord hos alle udendørsentusiaster.

Scroll to Top