Dygtiggør dig i naturen!

Dygtiggør dig i naturen!

For tiden er det ret in at tilbringe tid med at lære flora og fauna at kende samt dyrke naturens ressourcer. Danskerne bliver i stigende grad klimabevidste, og derudover er de afstressende fordele ved at bruge tid i naturen blevet fremhævet af både livsstilseksperter og udendørsentusiaster. En rigtig god måde at komme ud og lære nogle udendørsfærdigheder på er ved at tage på natur kurser. Er du nysgerrig på, hvad det kan være… så læs med her!

Spiselige afgrøder og havedyrkning

Kender du fornemmelsen af at vandre i skoven og spotte en stor og fyldig svamp uden at vide, om den er giftig eller spiselig? Så bør du måske overveje at tage på et svampekursus eller tage et par ”lav mad i det fri” lektioner. Naturen indeholder masser af lækre ingredienser, hvis man ved, hvordan man skal tilberede dem rigtigt! Det kan være alt fra brændenælder over svampe til forskellige typer af bær. Man kan endda tilberede ukrudtsplanter, så de smager fortræffeligt! Tager du et naturkursus, der handler om madlavning i det fri, så kan du få redskaberne til at kokkerere med nye råvarer både i indendørs og udendørs køkken.

Du kan også lære, hvordan man forbereder kulinariske måltider i jordovn eller med trangia. Det kan du bruge både solo og til at føre grupper i dit netværk ud på eventyr i den danske og nordiske natur. Grøn mad er sund mad, og derfor kan et naturmadlavningskursus også booste inspirationen til at arbejde med mere næringsrige og uforarbejdede ingredienser.

Pasning af grønne områder

Et andet fagområde, du kunne tage et kursus i, er plejning af grønne anlæg. En oplagt idé hvis du passer på et stort have areal og er interesseret i, hvordan man holder smuk vækst ved lige. Med ny viden om for eksempel opmåling, ressourcer, vanding og maskiner kan du spæde til dit professionelle såvel som private CV. Arbejder du inden for skovbrug eller gartneri, er det selvsagt ekstra oplagt.

Et andet aktuelt kursus kunne være et om at drive den perfekte køkkenhave. Den danske køkkenhave kan som bekendt indeholde et væld af fristelser: Friske krydderurter, små frugter og bær samt rødder. Men forskellige afgrøder har brug for forskellige forhold for at vokse optimalt, og her kan et kursus hjælpe. Bliver du ekspert i køkkenhaven, kan du optimere dit spiselige afkast og sørge for, at dine planter har det optimalt året rundt.

Kreativ i det fri

Er du den kunstneriske type, som elsker gør-det-selv projekter, så kan et naturkursus bestemt også give brugbare færdigheder. Tænk på hvor mange skønne materialer, der findes. Og hvordan de kan bearbejdes på innovative måder. Du kan bruge planter til at farvelægge med, kul til at tegne med og knogler og ler til at forme med. Alene eller sammen med familien kan du kaste dig ud i perlekunst, maleri og små konstruktioner, der kan laves med råmaterialer fundet ved danske marker og skove.

Du kan også komme på kurser, der bruge naturen som et aktivt afstressende forum. Mange mediterer eller udøver yoga i det fri, fordi de fysiske rammer stimulerer på en anden måde, end hvis man sad inde.

Planlæg selvstændige ture

En fjerde type kurser kan hjælpe dig med selvstændigt at kunne navigere i naturen, hvis du for eksempel skal på længere camping, vandre eller cykelture. Du kan lære at følge et kompas, starte et bål, rense vand samt følge et kort og bygge en bivuak. Alt sammen viden, du kan tage med på tværs af landegrænser, hvis du planlægger at prøve kræfter med vildnisset i for eksempel USA eller Canada i nær fremtid.

Lærer du de helt basale tricks til at færdes mange dage alene i naturen, så kan du bruge det til at udforske mange forskellige geografiske områder og territorier – alene eller i hold.

Scroll to Top