Guide: Dette udstyr skal du have med på festivalen

Guide Dette udstyr skal du have med på festivalen

Gæsteindlæg af ejerne bag findenkaereste.dk.

Hver sommer afholdes der et utal af festivaler inden for landets grænser, og på flere af disse bor festival-gængerne i et campingområde. Hvis du står på tærsklen til din første festival med overnatning, er du landet det helt rette sted. I artiklen her får du nemlig en oversigt over, hvad du skal have med – og hvad du ikke skal have med.

Hvis du skal på en af landets største festivaler – Roskilde eller Smukfest – så skal du formentlig overnatte i campingområdet. Når man er festival-noob, kan man let komme til at begå en række klassiske fodfejl i forhold til oppakningen, da ukendt terræn ligger og venter.

Disse fodfejl ender du heldigvis ikke med at begå – og det gør du ikke, fordi du er landet på denne her artikel, som er forfattet af en vaskeægte festival-veteran.

Find pen og papir frem, for herunder gennemgår jeg, hvad du skal medbringe, og hvad du ikke skal medbringe på din festival.

Hvad skal du medbringe?

Et pop-up-telt: Hvis du enten skal sove selv eller blot sammen med en anden, er min klokkeklare anbefaling, at du køber et pop-up-telt.

Den slags telte er lidt dyrere end den helt skrabede model fra Harald Nyborg, men til gengæld er et pop-up-telt også 100 gange mere bekvemmeligt og praktisk.

Det tager vitterligt ikke mere end 20 sekunder at sætte et sådant telt op, og derudover er langt de fleste pop-up-telte af så høj kvalitet, at du overlever selv heftige regnskyl.

Tøj: Selvom særligt Roskilde er en åbensindet festival med meget nøgenhed, vil du nok foretrække at have lidt tøj med, men hvad skal du lige pakke?

Den er faktisk lidt svær…

Du vil måske gerne være lækker på en festival, og det forstår jeg egentlig godt, men det konflikter bare lidt med, at du muligvis kommer til at bo i en mudderpøl.

Det kan dog godt lade sig gøre at være velklædt på en festival, hvis bare man tager sine forholdsregler. Dog er anbefalingen, at du i hvert fald ikke pakker for meget hvidt og lyst tøj.

Ligeledes skal du tænke lidt praktisk i forhold til tøj. Varsler vejrudsigten regn, så køb et par gummistøvler samt en regn-poncho.

Selvom vejrudsigten ser god ud, skal du stadigvæk huske varmt tøj til aftenerne, da temperaturen som regel falder markant, når solen er kravlet under horisonten.

Soveudstyr: Da jeg allerførste gang var på festival, gik jeg med den billige løsning og medbragte et tyndt liggeunderlag, fordi jeg var fattig og studerende.

Det fortrød jeg meget, for hvis jeg bare havde været lidt mindre nærig – vi snakker at have ofret 100-200 kroner mere – så kunne jeg have fået en luftmadras, og man ligger altså bare 100 gange bedre på en sådan.

Derfor er min utvetydige anbefaling til dig også, at du køber en luftmadras. Hvis du skal bo i en stor lejr, er det sikkert en anden, der har en pumpe med, men for en sikkerheds skyld bør du nok også købe en sådan. Glemmer du pumpen, er der dog ikke tale om en katastrofe. Du vil nemlig med 100 % sikkerhed kunne låne en pumpe af en anden festival-gænger. Festival-gængere er nemlig de mest åbensindede, næstekærlige mennesker, du nogensinde kommer til at møde.

Du bør også medbringe en pude samt en sovepose. Jeg har klaret mig med en billig sovepose hvert eneste år, men erkender da gerne, at nogle nætter har været lidt kolde, så hvis du er en frossenpind, bør du nok købe en varm sovepose.

Solbriller og solcreme: Festivaler foregår om sommeren, og selvom den danske sommer har et lidt blakket ry, hænder det nu alligevel, at solen bager godt igennem herhjemme.

Derfor skal du naturligvis huske solbriller samt solcreme. Selvom solen ikke er fremme, bør du alligevel smøre dig godt ind flere gange dagligt.

På en festival tilbringer du nemlig rigtig mange timer udenfor – også flere end din krop er vant til – og derfor skal du passe meget på med ikke at få for meget sol.

En fyldt toilettaske: Din toilettaske bør indeholde følgende:

  • Tandbørste
  • Tandpasta
  • Håndsprit
  • Panodiler
  • Vådservietter
  • Shampoo
  • Skraber.

Derudover bør du huske:

Foruden ovenstående bør du medbringe:

  • Et håndklæde
  • Ørepropper
  • Kondomer.

Hvad bør du ikke medbringe?

Jeg håber, at du kan bruge oversigten over alt det, som du BØR medbringe på en festival med overnatning. Nu til det modsatte…

Når man er festival-noob, er der nemlig nogle ting, som man kan være fristet af at tage med, men som man virkelig bare bør lade blive derhjemme. Disse kommer herunder.

12 kasser øl: Det kommer formentlig til at chokere dig, hvor langt du skal gå, før du ankommer til campingområdet.

Jeg husker selv, at jeg blev taget på sengen til min første Roskilde Festival, hvor jeg op imod 1000 gange inderligt fortrød, at min kammerat og jeg havde valgt at tage øl med hjemmefra. Selvom vi havde en fin sækkevogn, var det helt ekstremt hårdt at få bugseret øllene frem til vores lejr.

At det var fysisk hårdt var første enorme minus ved at tage øl med hjemmefra. Det næste var, at de – grundet det gode vejr – hurtigt blev brandvarme, og det bliver Slots Classic-øl altså ikke ligefrem bedre af. Derfor er mit klokkeklar råd, at du køber øl på festivalpladsen.

Det er godt nok en lidt dyrere løsning, men en løsning, som kommer til at spare dig for meget besvær. Derudover er det en model, der sikrer, at du hver dag får lov at nyde kolde øl, hvilket man ikke skal undervurdere betydningen af et par dage inde i en festival.

Hvis du meget gerne vil medbringe alkohol selv, anbefaler jeg, at du medbringer noget, der ikke er frygteligt at drikke, når det er varmt. Vodka, shots, vin eller andet i flasker kan sagtens gå, men lad nu for Guds skyld de 12 kasser dåsebajere blive hjemme i garagen.

Upraktisk tøj: Skal du på festival, må du finde din indre vildmand frem. Det kan godt være, at du til dagligt nyder at gøre noget ud af dig selv og hoppe i et par høje hæle, men lige høje hæle vil du ikke få meget glæde af på en festival, hvor underlaget i bedste valg er en smule ujævnt.

En fløjte: Og hvorfor må jeg så ikke det?

Fordi fløjter er fucking irriterende…

Undlad generelt at medbringe noget, der generer andre for meget. På en festival bor man tæt, så selvom folk er mere rummelige end sædvanligt, er der ingen grund til at teste, hvor langt naboernes tolerance rækker.

Bare vær nice, så skal det hele nok gå.

Rigtig god festival.

Scroll to Top