Terrassevarmer – nu også pæn og hyggelig

Terrassevarmer – nu også pæn og hyggelig

Pift terrassen op med en opvarmningskilde, der nu også fremstår som et pænt møbel og hyggespreder. En terrassevarmer med flamme er utrolig charmerende, når mørket står på, og den dansende flamme for alvor bliver synlig. Det medvirker også til, at der opnås en form for udendørs pejsestemning samtidig med, at området opvarmes.

En terrassevarmer eller udendørs pejs er efterhånden et must-have udemiljøet, hvis du er den lykkelige ejer af en terrasse eller udeareal. Det skaber hygge og så giver den lyst at opholde sig mere ude.

Hvilken terrassevarmer er bedst?

Det kommer selvfølgelig an på, hvilke parametre, der er vigtige for dig. Er det forbruget i varmekilden, hvor du tænker kW per krone eller går du mere op i hygge og komfort? Den bedste terrassevarmer afhænger derfor meget af din personlige holdning til dens funktionalitet.

Du skal nok starte med at forestille dig, hvorvidt varmekilden skal drives af gas, elektricitet eller noget helt tredje. Der findes rigtigt mange terrassevarmere, som enten tilsluttes direkte til en gasflaske eller fra stikkontakten. Det er således et spørgsmål, hvor meget gas varmkilden giver kontra forbruget på elregningen. Hvad en terrassevarmer koster i strøm afhænger også meget af, hvor stor den er samt på hvilket varmeniveau den anvendes. Det er klart, hvor højere varmeeffekt, desto mere forbruget.

Gassen styres typisk ligesom på et gammelt komfur, hvor du kan dreje styringen op og ned. Jo mere blus, der er på flammen, desto mere flamme og varme vil enheden skabe.

Hvordan virker de?

Terrassevarmen til gas virker ved, at der tilsluttes en gasflaske med tilhørende slange, der forbinder gassen med varmekilden. Første gang kan det tage lidt længere tid at få gang i produktet, da der skal føres gas igennem slangen. De er typisk udstyret med en manuel starter, som vi kender det fra en almindelig gasgrill. Den siger en klik-lyd og efterfølgende starter en pilotflamme. Når du herefter skruer op for gassen, vil du kunne se flammen i terrassevarmeren.

De fås også med automatisk tænding, hvor du blot klikker på en starter som så selv fører gas gennem slangen og starter ildstedet. Nøjagtigt som den manuelle måde – blot automatisk, så du ikke manuelt skal igennem alle trin.

Hvor kan de placeres?

Terrassevarmere kan stå mere eller mindre, hvor der er behov for det. De åbne modeller har dog sine begrænsninger, fordi de udleder en massiv varmeeffekt ovenud. Derfor skal der være en vis afstand til brændbare elementer såsom en markise, parasol eller lignende, da de ellers kan forårsage brandfare.

Mange af modellerne er på hjul, så de nemt og fleksibelt kan transporteres rundt fra ét sted til andet. Nogle er så heldige at have en stor terrasse, hvor der er et havebord med plads til flere gæster i den ene ende af terrassen. I den anden ende kan der så være et afslapnings- eller loungeområde med sofaer. I sådanne situationer er det rart at have mulighed for at flytte terrassevarmeren mellem opholdsstederne. Det samme er gældende, når sæsonen er ovre og man eksempelvis ønsker at pakke den væk. I så fald kan den nemt køres ind under et halvtag eller ud i et skur.

Scroll to Top