Kom på eventyr med en metaldetektor

metaldetektor

Når man hører ordet “metaldetektor”, så associerer man straks skattejagt og arkæologiske fund, som for eksempel guldhornene. Lyden af metaldetektorer minder også om lydsekvenser fra sci-fi film, hvilket tilfører noget helt specielt til ideen om dét eventyr, som knytter sig til metaldetektorer. Som det fremgår af en artikel fra DR, mener danske arkæologer, at danske amatørers fund med metaldetektorer, er vigtigt for at kunne stykke Danmarks historie sammen. Nu kan eventyret om at finde gamle danske skatte også blive dit, ved at erhverve dig en metaldetektor. 

Sådan vælger du metaldetektor

Når du skal finde lige præcis den rigtige metaldetektor til dig, skal du overveje, hvad formålet med din nye metaldetektor er. Ønsker du at anskaffe dig en metaldetektor på hobbyplan, hvor du kan gå rundt ude i haven og lede efter mindre fund, så er det muligt at finde en metaldetektor til en fordelagtigt pris. Går du direkte efter at finde gamle mønter, så er det også muligt at finde en metaldetektor, som er specialiseret til dette formål. Ønsker du at nørde arkæologi, og bidrage med arkæologiske fund til danmarkshistorien, så skal du gå efter en metaldetektor af en god kvalitet. Det er også muligt at finde en metaldetektor med LCD-display. Et sådant display kan for eksempelt aflæse typer af metal og følsomhed. Desuden kan du holde øje med batteriets levetid, så du ikke pludseligt mangler strøm midt under en spændende skattejagt.

Udeliv med metaldetektor

Hvis du elsker at være udenfor, eller hvis du derimod ønsker at være mere udenfor, så er en metaldetektor en god mulighed for at kunne realisere dette. En metaldetektor kan integreres i outdoor-aktiviteter, som for eksempel vandring. Er du ude at vandre i den danske frodige natur, enten på heden, i skoven eller på et bakket terræn, kan en metaldetektor tilføje et krydderi og spænding til oplevelsen. Formår man faktisk at finde nogle skatte, kan dette endda blive et godt samtaleemne, eller en røverhistorie at fortælle, over bålet om aftenen. Er man derimod en person, der ønsker at komme mere ud, kan en metaldetektor være det skub der gør forskellen. Hvor mange ikke bryder sig om at løbe, fordi der ikke er en gulerod, er der faktisk chance for en reel gulerod, eller et skattefund, ved at bruge en metaldetektor. Samtidig får man en masse motion, fordi det er svært at slippe metaldetektoreren igen.

Metaldetektor for hele familien

Det er også muligt at finde metaldetektorer til børn, så hele familien kan tage på skattejagt. En god ide er at bygge en historie op omkring dét at skulle ud og søge efter metaller. Man kan for eksempelvis, hvis man har større børn, se Indiana Jones inden, som understøtter ideen om, at arkæologer er eventyrer. Bedsteforældre kan også gå på skattejagt med børnebørnene og samtidig få mere motion ind i hverdagen. Der er mange skatte at finde på marker, og tager man sine børn, eller børnebørn, med på en gård, kan man samtidig få glæde af at kigge på dyr og på maskiner. Man skal dog huske at spørge landmanden om lov, inden man går på skattejagt på en mark.

Scroll to Top