Hygge i haven for store og små

Hygge i haven for store og små

Elsker du at bruge tid udenfor i din have? Men synes du ikke, at der særlig meget liv i din have, eller at den ikke virker indbydende? Så kan du med fordel læse med i denne artikel, da du her finder inspiration til, hvordan du skaber en have med masser af hygge og sjov for både store og små.

Rigeligt med siddepladser

Mange tror, at det kun er nødvendigt at have havemøbler på terrassen. Dette er selvfølge et af de primære steder, hvor der skal være placeret møbler, men det er ikke det eneste sted. Hvis du vil gøre det hyggeligt i din have, er det en god ide at skabe hyggekroge og rigeligt med steder, hvor du kan sidde og nyde din have. 

Du kan blandt andet sætte en hængekøje op mellem to træer, sætte en bænk ved dit yndlingsbed, bygge en pavillon, et drivhus med siddepladser inden i eller et lille bord med tilhørende stole et sted i haven. Mulighederne er mange for at skabe hygge med siddepladser rundt om i haven. Der findes utrolig mange forskellige havemøbler, og du kan derfor uden problemer finde nogle, der passer til dine behov og ikke mindst din stil.

Gør haven spiselig

Noget andet du kan gøre ved din have, er at gøre den så spiselig som muligt. Ved at gøre dette, er den ikke kun skøn, når du trænger til at være udenfor i naturen, men den er også skøn i køkkenet, fordi du kan de bruge ingredienser, du finder i den.

Du kan vælge at opstille et drivhus til dyrkning af grøntsager eller lignende. Du kan også lave højbede, eller du kan gemme krydderurter rundt omkring blandt dine andre blomster og planter. På den måde bliver det en lille skattejagt, når du skal ud og finde ingredienser til aftensmaden. Dette er noget, som både børn og voksne finder underholdende. 

Et sted for de små

Hvis du har børn, er det en god ide at gøre din have så indbydende som muligt for de små. Der er flere måder, hvorpå du kan gøre dette, men en muligheder er, at du laver en del af haven om til et legeområde med ting, som dine børn kan lege med eller på. En anden mulighed er, at du anlægger mere vild natur i din have. Ved at gøre dette, vil der komme flere insekter og dyr i haven, hvilket er med til at lære dine børn om naturen.

Scroll to Top