Nyd jagten i alt slags vejr

far og søn på jagt

Det er et privilegium at kunne tilbringe sin tid i naturen og nyde de mange oplevelser. Som jæger tilbringer man store dele af tid udenfor uanset vejrforholdene. Når man er på jagt, er det utrolig vigtigt at have den rette beklædning, og gerne flere forskellige sæt til det danske svingende vejr. Det er uden tvivl sjovere at sidde på jagt, når vind og vejr ikke påvirker humøret.

Hvilket jagttøj skal jeg vælge?

Når det kommer til at vælge det perfekte jagttøj, er der forskellige ting, man bør tage hensyn til. Først og fremmest har årstiden og jagttypen stor indflydelse på komforten. Går man mest på jagt i de varme måneder, bør man overveje et tyndere og åndbart sæt, ligesom man bør vælge et varmt jagtsæt til jagt i vintersæsonen. Jagttypen har ligesom temperaturen stor betydning. Pürscher eller driver man meget, er det vigtigt med god mobilitet. Dertil vil fleksibelt jagttøj være det helt rigtige valg. Jagttøj med høj mobilitet er ofte tyndt, men har ikke den store betydning i kolde temperaturer, da man hele tiden er aktiv. Sidst men ikke mindst skal man tage stilling til, om man vil benytte klassisk grøn, brun eller camouflage. I visse situationer kan mønsteret og farven på dit jagttøj have stor betydning for, hvor godt du falder i ét med dine omgivelser.

Typer af jagttøj

Når man snakker om jagttøj, tænker de fleste automatisk jagtjakke og et par jagtbukser, men der er meget mere i dét. Et komplet jagtsæt består at mange forskellige dele, hvor man som jæger må udvælge efter smag og behag. Et klassisk jagtsæt består af sokker, bukser, bælte, jakke, hat og handsker. Dog er det blevet mere normalt af afvige fra det traditionelle sæt. Det er f.eks. meget populært er bruge jagtveste til varme dage i stedet for en jagtjakke. Det er mere behageligt, hvilket giver en bedre oplevelse, og det er jo den gode oplevelse, der driver de fleste jægeres lyst til jagt.

Forskellige jagt mærker

Der er en række af forskellige populære jagt brands i Danmark. I high-end segmentet er Härkila i toppen. De er kendt for deres exceptionelle kvalitet, komfort og design. Et par lidt billigere brands er Seeland og Deerhunter, som på trods af den lavere pris, fremstiller utrolig lækkert jagttøj. Både kvalitet og komfort er oppe i nærheden af Härkila, men bare til en mere fordelagtig pris. Kigger man lidt mindre jagt og mere outdoor er danskerne rigtig glade for Fjällräven. Det er et fremragende brand, der hvert år er med til at påvirke modetendenserne indenfor outdoor tøj.

Scroll to Top