Livet som lystfisker

livet som lystfisker

Der findes mange typer af fiskeri – heriblandt lystfiskeri. Indenfor alle typer af fiskerne bruger man en form for fiskestang eller fiskenet til at fange fiskene med. Ved nogen typer af fiskeri står man på bredden og håber på at fange fisk og ved andre typer fiskeri fanger man fiskene fra en båd. I denne artikel kan du læse mere om livet som lystfisker.

Hvis du vil vide mere om lystfiskeri så læs mere på oceankaj.dk.

Hvad er lystfiskeri?

Lystfiskeri er som navnet næsten antyder det, fiskeri man gør fordi man har lyst til det. Nogle kalder det også sportsfiskere og er altså den type af fiskeri man laver i sin fritid, fordi man holder af at fiske.

Ved lystfiskeri fisker man ofte med en fiskestang med enten line eller hjul på. Man kan både lave lystfiskeri fra bredden og under vandet. Er man lystfisker under vandet, så bruger man et spyd eller en harpun samtidig med at man dykker under vandet.

Der er altså ikke en bestemt måde at fiske på når man er lystfisker. Det beskriver nærmere at man ikke gør det erhvervsmæssigt, men fordi man holder af at fiske.

Former for lystfiskeri

Der findes en del former indenfor lystfiskeri. Her er som nævnt både fiskeri fra bredden og undervandsfiskeri.

Derudover er der fluefiskeri, spinnefiskeri, trollingfiskeri og medefiskeri som altså alle også er typer eller former indenfor lystfisker. Ved fluefiskeri efterligner man fluer og andre insekter der sidder på vandets overflade og så skal fiskene tro at ens madding er en form for et insekt og prøve at spise det.

Hav god tålmodighed

Livet som lystfisker kræver god tålmodighed. Man kan ikke skynde på fiskene og man kan ikke gøre andet end at vente på, at fiskene byder på fiskekrogen. Det kræver derfor meget selvdisciplin og lyst til at være ude i naturen, når man skal være lystfisker.

Du kan med fordel tage en stol, en lækker madpakke og kolde drikkevare med, når du skal du fisketur. På den måde kan du nyde freden og tiden imens du fanger fisk. Der er også mange der tager afsted på lystfiskeri for at slippe væk fra hverdagen stress og ræs.

Her må man sige at lystfiskeri er den helt rigtige hobby hvis man trænger til masser af frem og ro og ingen stress. Med andre ord, så byder livet som lystfisker på masser af rolige timer, masser af tålmodighed og forhåbentligt lækker fisk som du kan spise når du kommer hjem.

Scroll to Top