Efter en rask gåtur, løbetur eller cykeltur i det fri, så kan man nemt få ømme muskler.
Ømme muskler reducerer din bevægelighed og udholdenhed, hvilket aldrig er hensigtsmæssigt, og specielt ikke hvis du også skal ud at gå, løbe eller cykel dagen efter.
Men der er nogle rutiner, du kan implementere, efter du har været fysisk aktiv, som øger muskelrestitutionen, så du hurtigere er ”Fit For Fight”.
I dette indlæg har vi samlet nogle af de bedste råd og tips til muskelrestitution, som du nemt kan implementere efter du har været fysiks aktiv.
Massage forbedrer blodcirkulationen
Efter en rask gåtur, løbetur eller cykeltur eller dagen efter, kan det være en god ide at give de ømme muskler en omgang massage.
Massage har nemlig den egenskab, at det sætter gang i blodcirkulation, hvilket giver en bedre muskelrestitution, så din krop hurtigere bliver klar til at bevæge sig optimalt igen.
Men desværre er professionel massage både dyrt, upraktisk, og tidskrævende, men der findes nogle gode alternativer.
Et godt alternativ er f.eks. en massagepistol, som kan give en dybdegående massage, og du kan nemt have den med over alt.
Læs også: Massagepistol bedst i test 2021
Masser af god mad og væske efter du har været aktiv
Efter man har været fysisk aktiv, og kroppen er drænet for energi, så er det vigtigt, at få fyldt depoterne op igen med næringsrig mad og væske.
Der er lavet en del undersøgelser om, hvornår det er bedst at indtage mad, efter man har været fysisk aktiv.
Disse undersøgelser har vist, at man har et gyldent vindue på 30 minutter efter du har været fysisk aktiv, hvor du får mest ud af den mad du indtager.
Du bør derfor altid have mad og væske klar til, efter du er færdig med træning, så du kan nå at indtage mad indenfor 30 min.
Søvn er guld værd når kroppen har brug for muskelrestitution!
Søvn er vigtigt for kroppen, og når du sover starter en hel masse mekanismer heriblandt muskelrestitution.
Med andre ord så begynder kroppen at reparere sig selv under søvnen, hvilket kroppen har ekstra brug for, når du har udsat den for fysiske aktiviteter.
Søvnbehov er meget individuelt fra person til person, og nogle har kun brug for 6 timer, hvor andre har brug for +8 timers søvn.
Men en tommelfingerregel er, at man skal havde mindst 8 timers søvn efter hård fysisk aktivitet.