Sådan beskytter du din hund mod flåter og flåtbid

Sådan beskytter du din hund mod flåter og flåtbid

Flåter er noget, som både mennesker og hunde gerne ser sig fri for. Som hundeejer er det dit ansvar at forebygge flåtbid på vegne af din hund. Dette kan du gøre på forskellige måder, hvilket vi præsenterer dig for i dette blogindlæg.

Flåter er i stand til at suge blod fra dyr i en række af år, og det betyder desværre, at der er en vis risiko for, at flåterne videregiver sygdomme fra et dyr til et andet. Din hund kan f.eks. rammes af Borrelia og Anaplasma, men risikoen kan mindskes betydeligt med den rette forebyggelse.

#1 Brug et naturmiddel mod flåter

Du ved aldrig, hvor flåterne gemmer sig, og der vil derfor altid være en vis risiko for, at flåterne slår til på jeres daglige gåture. Du har dog mulighed for at forebygge dette. Det kan du f.eks. gøre ved at købe og benytte et naturmiddel mod flåter.

Vi har bl.a. stiftet bekendtskab med Bellfor ZEComplete Spray – denne spray bevirker, at hundens kropslugt ændres, og den nye kropslugt får flåterne og diverse parasitter til at holde sig væk. Ikke nok med, at denne spray er yderst effektiv, så har produktet også den fordel, at det er et naturprodukt uden kemiske tilsætningsstoffer.

#2 Undgå så vidt muligt gåture i skoven

Det er en realitet, at flåter og andre parasitter ofte holder til i skoven, og derfor bør du så vidt muligt undgå at tage din hund med herhen. Det er hyggeligt at gå ture i skoven, men desværre er det ikke uden risiko – der er nemlig en forhøjet risiko for flåtbid.

Foruden at undgå gåture i skoven, så bør du undlade at gå ture i højt græs. Her har flåterne nemlig ligeledes gode betingelser for at gemme sig.

#3 Fjern flåten så hurtigt som muligt, hvis uheldet er ude

Er uheldet ude, og har en flåt sat sig fast på din hund, så gælder det for dig om at få fjernet flåten så hurtigt som muligt. Og det skal selvfølgelig gøres ordentligt.

For at fjerne flåten på effektiv vis, i øvrigt uden at generere din hund mere end højst nødvendigt, bør du gøre brug af en tægetang eller en flåtfjerner. Det er alfa og omega, at hele flåten fjernes. Jo tidligere du får fjernet flåten, desto mindre er risikoen for, at der overføres sygdomme typisk. Er din hund urolig, så få evt. en ven eller kæreste til at hjælpe dig.

#4 Kontakt dyrlægen, hvis hunden bliver dårlig

Er du bekymret for din hund, fordi den viser tegn på svaghed eller sygdom, så kontakt dyrlægen så hurtigt som muligt. Det kan f.eks. være, at hunden viser tegn på muskelsmerter, træthed, feber eller noget helt fjerde.

Scroll to Top