Vandfontæner i haven

Vandfontæner i haven

Levende fontæner i haven og lyden af rislende vand. Kan du allerede fornemme det? Det stråler af sommer, glæde og højt humør. Sørg for at have det bedste udstyr til haven. Vandfontæner kan både have en dynamisk effekt men samtidig også være utrolig afslappende. Mange kender egentligt produktet, men ikke rigtigt ordet for de flotte skulpturer. Går du en aftentur i det lokale nabolag, så prøv at holde øje med forhaverne i området – de har helt sikkert en smuk fontæne, du kan blive fascineret af.

Hvilke springvand findes der?

Der findes vandfontæner til pynt i haven, og så findes der dem til hunde og katte. Nogle af produkterne kan rent faktisk kombineres, så du både kan finde en fontæne, der kan fungere som et springvand, men samtidig give væske til dit kæledyr.

Katte fascineres af den rislende vand, og derfor kan det være en god idé med en fontæne i varme perioder, hvor katten ikke nødvendigvis vil drikke. De finder vandet spændende, og fristes derfor til at slubre noget af vandet.

Man kan dele springvand op i to kategorier: Indendørs og udendørs. Tre kategorier, hvis du tæller det store Dubai Fountain og lignende attraktioner med. Hold nu op, hvor er de flotte og er du på de kanter, så kig forbi – det er oplevelsen værd.

Udendørs havefontæne

Havefontænerne er typisk produceret i polyresin, som er et stærkt plastikmateriale. Når der ikke er vand i fontænen, er det nemt at flytte rundt på dem. Omvendt kan det være besværligt at flytte rundt på en havefontæne indeholdende 10 liter vand.

Der findes også havefontæner, der er produceret i granit, corten- eller rustfrit stål. Disse har en helt andet udstråling, fordi det pågældende materiale skinner meget igennem. Polyresin-fontæner er malet i en passende farve, og fremstår mere som en havefigur eller haveskulptur. Disse er ofte naturtro med havens øvrige beplantning, hvor stål- og granitfontæner passer i stil med stenbelægningen.

Indendørs fontæne

Modellerne til brug i stuen indendørs er typisk af mindre størrelse. Det skyldes først og fremmest, at de bør indeholde mindre vand. For meget vand i en beholder i stuen kan medføre fugt og dårligt indeklima. Det er vi som husejere ikke interesseret i. De større fontæner har også en tilsvarende stor pumpe tilsluttet. Det kan, ved de store havefontæner, hænde, at der dryppes lidt vand udenfor fontæner. Det er ikke så smart ved indendørs springvand, da det kan forårsage, at nærtstående møbler bliver våde og i værste fald ødelagte.

Indendørs springvand er ofte set i ventelokaler til en klinik eller terapeut, hvor man ønsker at fjerne patientens bevidsthed fra tid og sted. Det løbende vand har en fascinerende effekt på mennesket, og derfor er fontænerne ofte set i et afslappende hjem.

Hvor finder jeg dem?

Du finder dem i din have eller indendørs i vindueskarmen. Men inden da, kan du finde dem online hos specialforretninger eller i dit lokale havecenter. Det er også muligt at købe vandfontæner fra producenter eller i større byggemarkeder såsom Plantorama. De større havecentre har ofte et bredere sortiment af havepynt generelt, hvor specialforretninger typisk vil have et større udvalg i de specifikke havefontæner. Tager du i Plantorama, har du jo også en undskyldning for at nuppe en lækker kaffe hos Espresso House.

Scroll to Top