Top 3: De bedste skidestinationer i Europa

skidestinationer i Europa

Der findes talrige steder i Europa, hvor du kan stå på ski. Det er dog ikke alle destinationer, der er lige gode. Vil du gerne på skiferie, men er du i tvivl om, hvad det rette valg af destination er, præsenteres du herunder for de tre bedste skidestinationer i Europa.

Der er – med garanti – en af disse destinationer, der harmonerer med de præferencer og kriterier, du har. Er det første skiferie, er det selvfølgelig ikke sikkert, at du ved, hvad dine præferencer er. Ikke desto mindre, er liste herunder god som inspirationskilde, til hvor du bør tage på skiferie.

1. Frankrig

Frankrig må siges at være en perle, når det kommer til skiferier. Derfor er der også hvert år mange danskere, der rejser hertil, når det er tid til den årlige skiferie. Fordelt i landet er der mange spændende destinationer, hvorfor det er et land, der byder på skidestinationer for enhver smag.

Blandt de mest populære destinationer for danskerne finder du Val Thorens, Tignes, Val d’Isere, Avoriaz og Alpe d’Huez. Det er ikke blot nogle af danskernes foretrukne skidestinationer i Frankrig, men faktisk i hele Europa.

De fem nævnte steder er desuden blandt topdestinationer i hele Frankrig. Fælles for dem alle er, at det er store områder, hvor der er alt, hvad du på en skiferie har brug for. Det inkluderer dog særligt pisterne i imponerende højdemeter.

Det bør nævnes, at Alpe d’Huez og Val Thorens år efter år bliver kåret som verdens bedste skidestinationer. Af denne årsag er det også Frankrig, der er placeret øverst på denne top 3-liste.

2. Italien

I Italien finder du mange kilometer piste, store skiområder og gode priser. Du skal derfor ikke være bekymret for at løbe tør for pister. Der findes mere end 20 forskellige skisportsområder i Italien, hvorfor der naturligvis også er ét af de disse områder, der tiltaler dig.

De fleste af de mange pistekilometer ligger i mange højdemeter. Derved er man sikret, at der er god sne i hele sæsonen. Endvidere bruges der også mange penge på at forbedre områderne, hvorfor de altid er yderst nydelige. Italien er derfor – uden tvivl – en glimrende destination til en skiferie.

3. Østrig

Østrig er en af danskernes foretrukne skidestinationer – i hvert fald hvis man ønsker at drage mod syden, for at stå på ski. Der er flere årsager til dette, hvilket blandt andet omfatter god afterski, hyggelige byer og store skiområder.

Har du ikke været på skiferie i Østrig, er det værd at gøre. Det er en af de lande, man er nødt til at opleve at stå på ski i. Det er selvfølgelig gældende, uanset om det er pisterne eller afterski, der trækker mest, når du skal vælge destination til din skiferie.

Scroll to Top